PrivateFöretagskunderServiceställen
ResenärerPaketVanliga frågorKundtjänstBlogi
Logga in
Första sidan
Matkahuoltos resekort förnyas - Byt ditt resekort

Matkahuoltos resekort förnyas - Byt ditt resekort

Matkahuoltos resekort förnyas under år 2020. Samtidigt förändras de biljettprodukter som laddas på resekortet, då till exempel gamla stads- och regionbiljetter ersätts med nya biljetter. Resekorten byts ut en region och biljettprodukt i taget. När giltighetstiden för en biljettprodukt som föråldras löper ut, kan det gamla resekortet inte längre laddas, utan ska bytas ut till ett förnyat resekort. De nuvarande resekorten byts ut till resekort med ny teknologi, eftersom vi tar i bruk ett nytt kodbaserat betalnings- och biljettsystem som också myndigheten förutsätter att vi använder. Det nya systemet och resekorten möjliggör många användbara tjänster i framtiden, till exempel laddning av resekort på nätet.

Byte av resekort

När biljettprodukten på ett gammalt resekort håller på att ta slut ska du först använda hela den gamla biljetten under biljettens giltighetstid. Därefter

  1. Besök Matkahuolto för att byta ut din biljett och ditt resekort. En resekortsavgift på 6,50 € uppbärs för ett nytt resekort om det gamla resekortet är över 9 månader gammalt.

  2. Eller beställ en ny biljett och ett nytt resekort på adressen https://kauppa.matkahuolto.fi. För ett resekort som beställts i webbutiken uppbärs en resekortsavgift på 6,50 €, men inga andra försändelse- eller leveranskostnader.

  3. Observera att ett gammalt resekort inte längre kan laddas efter att biljettens giltighetstid löpt ut

Användning av resekort

De nya resekorten fungerar på samma sätt som de gamla:

  • Du kan betala med resekortet precis som förr, genom att visa upp resekortet för kortläsaren i bussen. Föraren hjälper dig vid behov.

  • Du kan ladda ditt resekort vid Matkahuoltos verksamhetsställen, hos ombud som säljer resekort, i de flesta bussarna, vid alla R-kiosker och med Matkahuoltos app Bussiliput, om du använder en Android-telefon med möjlighet till NFC-avläsning.

Förändringstidtabell per kommun I tabellen ser du förändringstidtabellerna per kommun i alfabetisk ordning. Riksomfattande biljettprodukter, till exempel årsbiljetter med 44 resor, finns i slutet av tabellen. Om kommunen eller biljettprodukten du söker inte finns med, har förändringstidtabellen inte ännu fastställts och du kan använda ditt resekort och din biljettprodukt tills vidare.

Tidtabell för byte av resekort per kommun

I tabellen ser du förändringstidtabellerna per kommun i alfabetisk ordning. Riksomfattande biljettprodukter, till exempel årsbiljetter med 44 resor, finns i slutet av tabellen. Om kommunen eller biljettprodukten du söker inte finns med, har förändringstidtabellen inte ännu fastställts och du kan använda ditt resekort och din biljettprodukt tills vidare.

KommunUtgående biljettproduktNy biljettproduktDatum för ändring
ForssaForssanejdens regionbiljettForssa region biljett, *Forssa seriebiljett

1.8.2020

*1.10.2020

HumppilaForssanejdens regionbiljettForssa region biljett1.8.2020
IiKemi-Torneå regionbiljettMeri-Lappi seriebiljett18.9.2020
JokioinenForssanejdens regionbiljettForssa region biljett1.8.2020
KemiKemi-Torneå regionbiljett, Kemi stadsbiljettMeri-Lappi seriebiljett18.9.2020
KeminmaaKemi-Torneå regionbiljett, Keminmaa stadsbiljettMeri-Lappi seriebiljett18.9.2020
KarlebyKarleby stadsbiljettKarleby stadsbiljett, Karleby värdebiljett, Karleby-Kristinestad1.7.2020
SimoKemi-Torneå regionbiljettMeri-Lappi seriebiljett18.9.2020
TammelaForssanejdens regionbiljettForssa region biljett1.8.2020
TervolaKemi-Torneå regionbiljettMeri-Lappi seriebiljett18.9.2020
TorneåKemi-Torneå regionbiljett, Torneå stadsbiljettMeri-Lappi seriebiljett18.9.2020
YpäjäForssanejdens regionbiljettForssa region biljett1.8.2020