Hyppää sisältöön
Matkahuolto
HenkilöilleYrityksillePalvelupisteet
MatkustajatPaketitUsein kysyttyäAsiakaspalveluBlogi
Kirjaudu

Työmatkaliput

Työmatkaliput ovat alueellisia lipputuotteita, joissa alueen kunnat ja kaupungit tukevat asukkaidensa säännöllistä matkustamista.

Kenelle lippu sopii

Säännöllisesti matkustaville.

Missä lippu käy

Työmatkalippuja on käytössä seuraavilla alueilla: paikkakuntaluettelo

Mistä lipun voi ostaa

Työmatkalippu ostetaan Matkahuollon toimipaikoista tai matkakortteja myyviltä asiamiehiltä.

Missä lipun voi ladata

Useimmat työmatkaliput voi lisäladata myös R-kioskeissa ja busseissa. Lisäksi Android-puhelimilla, joissa on NFC-ominaisuus, voi työmatkalippuja ladata myös Bussiliput-sovelluksella.

Takaisinlunastus

Työmatkalippujen takaisinlunastusehdot vaihtelevat työmatkalipuittain. Ehdot on kerrottu työmatkalipun myyntitositteessa, joka allekirjoitetaan ostohetkellä. Kaikkien työmatkalippujen takaisinlunastus on mahdollinen seuraavissa tapauksissa:

  • Lakon aikana, jos lippua ei ole voitu käyttää ollenkaan.

  • Lipputuotteen päivityksen yhteydessä tai kortin teknisen iän täyttyessä, jos matkakortilla olevaa kautta ei pystytä käyttämään lipputuotteen voimassaoloajan loppuun mennessä.

  • Jos työmatkalippu katoaa tai varastetaan, voidaan työmatkalipun tapahtumat asiakkaan pyynnöstä selvittää. Asiakkaan tulee todistaa henkilöllisyytensä tutkintapyynnön tehdessään sekä esittää lipun viimeisin ostokuitti. Kadonneen tai varastetun työmatkalipun tutkinnasta peritään kulloinkin voimassaoleva palvelumaksu tutkintalomakkeen jättöhetkellä. Matkakortilla jäljellä olevan työmatkalipun matkustusoikeuden arvo hyvitetään asiakkaalle.

Rajoitukset

Lipun saaminen voi edellyttää vakituista asuinosoitetta tai kirjoilla oloa kyseisessä kunnassa.

Matkustusoikeus

Työmatkalippu on henkilökohtainen ja sitä ostettaessa henkilöllisyys tulee todistaa passilla, poliisin myöntämällä henkilötodistuksella tai ajokortilla.Osta liput – hae aikataulut

Mistä
Mihin
Hae aikatauluja

Reitit ja liput yhdestä äpistä!

Opastus ovelta ovelle, reitit kartalla ja liput koko matkalle.
Tutustu ja lataa sovellus

Matkakortti

Tilaa matkakortti kätevästi netistä matkakorttien verkkokaupasta.
HenkilöilleYrityksille

Matkustajat

BussiaikataulutBussiliput ja matkakortitLataa sovellus ja osta liputReittiopasHinnat ja alennuksetOhjeet ja ehdot matkustajille

Sosiaalinen media

Matkahuolto
Paremmin perillä