Hyppää sisältöön
Matkahuolto
HenkilöilleYrityksillePalvelupisteet
MatkustajatPaketitUsein kysyttyäAsiakaspalveluBlogi
Kirjaudu
Etusivu
/
Ajankohtaista
/
Huijaussähköposteja liikkeellä

Huijaussähköposteja liikkeellä

26.11.2020

Liikkeellä on Matkahuollon työntekijöiden nimissä lähetettyjä huijaussähköposteja. Viesteissä on englannikielinen teksti ja linkki. Mikäli saat tällaisen viestin, linkkiä ei tule missään tapauksessa avata. Jos linkin on vahingossa avannut, sivustolle ei tule antaa mitään tietoja.

Lisäksi liikkeellä on koko syksyn ajan ollut paljon eri kuljetusyritysten nimissä sähköpostilla ja tekstiviesteillä lähetettyjä huijausviestejä. Viesteissä on esimerkiksi pyydetty suorittamaan maksu ennen kuin jo kuljetettavaksi jätetty paketti toimitetaan eteenpäin tai noudettavaksi tarkoitettu paketti voidaan luovuttaa vastaanottajalle. Viesteissä mahdollisesti olevia linkkejä ei tule klikata eikä mitään maksuja suorittaa.

Vuoden kiireisimmän pakettisesongin ollessa käsillä on todennäköistä, että erilaisten huijausyritysten määrä edelleen kasvaa.

Näin huolehdit, että tietosi ovat turvassa etkä maksa huijarille

  • Jos saat sähköpostiviestin, jonka sisältö herättää vähänkin epäilyksiä, älä klikkaa viestissä olevia linkkejä tai liitetiedostoja auki. Soita tarvittaessa lähettäjälle ja varmista, onko hän lähettänyt viestin ja onko se aiheellinen.

  • Matkahuolto ei koskaan pyydä suorittamaan pakettipalvelujen lisämaksuja verkossa ennen kuin paketti voidaan lähettää eteenpäin tai luovuttaa. Jos pakettiin sisältyy jokin lisämaksu, esimerkiksi Bussiennakko, maksu veloitetaan aina paikanpäällä lähetys- tai noutopisteessä.

  • Epäilyttävien viestien linkkejä ei tule ollenkaan klikata eikä suorittaa maksua tai antaa pankki- ja luottokortin tietoja, verkkopankin tunnistetietoja, käyttäjätunnuksia ja salasanoja tai mitään muitakaan tietojaan.

  • Matkahuollon tekstiviestillä ja sähköpostilla lähettämissä tilausvahvistuksissa ja saapumisilmoituksissa on aina Matkahuolto lähettäjänä ja viesteissä on kerrottu lähetystunnus, jonka avulla lähetyksen tarkemmat tiedot, esim. lisämaksut, voi tarkistaa verkkosivuiltamme.

  • Seuraamme huijausviestien tilannetta ja olemme aktiivisesti yhteydessä myös viranomaisiin, jotta voimme osaltamme torjua huijausviestien pahimmillaan aiheuttamaa haittaa.

Ajankohtaista

28.1.2021
Häiriöitä Matkahuollon asiakaspalvelukeskuksen palvelunumeroissa
21.1.2021
Kaikki paketit verkosta -10 % alennuskoodilla ARKI 24.1. asti!
4.1.2021
OnniBus.comin kaikki liput jatkossa Matkahuollon verkkokaupasta
Kaikki uutiset →

Blogi

Mahtavaa mokaamista

Utopiaa vai lähitulevaisuutta – paketit helposti yhdestä paikasta?

#paketit