Gå till innehållet
Matkahuolto
PrivateFöretagskunderServiceställen
ResenärerPaketVanliga frågorKundservice
Logga in

Bussiliput-mobiilisovelluksen ohjeet ja ehdot

Kiitos, että otit käyttöön Matkahuollon Bussiliput-mobiilisovelluksen ja rekisteröidyit asiakkaaksemme. Rekisteröitymisesi ansiosta voimme tarjota juuri sinulle erityisen hyviä matkatarjouksia sekä lisäpalveluita matkakohteissasi.

Yleistä sovelluksesta

Matkahuollon mobiilisovelluksella voit tehdä aikatauluhakuja ja ostaa itsellesi Nettilippuja, Nettitarjouslippuja ja paikkalippuja. Android-käyttäjät voivat myös ladata Matkahuollon matkakortin sovelluksen avulla. Viimeisimmät hakusi toimivat oikopolkuina uusille ostoksille ja voit myös erikseen tallentaa suosikkihakujasi. Matkan jälkeen voit antaa arvosanan matkakokemuksellesi. Ostetut liput tallentuvat sovelluksen ostohistoriaan, josta voit selailla myös menneitä matkoja esim. matkalaskujen tekoa varten. Jos otat Omissa tiedoissa valinnan ”Näytä vain vuorot, joihin voi ostaa Nettilipun” pois päältä, hakutuloksiin tulee myös vuoroja, joihin ei voi sillä hetkellä ostaa lippua. Tällaisen vuoron kohdalta voit katsoa lisätietoja vuorosta ja siitä, milloin nettilippujen myynti on päättynyt tai milloin se alkaa. Tarkasteluhetkellä myynnissä olevien vuorojen kohdalla on puolestaan hintatiedon sisältävä painike, josta lipun pääsee ostamaan. Jos et halua kirjautua sovellukseen uudelleen jokaisella käyttökerralla, voit laittaa Omista tiedoista päälle ”Pidä minut kirjautuneena” –valinnan.

Sovellus on tarkoitettu henkilökohtaiseen käyttöön. Kun olet rekisteröitynyt sovelluksen käyttäjäksi, voit ostaa sovelluksesta lippuja itsellesi ja matkaseurueellesi. Mikäli haluat ostaa lipun jollekulle muulle, etkä itse lähde samalle matkalle mukaan, voit ostaa lipun edelleen Matkahuollon verkkosivuilta osoitteesta www.matkahuolto.fi, joka toimii myös mobiililaitteissa.

Kun olet tallentanut Omat tiedot -osioon oman nimesi ja ostat lipun, olet automaattisesti kyseisen lipun matkustaja. Matkan alkaessa kuljettaja tarkistaa matkustusoikeuden antamasi nimen perusteella. OnniBus.com:in vuoroissa matkustusoikeus tarkistetaan
varaustunnuksella joka näkyy ostokuitissa. Mikäli kuulut johonkin alennusryhmään ja ostat alennetun lipun, myös oikeutesi alennukseen tulee todistaa kuljettajalle.

Lipun ostaminen

Jos olet asettanut Omissa tiedoissa päälle valinnan ”Näytä vain vuorot, joihin voi ostaa Nettilipun”, saat hakutuloksiksi ne vuorot, joihin on tarkasteluhetkellä mahdollista ostaa Nettilippu tai Nettitarjouslippu. Kukin bussiyritys päättää itse, antaako se vuorojensa liput myyntiin verkkokauppaamme ja milloin lippujen myynti alkaa ja päättyy. Sovelluksella ostettu lippu on voimassa juuri sillä yhteysvälillä ja sinä ajankohtana, jolle lippu on ostettu. Lippuun ei ole mahdollista tehdä muutoksia oston jälkeen, joten tarkista yhteysväli, matkustuspäivä ja kellonaika ennen lipun maksamista. Omissa tiedoissasi voit valita, lähetetäänkö sinulle automaattisesti kuitti sähköpostiin lipun oston jälkeen.

