Hyppää sisältöön
Matkahuolto
HenkilöilleYrityksillePalvelupisteet
MatkustajatPaketitUsein kysyttyäAsiakaspalveluBlogi
Kirjaudu

Koulumatkatukilippu

Koulumatkatukilippu

Koulumatkatuetut liput on tarkoitettu toisen asteen opiskelijoille, jotka saavat Kelan myöntämää koulumatkatukea.

Koulumatkatuetulla lipulla voit matkustaa kodin ja oppilaitoksen tai työpaikalla oppimispaikan välillä.

Lippuvaihtoehdot

Jos olet oikeutettu täysimääräiseen koulumatkatukeen, eli sinulla on vähintään 15 matkapäivää kalenterikuukaudessa, voit hankkia 44 matkan 35 päivää voimassa olevan opiskelijalipun. Jos olet oikeutettu puoleen täysimääräisestä koulumatkatuesta, eli sinulla on 10–14 matkapäivää kalenterikuukaudessa, voit hankkia 28 matkan 35 päivää voimassa olevan opiskelijalipun.

Hinta

Lipun omavastuuosuus on 43,00 € 44 matkan lipusta ja 21,50 € 28 matkan lipusta. 1.1.2023 alkaen matkakorttimaksua uusista matkakorteista ei enää peritä Jos olet uuden oppivelvollisuuslain mukaisesti oppivelvollinen ja siten oikeutettu maksuttomaan koulutukseen, et maksa omavastuuosuutta. Yhden lipun hinta perustuu Matkahuollon 44 lipun vuosilipun hinnastoon.

Matkalipun voimassaoloaika

Opiskelijalippu on voimassa ostotodistuksessa määritetyllä koulumatkalla Kelan myöntämän tukikauden ajan. Koulumatkatukilippua ei saa ladata kahdesti yhden kuukauden aikana.

Lisälataus

Voit lisäladata koulumatkatukilipun, kun matkakortilla on jäljellä enintään neljä matkaa. Mikäli matkoja on jäljellä enemmän, lisälataus onnistuu, kun matkakortilla olevien matkojen voimassaoloaika (35 päivää) on umpeutunut.

Lisälatauksen voit tehdä Matkahuollon matkakortteja myyvissä ja lataavissa palvelupisteissä, useimmissa busseissa, kaikissa R-kioskeissa ja Bussiliput-sovelluksessa, jos matkapuhelimessasi on NFC-sirunlukuominaisuus.

Takaisinlunastus

Matkahuolto lunastaa takaisin kokonaan käyttämättömät koulumatkatuetut lipputuotteet. Jos koulumatka muuttuu kesken tukikauden, opiskelija on oikeutettu käyttämään loput matkat lipulta loppuun, jonka jälkeen on haettava uusi ostotodistus.

Rajoitukset

Koulumatkatukikortilla olevan lipun ostokertoja saa käyttää ainoastaan sen lukuvuoden aikana, jolle tuki on myönnetty.

Matkustusoikeus

Koulumatkatukilippu on henkilökohtainen.

Lisätietoja

Hae koulumatkatukea lomakkeella KM 1, jonka saat Kelan nettisivuilta (www.kela.fi/lomakkeet), oppilaitoksesta tai Kelan toimistosta. Jätä koulumatkatukihakemus
täytettynä oppilaitokseen. Oppilaitos tarkistaa hakemuksessa ilmoitetut tiedot sekä antaa ostotodistuksen, johon on merkitty ostokerrat ja lukuvuoden viimeisen matkalipun ostopäivä. Voit hankkia koulumatkatuetun lipun ostotodistusta vastaan. Ostotodistus jää Matkahuoltoon. Opiskelija maksaa lipusta ostotodistuksessa määritellyn omavastuuosuuden (0 €, 21,50 € tai 43,00 €). Kelan maksama koulumatkatuki on lipun todellisen hinnan ja omavastuun välinen erotus.

Mikäli koulumatkasi muuttuu, täytä koulumatkatuen muutoshakemus KM 4 ja vie se oppilaitokseesi. Saat tarvittaessa uuden ostotodistuksen. Koulumatkatuettu lippu ladataan Matkahuollon koulumatkatukikortille.

Lisätietoja koulumatkatuesta löydät Kelan nettisivuilta (www.kela.fi/koulumatkatuki)    Osta liput – hae aikataulut

Mistä
Mihin
Hae aikatauluja

Reitit ja liput yhdestä äpistä!

Opastus ovelta ovelle, reitit kartalla ja liput koko matkalle.
Tutustu ja lataa sovellus

Matkakortti

Tilaa matkakortti kätevästi netistä matkakorttien verkkokaupasta.
HenkilöilleYrityksille

Matkustajat

BussiaikataulutBussiliput ja matkakortitLataa sovellus ja osta liputReittiopasHinnat ja alennuksetOhjeet ja ehdot matkustajille

Sosiaalinen media

Matkahuolto
Paremmin perillä