Aikataulut ja liput Bussiaikataulut Bussiliput Alennukset Matkustajapalvelut Ohjeet ja ehdot Usein kysyttyä Matkapalvelut Hinnat Bussiliput-mobiilisovellus Matkakorttikauppa Pakettipalvelut Lähetä paketti Pakettien lähetysvaihtoehdot Lisäpalvelut Pakkaaminen Lähetysten seuranta Pakettien hinnat käteisasiakkaille Ulkomaan paketit käteisasiakkaille Vastaanota paketti Kuljetusehdot Usein kysyttyä Pakettipalvelut Näin käytät pakettiautomaattia Toimipisteet Toimipistehaku Toimipisteverkosto Yrityksille Kuljetus- ja rahtipalvelut Palvelut verkkokauppayrityksille Yritysmyynti kuljetus- ja rahtipalvelut Matkapalvelut Myynti Matkapalvelut

Matkahuollon rajapinnat ja niiden käyttöehdot lainmukaiset – Traficomin asettama uhkasakko raukesi

Traficomin Matkahuollolle maaliskuussa asettamasta uhkasakkovaatimuksesta on päästy sopuun. Asian ratkaisemiseksi Traficom on selvittänyt Matkahuollon avoimien rajapintojen käyttöehtojen lainmukaisuutta. Selvityksen tuloksena Matkahuolto lisensoi avoimen datan aineistonsa yleisesti käytetyllä Creative Commons -lisenssillä (CC BY 4.0 International). Tiistaina 22. toukokuuta antamassaan päätöksessä Traficom totetaa, että Matkahuolto on täyttänyt Tarficomin antamat velvoitteet ja näin ollen Traficomin asettama uhkasakko raukeaa.

Matkahuollon tavoite on olla vahvasti mukana edistämässä liikkumisen palveluiden kehittymistä, jotta kuluttajille voitaisiin tarjota mahdollisimman ketteriä palveluita ja hyvä asiakaskokemus joukkoliikenteestä. Matkahuolto avasi ylläpitämänsä aikataulu-, pysäkki-, reitti- ja hintatiedot avoimen rajapinnan kautta ensimmäisenä markkinaehtoisena toimijana vuonna 2016. Tietoja hyödyntävät jo nyt muun muassa Perille.fi, Pikavuorot.fi, Kyyti Group ja Google Maps.

fi| sv| en