Gå till innehållet
PrivateFöretagskunderServiceställen
ResenärerPaketVanliga frågorKundservice
Logga in

Säsongs- och seriebiljetter överförs till mobilappen Resor och Biljetter

Matkahuoltos säsongs- och seriebiljetter har överförts från resekorten till appen Resor och Biljetter. Nu kan du köpa alla säsongs- och seriebiljetter i appen.

Försäljningen och tilläggsladdningen av resekort och biljettprodukter som säljs till resekort upphör den 30 juni 2023. En biljett som finns på ett resekort kan användas under biljettens giltighetstid, men därefter ska nästa biljett köpas i appen. Det är inte möjligt att flytta biljetter som finns på resekort till appen.

Vi har överfört försäljningen av säsongs- och seriebiljetter till appen för att svara på våra kunders förändrade behov. I och med förändringen kan biljetter köpas oberoende av tid och plats, och köp av resekort, granskning av återstående resor på en biljett eller kontroll av giltighetstiden behöver inte längre göras på en buss eller vid Matkahuoltos serviceställe.

Årsbiljetterna är nu riksomfattande seriebiljetter

Vi förnyade vårt biljettutbud och de gamla årsbiljetterna är nu riksomfattande seriebiljetter. I samband med biljettförnyelsen fäste vi särskild vikt vid att biljetterna ska svara på kundernas förändrade resebehov.

Läs mer →

Köp biljett till någon annan

Nu kan du också köpa säsongs- och seriebiljetter till en annan person i appen Resor och Biljetter! Uppdatera appen i din appbutik, så kan du genast börja använda den nya funktionen.

Biljetter med skolresestöd finns i appen från och med 18.7

Biljetterna med skolresestöd överförs till appen Resor och Biljetter. Du kan köpa en biljett med skolresestöd i appen efter att du har ansökt om skolresestöd på nätet i tjänsten MittFPA och fått köprätt.

Läs mer →

Undantag beträffande resekort

Värdekort och Affärsresekort avsedda för företag och samfund blir kvar på resekorten fram till övergångsperiodens slut, dvs. den 30 juni 2024. Även biljetterna för grundskoleelever blir huvudsakligen kvar på resekorten tills vidare.

Läs mer →

Säsongs- och seriebiljetter kan inte längre betalas med personalförmåner

Från och med den 30 juni 2023 är det inte längre möjligt att betala säsongs- och seriebiljetter med personalförmåner (Smartum, Eazybreak, Edenred), och då upphör även försäljningen och laddningen av resekort.

Andra pendlingsförmåner →

Den gamla appen Bussbiljetter tas ur bruk

Den gamla appen Bussbiljetter tas ur bruk den 30 juni 2023. Då avslutas också försäljningen och laddningen av resekort på stationerna, hos ombuden, i R-kioskerna och på bussarna. Därefter kan alla av Matkahuoltos biljettprodukter köpas i appen Resor och Biljetter. Ett undantag är biljetter för grundskoleelever, som huvudsakligen blir kvar på resekorten tills vidare.

Appen Resor och Biljetter

I appen Resor och Biljetter kan du söka och planera hela din resa från adress till adress. Appen vägleder dig ända fram med olika färdmedel och du får själv välja de tidtabeller, trafikmedel och rutter som passar dig bäst. Nedan ser du vilka andra fördelar appen har.