Aikataulut ja liput Bussiaikataulut Bussiliput Alennukset Matkustajapalvelut Ohjeet ja ehdot Usein kysyttyä Matkapalvelut Hinnat Bussiliput-mobiilisovellus Pakettipalvelut Pakettien lähetysvaihtoehdot Lisäpalvelut Pakkaaminen Lähetysten seuranta Pakettilaskuri Osta kuljetus verkosta Hinnat Verkkokaupasta tilatut lähetykset Kuljetusehdot Usein kysyttyä Pakettipalvelut Joulu Toimipisteet Toimipistehaku Toimipisteverkosto Yrityksille Kuljetus- ja rahtipalvelut Palvelut verkkokauppayrityksille Yritysmyynti kuljetus- ja rahtipalvelut Matkapalvelut Myynti Matkapalvelut

Aikataulut ja lipun osto

Lähetysten seuranta

Osta kuljetus verkosta

Matkahuollon yleiset matkaehdot

Matkahuollon yleiset matkaehdot koskevat Matkahuollosta ostettuja kotimaan bussilippuja ja matkakortille ladattavia valtakunnallisia vuosilippuja. Ulkomaanliikenteessä ja matkakorteille ladattavissa alueellisissa lipputuotteissa noudatetaan poikkeavia, lipputuotekohtaisia matkaehtoja.

BUSSILIPUT

Hinnat

Matkahuolto noudattaa lipunmyynnissä bussiyrittäjien ilmoittamia hinnastoja
ja alennusehtoja.

Alennukset

Matkahuolto myöntää bussilipuista kunkin bussiyrityksen määrittelemät alennukset. Kukin matkustaja voi kerrallaan saada vain yhden alennuksen (esim. opiskelijalle ei anneta opiskelija-alennuksen yhteydessä menopaluualennusta). Alennuksen saadakseen matkustajan on todistettava oikeutensa alennukseen lipunmyynnin ja autoon nousun yhteydessä.

Voimassaoloaika

Matkahuollon toimipaikoista ostetut Kertaliput ovat voimassa yhden kuukauden ostopäivästä tai lippuun merkitystä matkustuspäivästä. Paikkavaraus on voimassa vain lippuun merkityssä vuorossa. Kertalippu on aina bussiyrityskohtainen ja se on voimassa kaikilla kyseisen bussiyrityksen lippuun merkityllä yhteysvälillä liikennöimissä vuoroissa.

Matkahuollon verkkosivuilta ja mobiilisovelluksesta ostetut Nettiliput ja Nettitarjousliput ovat voimassa sinä päivänä ja siinä vuorossa, johon liput on ostettu.

Matkahuolto-asiamiehiltä ja matkatoimistoista ostetut liput sekä Matkahuollon verkkosivuilta ja mobiilisovelluksesta ostetut Nettiliput ja Nettitarjousliput ovat voimassa sinä päivänä ja siinä vuorossa, johon liput on ostettu.

Käyttämättömien lippujen hyvitys

Matkahuollon toimipaikoista ostetut kertaliput voidaan lunastaa takaisin. Osittain käytettyä menopaluulippua takaisin lunastettaessa vähennetään annettu alennus. Käyttämättä jäänyttä paikkavarausta ei hyvitetä. Takaisinlunastus on suoritettava yhden kuukauden sisällä lipun voimassaolon päättymisestä. Bussilippuja takaisin lunastettaessa peritään palvelumaksu 6,00 €.

Nettilippuja ja Nettitarjouslippuja ei hyvitetä, vaihdeta eikä lunasteta takaisin.

Matkahuolto-asiamiehiltä ja matkatoimistoista ostettuja lippuja sekä Matkahuollon verkkosivuilta ja mobiilisovelluksesta ostettuja Nettilippuja ja Nettitarjouslippuja ei hyvitetä, vaihdeta eikä lunasteta takaisin.

VALTAKUNNALLISET VUOSILIPUT

Hinnat

Matkahuollon matkakorteille ladattavat valtakunnalliset 22 ja 44 matkan vuosiliput on hinnoiteltu kilometriportaiden mukaan.

Voimassaoloaika

Vuosiliput ovat voimassa yhden vuoden ostopäivästä. Vuosiliput kelpaavat kaikilla Matkahuollon matkakortit hyväksyvillä vuoroilla.

Käyttämättömien matkojen hyvitys

Vuosiliput lunastetaan takaisin siten, että jokaisen matkan arvoksi lasketaan alentamaton kertahinta. Käytettyjen matkojen yhteenlaskettu summa vähennetään maksetusta lipun kokonaishinnasta. Mahdollinen erotus maksetaan takaisin asiakkaalle. Lipun takaisinlunastus on suoritettava yhden kuukauden sisällä lipputuotteen voimassaoloajan päättymisestä.

Vuosilipun käyttämättömistä matkoista ei saa hyvitystä tämän jälkeen. Jos kuitenkin lipputuotteen voimassaoloaikana ostetaan matkakorttiin lisää matkustusoikeutta, jatkuu vielä mahdollisten käyttämättömien matkojen matkustusoikeus. Vuosilipun voimassaoloaika näkyy myyntitositteesta. Lipputuotteiden voimassaoloajan voi lisäksi tarkistaa myyntipisteissä ja busseissa.

Takaisinlunastuksen yhteydessä peritään palvelumaksu 6,00 €.

MATKAKORTIT

Matkahuollon matkakortit ovat uudelleen ladattavia. Matkakorttia voidaan käyttää enintään kolme vuotta, jonka jälkeen on hankittava uusi matkakortti. Matkakortit maksavat 6,50 €. Korttimaksua ei palauteta.

Matkakorttia on säilytettävä huolellisesti mieluiten omassa kotelossaan ja aina siten, ettei se joudu alttiiksi likaantumiselle, naarmuuntumiselle tai taittumiselle. Matkahuolto ei vastaa kuluista, jotka aiheutuvat matkakortin katoamisesta tai huolimattomasta käsittelystä.

 

 

fi| sv| en