Facebook Twitter

På svenska | In English

Matkapalvelut

Seutuliput

seutuliput 

Seutulippu ladataan Matkahuollon Matkakortille. Seutulipulla voi sen voimassaoloaikana matkustaa rajattomasti kyseisellä seutulippualueella.

Seutulippuun ostetaan matkustusoikeutta 30 vuorokauden erissä, kuitenkin siten, että matkakortilla on kerrallaan enintään 59 vuorokautta matkustusoikeutta jäljellä.

Koska seutulippu on alueen kuntien tukema, voi sen saaminen edellyttää myös kirjoilla oloa jossakin alueeseen kuuluvista kunnista. Seutulippu on henkilökohtainen ja sitä ostettaessa täytyy todistaa henkilöllisyys passilla, poliisin myöntämällä henkilötodistuksella tai ajokortilla.

 
Seutulippu on edullinen

Seutulippua säännöllisesti käyttävä säästää matkakuluissa muihin lippuvaihtoehtoihin verrattuna 20–50 %.

 
Seutulippualueet

Seutulippu on käytössä 40 seutulippualueella.

Tutustu seutulippualueisiin.

 
Myyntipisteet

Seutulippu ostetaan Matkahuollon toimipaikoista tai matkakortteja myyviltä asiamiehiltä. Seutulipun voi lisäladata myös R-kioskeissa ja busseissa, lukuun ottamatta Tampereen kaupunkiliikenteen bussit.

 
Takaisinlunastus

Seutulipun takaisinlunastusehdot vaihtelevat seutulipuittain. Ehdot on kerrottu seutulipun myyntitositteessa, joka allekirjoitetaan ostohetkellä. Kaikkien seutulippujen takaisinlunastus on mahdollinen seuraavissa tapauksissa:

  • Lakon aikana, jos lippua ei ole voitu käyttää ollenkaan.
  • Lipputuotteen päivityksen yhteydessä tai kortin teknisen iän täyttyessä, jos matkakortilla olevaa kautta ei pystytä käyttämään lipputuotteen voimassaoloajan loppuun mennessä.
  • Jos seutulippu katoaa tai varastetaan, voidaan seutulipun tapahtumat asiakkaan pyynnöstä selvittää. Asiakkaan tulee todistaa henkilöllisyytensä tutkintapyynnön tehdessään. Kadonneen tai varastetun seutulipun tutkinnasta peritään kulloinkin voimassaoleva palvelumaksu tutkintalomakkeen jättöhetkellä. Matkakortilla jäljellä olevan seutulipun matkustusoikeuden arvo hyvitetään asiakkaalle.