Aikataulut ja liput Bussiaikataulut Bussiliput Alennukset Matkustajapalvelut Ohjeet ja ehdot Usein kysyttyä Matkapalvelut Hinnat Bussiliput-mobiilisovellus Pakettipalvelut Lähetä paketti Pakettien lähetysvaihtoehdot Lisäpalvelut Pakkaaminen Lähetysten seuranta Hinnat Vastaanota paketti Kuljetusehdot Usein kysyttyä Pakettipalvelut Näin käytät pakettiautomaattia Toimipisteet Toimipistehaku Toimipisteverkosto Yrityksille Kuljetus- ja rahtipalvelut Palvelut verkkokauppayrityksille Yritysmyynti kuljetus- ja rahtipalvelut Matkapalvelut Myynti Matkapalvelut

Aikataulut ja lipun osto

Lähetysten seuranta

Lähetä paketti

Pikarahti

Pikarahti on aikataulutettu lähetys, joka on perillä määränpäässä parhaimmillaan jopa parissa tunnissa. Soveltuu kaikenkokoisille lähetyksille. 

 

Kuljetusaika Paketti kuljetetaan ensimmäisellä mahdollisella yhteydellä, lähtö- ja määränpaikasta riippuen parhaimmillaan muutamassa tunnissa. Paketti aikataulutetaan lähetyshetkellä ja lähettäjä saa tarkan ajan, jolloin paketti on perillä määränpäässä.
Lähetys- ja noutopaikka Matkahuolto ja Matkahuolto-asiamies. Vastaanottaja voi noutaa paketin myös suoraan bussista, jos lähetyshetkellä on näin sovittu. Hae toimipisteitä
Enimmäispaino 55 kg. Jos lähetyksessä on monta kollia, on lähetykseen sisältyvien kollien yhteispaino enintään 100 kg.
Enimmäismitat Paketin enimmäistilavuus (pituus x leveys x korkeus) on 0,5 m3.
Lähetyksen enimmäiskollimäärä
Yksi lähetys voi sisältää enintään viisi samalta lähettäjältä samalle vastaanottajalle osoitettua kollia.
Maksaja Lähettäjä
Lisäpalvelut

Pakettiin voi liittää nouto-jakelupalvelun, varovasti kuljetettavan, vaarallisen aineen kuljetuksen ja lisäturvavakuutuksen. Lisäpalvelut

Seuranta

Pakettia voi seurata lähetystunnuksen avulla verkossa. Siirry lähetysten seurantaan

Saapumisilmoitus Vastaanottaja saa saapumisilmoituksen tekstiviestillä, kun paketti on noudettavissa.
Paketin noutaminen

Paketti noudetaan saapumisilmoituksessa ilmoitetusta toimipisteestä tai suoraan bussista, jos näin on sovittu lähetyshetkellä. Paketti luovutetaan henkilötodistusta vastaan. Henkilöllisyyden voi todistaa ajokortilla, passilla tai poliisin myöntämällä henkilökortilla. Jos paketin noutaja on muu kuin osoitekorttiin merkitty vastaanottaja, täytyy paketin noutajalla olla mukana henkilötodistuksensa lisäksi valtakirja.

Hinta Tutustu hinnastoon
Hinnoitteluperuste

Paketti hinnoitellaan painon valittujen lisäpalvelujen mukaan. Tilavudeltaan yli 0,07 m3 kokoinen paketti hinnoitellaan tilavuuspainon (leveys m x pituus m x korkeus m x 250 kg) mukaan. Jos paketin jonkin sivun mitta ylittää 1,5 m tai pisimmän sivun mitta + ympärysmitta ovat yhteensä yli 2,4 m hinnoitellaan paketti suurena lähetyksenä. Polkupyörät hinnoitellaan 60 kg:n mukaan. Kun yhteen lähetykseen sisältyy useita paketteja, hinnoitellaan ne yhteispainon tai yhteistilavuuspainon mukaan, jolloin kuljetushinta on edullisempi kuin paekttien lähettäminen erillisinä lähetyksinä. 

Säilytys

Pakettia säilytetään maksutta saapumisilmoituksen lähetyspäivä ja sitä seuraavat neljä arkipäivää. Sen jälkeen säilytyksestä peritään varastointipalvelumaksu. Pakettia säilytetään yhteensä 14 päivää, jonka jälkeen noutamaton paketti palautetaan lähettäjälle, jollei muuta ole sovittu, ja lähettäjän kustannuksella.

Rajoitukset

Palveluun ei voi liittää bussiennakkoa. Paketissa ei voi lähettää eläviä eläimiä tai kuljetusehtojen vastaista sisältöä.

 

fi| sv| en