Facebook Twitter

På svenska | In English

Yritystieto

10.6.2010

Turun joukkoliikenteen Brahe-reittiopas avattu

Matkahuollon toteuttama Turun joukkoliikenteen Brahe-reittiopas avataan internetissä torstaina 10. kesäkuuta. Reittiopas sisältää Turun kaupunki- ja seutuliikenteen tiedot.

 

Vastavalmistunut Turun joukkoliikenteen Brahe-reittiopas sisältää Turun alueella ajettavan kaupunki- ja seutuliikenteen aikataulu- ja reittitiedot. Reittioppaan avulla on mahdollista etsiä paras reitti ja sopivimmat bussiaikataulut ovelta ovelle halutusta lähtöpisteestä määränpäähän. Haun voi tehdä esimerkiksi osoitetietojen, kadunnimen, pysäkin nimen tai kartalta vapaasti osoitettujen lähtö- ja määräpaikan perusteella. Palvelussa on myös vuorokohtainen reittikartta.

Turussa reittiopas käsittää ensimmäisenä Matkahuollon reittioppaista koko alueen kaupunki- ja seutuliikenteen. Palvelu on mittava, sillä reittiopas ulottuu koko Turun seutulippualueelle kattaen Turun kaupungin lisäksi 12 lähikuntaa. Turun paikallisliikenteessä tehdään vuosittain lähes 20 miljoonaa matkaa. Turun seutulipulla tehdään vuosittain yli kolme miljoonaa matkaa ja se on Suomen suurin pääkaupunkiseudun ulkopuolinen seutulippu. Uuden reittioppaan avulla halutaan parantaa edelleen Turun ja Turun seudun yhteisiä joukkoliikennepalveluja.

Brahe-reittioppaan vuorotiedot kerätään Turun ja Matkahuollon tietokannoista. Palvelussa Turun aineistosta tulevat vuorot esitetään keltaisella symbolilla ja Matkahuollon tiedot sinisellä.

Brahe-reittiopas avautuu palvelemaan käyttäjiä 10.6.2010. Reittiopas löytyy osoitteista http://reittiopas.turku.fi ja http://turku.matkahuolto.info.

Matkahuollon palvelukokonaisuuden mukaisesti on toteutettu jo 19 alueellista reittiopasta. Aikaisemmin käyttöön on otettu mm. Salon paikallisliikenteen aikataulutiedot käsittävä reittiopas sekä Tampereen seutuliikenteen aikataulut sisältävä reittiopas. Matkahuolto suunnittelee parhaillaan uusia reittioppaita myös muiden kaupunkien ja kuntien paikallis- ja seutuliikennealueille.

Reittioppaat ovat osa laajaa Matkahuollon sähköistä palvelukokonaisuutta, joka teknisen toteutuksen lisäksi tarjoaa runsaasti lisäarvoa matkustajainformaatiopalveluiden kehittämiseen. Matkahuollon internetsivuilla sijaitseva valtakunnallinen aikatauluhaku kattaa yli 20.000 päivittäisen bussivuoron aikataulutiedot. Aikatauluhausta löytyviin vuoroihin voi myös ostaa matka- ja paikkalipun internetin kautta. Matkahuollon sähköisillä palveluilla on kuukausittain lähes 1.000.000 kävijää ja aikatauluhakuja tehdään yli 2 miljoonaa.