Gå till innehållet
Matkahuolto
PrivateFöretagskunderServiceställen
Vår approachAnställdaSamarbetspartner och tjänsteleverantörMiljönSamhälletKontaktaAnmälningskanal
Logga in

Vår approach

Vår approachAnställdaSamarbetspartner och tjänsteleverantörMiljönSamhälletKontaktaAnmälningskanal

Ansvarsfullhet finns med i kärnan av Matkahuoltos verksamhet – den genomsyrar vår organisation och syns som en del av vårt dagliga konkreta arbete. Vi skapar en bättre framtid genom att främja hållbara rese- och pakettjänster. Vi beaktar principerna för hållbar utveckling när det gäller såväl miljön, människorna och samhället som ekonomin.

Vi har redan i 88 år främjat användningen av kollektivtrafik tillsammans med trafikbolagen. Genom att öka medvetenheten om kollektivtrafik, göra det lättare att använda kollektivtrafik med hjälp av digitala lösningar samt uppmuntra konsumenterna att välja ett mer hållbart trafikmedel bidrar vi till att minska utsläppen från privatbilismen. Vi tillhandahåller många olika tjänster för trafikbolagen.

I egenskap av Finlands näst största leverantör av pakettjänster vill vi betjäna våra kunder runt om i Finland så effektivt och hållbart som möjligt. Det smidiga samarbetet med vårt riksomfattande nätverk av samarbetspartner och beaktande av miljövänliga transportlösningar har en central roll i våra pakettjänster. En betydande del av våra paket transporteras på bussarna tillsammans med passagerare. Detta minskar resursanvändningen och miljökonsekvenserna samt främjar tillhandahållandet av kollektivtrafiktjänster.

Våra anställda och samarbetspartner har en central roll i utvecklingen av vår ansvarsfullhet. Vi värnar om våra anställda och säkerställer att de behandlas jämlikt och rättvist. Det är viktigt för oss att våra anställda har ett gemensamt tillvägagångssätt. Vi intensifierar samarbetet med våra nätverk av samarbetspartner och fördjupar partnerskapen för att främja hållbar utveckling.

Hållbarhetsledning

Läs mer

FN:s mål för hållbar utveckling

Läs mer

Väsentlighetsanalys och intressentpåverkan

Läs mer

PrivateFöretagskunder

Resenärer

BusstidtabellerBussbiljetter och resekortResor och Biljetter överallt i FinlandReseguidenPriser och rabatterAnvisningar och villkor för passagerare

Sociala medier

Matkahuolto
Paremmin perillä