Aikataulut ja liput Bussiaikataulut Bussiliput Alennukset Matkustajapalvelut Ohjeet ja ehdot Usein kysyttyä Matkapalvelut Hinnat Bussiliput-mobiilisovellus Matkakorttikauppa Pakettipalvelut Lähetä paketti Pakettien lähetysvaihtoehdot Lisäpalvelut Pakkaaminen Lähetysten seuranta Pakettien hinnat käteisasiakkaille Ulkomaan paketit käteisasiakkaille Vastaanota paketti Kuljetusehdot Usein kysyttyä Pakettipalvelut Näin käytät pakettiautomaattia Toimipisteet Toimipistehaku Toimipisteverkosto Yrityksille Kuljetus- ja rahtipalvelut Palvelut verkkokauppayrityksille Yritysmyynti kuljetus- ja rahtipalvelut Matkapalvelut Myynti Matkapalvelut

Matkahuolto aloitti joulun pakettiruuhkaan varautumisen kesällä – sesongin logistiikan paine tuo mukanaan uusia palveluita

Joulu on logistiikka-alan suurin sesonki ja kasvavat pakettimäärät haastavat toimijoita. Matkahuolto seuraa ja ennakoi pakettilähetysten kasvua jatkuvasti ja on aloittanut jouluun valmistautumisen jo kesän lopulla. Joulukuussa pakettien määrän odotetaan tuplaantuvan keskiarvokuukauteen nähden, minkä vuoksi tarve kasvattaa kapasiteettia on suuri. Matkahuolto vastaa tarpeeseen lukuisilla uusilla palveluilla.

Kauppojen joulun myyntisesongin aloittavaan Black Fridayhin mennessä Matkahuolto ottaa käyttöön 100 uutta pakettiautomaattia ja jouluun mennessä yhteensä 200 pakettiautomaattia pääkaupunkiseudulla ja muualla Suomessa. Pakettiautomaattien lisäksi Matkahuolto avasi uudet logistiikkaterminaalit pääkaupunkiseudulle Vantaalle ja Tampereen seudulle Pirkkalaan. Lisäksi Matkahuolto käynnistää jakelukuljetukset myös sunnuntaisin Black Fridayn aikaan 25.11.

Kesällä 2018 Matkahuolto otti käyttöön verkkokaupasta ostettavan Sarjapaketin, jonka kautta kuluttajat voivat lähettää paketteja vielä edullisemmin. Palvelu vastaa niiden kuluttajien tarpeisiin, jotka lähettävät paketteja paljon ja säännöllisesti. Asiakaspalaute ohjaa Matkahuollon palvelukehitystä ja esimerkiksi pakettiautomaatit vastaavat suoraan kuluttajien toiveisiin, sillä Matkahuollon keväisen tutkimuksen mukaan lähes 40 % kuluttajista valitsee mieluiten automaatin paketin noutotavaksi.

”Keräämämme asiakaspalautteen kautta tiedämme, että osa suomalaisista käyttää mieluummin pakettiautomaatteja ja kokee niiden kanssa asioimisen vapaaksi ja nopeaksi. Automaatin kanssa asioiminen hoituu alle minuutissa ja ne on sijoitettu esimerkiksi kauppoihin, jotka ovat auki ympärivuorokautisesti”, kertoo Matkahuollon pakettiliiketoiminnan johtaja Erkki Vehman.

Kuluttajakäyttäytymisen trendit ja asiakaskokemus keskiössä

Vertaiskaupan kasvu ja verkkokaupan kansainvälistyminen vaikuttavat tällä hetkellä voimakkaasti Matkahuollon palveluiden kehitykseen. Joulun pakettilähetykset alkavat jo lokakuussa, kun suomalaiset lähettävät joululahjoja ulkomaille. Myös vertaiskaupan laajentuminen kansainvälisille markkinoille näkyy joulun pakettiliikenteessä. Esimerkiksi suomalaiset muodin vertaisverkkokaupat Zadaa ja Rekki toimivat myös Pohjoismaissa ja Euroopassa.

”Kuluttajien arvomaailman muutos entistä tavarakriittisemmäksi ja ekologisemmaksi näkyy logistiikan trendeissä ja joululahjoja ostetaan paljon tätä nykyä myös vertaiskaupoista. Me olemme mukana kehittämässä verkostoamme tukemaan kuluttajakäytöstä”, Vehman kertoo.

Kuluttajilta tuleva palaute ohjaa palveluiden kehitystä ja Matkahuolto keskittyy tällä hetkellä muun muassa parantamaan kuluttajan asemaa paketin vastaanottajana. Kuljetusnopeuden ja koko maan kattavan palveluverkoston lisäksi tulevaisuuden logistiikkatoimijan on pystyttävä vastaamaan muuttuviin tilanteisiin, kuten tilaajan haluun perua toimitus jo kuljetusvaiheessa. Matkahuolto työskentelee parhaillaan näiden palvelukokonaisuuksien parissa ja uudistaa muun muassa kuluttajille suunnattuja palveluitaan vuoden 2019 aikana.

Joulun pakettilähetykset 2018

  • Viimeistään 20.12. Matkahuollon kautta lähetetyt paketit ehtivät jouluaatoksi perille
  • 25. marraskuuta lähtien Matkahuolto toimittaa paketteja myös sunnuntaisin
  • Matkahuolto kuljettaa yli 30 % koko vuoden kuluttajapaketeista marras-joulukuussa
  • 2018 aikana Matkahuolto ottaa käyttöön 200 pakettiautomaattia ja kaksi uutta terminaalia pääkaupunkiseudulla ja Pirkkalassa
  • Matkahuollon paketteja voi lähettää ja noutaa kautta maan pian lähes 1 600 pakettipisteen verkostosta, johon sisältyy Matkahuoltojen lisäksi muun muassa pakettiautomaatteja, K-kauppoja, R-kioskeja ja lukuisia muita pakettipisteitä
  • Paketin lähetyksen ostat helpoiten verkosta osoitteesta matkahuolto.fi
fi| sv| en