Tidtabeller och biljetter Busstidtabeller Bussbiljetter Rabattvillkor Tjänster Anvisningar och villkor Vanliga frågor Resetjänster Priser Pakettjänster Skicka paket Tilläggstjänst Förpacka paketet korrekt Försändelseuppföljning Priser Ta emot paket Transportvillkor Frågorna om pakettjänsterna Betjäningsställen Söktjänst för serviceställen Betjäningställenätverk Företag Transport- och frakttjänster Tjänster för näthandelsföretag Företagsforsäljning

Tidtabeller och biljettköp

Försändelseuppföljning

STADSBILJETTER

Stadsbiljetten är en förmånlig säsong- eller seriebiljett som kan användas inom ett område som fastställs av staden.

Giltighet Stadsbiljetten används i många områden. Se listan
Antal resor Hur många resor stadsbiljetten kan användas till varierar mellan olika städer.
Pris Stadsbiljettens pris varierar mellan olika städer.
Var kan man köpa biljetten? Stadsbiljetter kan köpas på Matkahuoltos serviceställen och hos ombud som säljer resekort.
Var kan biljetten laddas på nytt? Stadsbiljetten kan laddas på nytt på Matkahuoltos egna serviceställen och hos de ombud som säljer resekort, i R-kioskerna och på bussarna.
Biljetten gäller Stadsbiljettens giltighet varierar mellan olika städer.
Återinlösning

Återinlösningsvillkoren för stadsbiljetten varierar beroende på stad. Villkoren anges på försäljningsverifikatet, som du undertecknar i samband med köpet.

Alla stadsbiljetter kan återinlösas i följande fall:

  • Under strejk, om biljetten inte alls har kunnat användas.
  • I samband med uppdateringar av biljettprodukten eller om kortets tekniska ålder löper ut, om resorna eller säsongen på resekortet inte kan utnyttjas inom biljettproduktens giltighetstid.
  • Om stadsbiljetten försvinner eller blir stulen kan biljettransaktionerna utredas på kundens begäran. Kunden ska styrka sin identitet i samband med att han eller hon begär utredningen. För utredning av försvunna eller stulna stadsbiljetter uppbärs en gällande expeditionsavgift i samband med  att utredningsblanketten lämnas in. Det värde som återstår på stadsbiljetten gottgörs kunden.
Begränsningar Eftersom stadsbiljetten subventioneras av staden och gäller för en specifik stad, kan en förutsättning för att få biljetten vara att du också är skriven i staden i fråga.
Reserätt Stadsbiljetten är personlig, och när du köper biljetten ska du styrka din identitet med ett pass, ett identitetskort som beviljats av polisen eller ett körkort.
fi| sv| en