Matkakortin lataus (vain Android-käyttäjille)

Matkakortin lataus –toiminnolla voit ladata Matkahuollon matkakortilla olevan sarja- tai kausilipun tai ladata haluamasi summan arvokorttilipulle. Toiminnolla voit myös tarkistaa matkakortillasi olevan lipun saldon. Saldon tarkistamisen sekä latauksen aikana matkakortti tulee pitää kiinni puhelimen takakannessa. NFC-sirun sijainti voi vaihdella laitteittain, joten löydät kokeilemalla oikean kohdan, johon sijoitat luettavan matkakortin. Lipun lataus matkakortille tulee tehdä heti lipun maksamisen yhteydessä.
Matkakortin lataus -toiminto on tarjolla vain Bussiliput-sovelluksen Android-versiota käyttäville käyttäjille, joilla on älypuhelimessaan NFC-siru.

Salasana

Rekisteröityessäsi sovellukseen olet määrittänyt sovellukselle oman salasanansa. Sitä käytetään kirjautuessa sekä maksun vahvistamisessa, kun maksat sovellukseen tallennetulla maksukortilla. Vaikka olisit rekisteröitynyt sovellukseen Facebook- tai Google-tilisi kautta, niin sinulla on silti erillinen salasana myös Bussiliput-sovellukseen. Maksuja ei siis voi vahvistaa Facebook- tai Google-tilisi salasanalla. Bussiliput-sovelluksen salasanan voi nollata oikean yläreunan valikon ”Unohdin salasanani” -toiminnolla.

Maksutavat

Sovelluksessa voit maksaa ostoksesi MobilePay-mobiilimaksulla sekä debit ja credit –maksukorteilla. Ensimmäistä korttimaksua tehdessäsi voit maksuvaiheessa tallentaa käyttämäsi kortin tiedot, mikä nopeuttaa lippujen ostoa seuraavilla ostokerroilla. Voit halutessasi tallentaa myös useampia eri kortteja. Korttien tiedot tallentuvat turvallisesti maksupalveluntarjoajan palveluun.

Maksunvälityspalvelun toteuttajana ja maksupalveluntarjoajana toimii Paytrail Oyj (2122839-7) yhteistyössä Netsin ja pankkien kanssa. Paytrail Oyj näkyy maksun saajana tiliotteella ja välittää maksun kauppiaalle. Paytrail Oyj:llä on maksulaitoksen toimilupa.

Paytrail Oyj
Y-tunnus: 2122839-7
Innova 2
Lutakonaukio 7
40100 Jyväskylä
Puhelin: 0207 181830
www.paytrail.com

Asiakastietojen käsittely

Rekisteröityessäsi asiakkaaksemme asiakasrekisteriin on tallennettu etu- ja sukunimesi, puhelinnumero sekä sähköpostiosoite. Myös tiedot kaikista sovelluksessa tekemistäsi ostoista tallentuvat asiakasrekisteriin, minkä ansiosta pystyt tarkastelemaan menneitä matkojasi.

Matkahuolto voi käyttää keräämiään tietoja tietosuojaselosteessa kuvatun mukaisesti esimerkiksi sähköisten palvelukanavien (kuten verkko- ja mobiilipalvelut) seuranta- ja tilastointipalvelujen kehittämiseksi sekä asioinnin helpottamiseksi.

Anna palautetta

Kehitämme sovellustamme koko ajan ja uusia toimintoja on luvassa. Otamme mielellämme vastaan palautetta ja kehitysehdotuksia. Voit lähettää palautteesi sähköpostilla osoitteeseen mobiili@matkahuolto.fi. Mikäli lippua ostaessa jotain meni pieleen, ota yhteys Asiakaspalvelukeskukseemme matkapalvelut.palautteet@matkahuolto.fi

Tidtabeller och biljettköp

Varifrån
Vart
Sök tidtabeller

Appen Resesökning och Biljetter

De flesta bussbiljetter, det bästa turutbudet och det tätaste nätverket över hela landet.
Bussbiljetter-mobilapplikation

Resekort

Beställ din resekort bekvämt från vår resekortbutik i nätet.
PrivateFöretagskunder

Resenärer

BusstidtabellerBussbiljetter och resekortResor och Biljetter överallt i FinlandReseguidenPriser och rabatterAnvisningar och villkor för passagerare

Sociala medier

Matkahuolto
Paremmin perillä