Hyppää sisältöön
Matkahuolto
HenkilöilleYrityksillePalvelupisteet
MatkustajatPaketitUsein kysyttyäAsiakaspalveluBlogi
Kirjaudu

Takaisinlunastusehdot

Kertalippu

Matkahuollosta ostetut käyttämättömät bussiliput voidaan lunastaa takaisin. Osittain käytettyä menopaluulippua takaisin lunastettaessa vähennetään annettu alennus. Käyttämättä jäänyttä paikkavarausta ei hyvitetä. Takaisinlunastus on suoritettava yhden kuukauden (1 kk) sisällä lipun voimassaolon päättymisestä. Bussilippuja takaisin lunastettaessa peritään palvelumaksu.

Nettilippu

Nettilippua ei voi muuttaa tai vaihtaa.

Nettilipun ja Nettitarjouslipun peruuttaminen on mahdollista on mahdollista viimeistään 24h ennen peruutettavan lipun matkustusajankohtaa Nettilipun peruutuslomakkeen kautta. Mikäli matkustuspäivä on viikonloppuna tai pyhäpäivänä tai sitä seuraavana arkipäivänä, peruutusta tulee pyytää viimeistään edellisenä arkipäivänä. Palvelusta peritään 9 euron maksu.

Lippua peruutettaessa Matkahuolto lunastaa takaisin joko koko ostotapahtuman tai osia siitä. Esimerkiksi menopaluulipun osalta on mahdollista peruuttaa myös pelkkä meno- tai paluulippu. Menopaluu voidaan peruuttaa kokonaan tai osittain 24 h ennen menomatkan alkua. Peruuttaminen on mahdollista vain kerran per varaus, eli jos menomatka on peruutettu, paluumatkan peruuttaminen erikseen ei ole enää mahdollista. Lipun ostamisen yhteydessä perittyä palvelumaksua ei palauteta.

Matkakortille ladattavien lipputuotteiden takaisinlunastus

Lipputuotteiden takaisinlunastusehdot vaihtelevat lipputuotekohtaisesti. Takaisinlunastuksen yhteydessä Matkahuolto perii palvelumaksun.

Säilytä lipputuotteen ostosta saamasi kuitti, siinä näkyy lipputuotteen nimi ja voimassaoloaika. Lipputuotteen voimassaoloajan voi lisäksi tarkistaa myyntipisteissä ja busseissa.

Vuosiliput

Vuosilippu on voimassa yhden vuoden ostopäivästä lukien. Jos vuosilipun voimassaoloaikana matkakortille ostetaan sama lipputuote, jatkuu myös matkakortilla olevien käyttämättömien matkojen matkustusoikeus vuodella. Vuosilipun takaisinlunastus on suoritettava viimeistään yhden kuukauden (1 kk) sisällä lipputuotteen voimassaoloajan päättymisestä.

Vuosilippu lunastetaan takaisin siten, että jokaisen matkan arvoksi lasketaan alentamaton kertahinta. Käytettyjen matkojen yhteenlaskettu summa vähennetään maksetusta lipun kokonaishinnasta. Mahdollinen erotus hyvitetään asiakkaalle.

Seutu-, kaupunki- ja työmatkaliput

Seutu-, kaupunki- ja työmatkaliput ovat alueellisia kuntien tukemia lipputuotteita, joiden käyttämätöntä matkustusoikeutta ei pääsääntöisesti lunasteta takaisin. Takaisinlunastusehdot vaihtelevat lipputuotekohtaisesti ja ne on kirjattu myyntitositteeseen, jonka asiakas hyväksyy ja allekirjoittaa lipputuotteen ostohetkellä.

Muut alueelliset lipputuotteet

Mikäli asiakkaan matkustaminen estyy asiakkaasta johtumattomista syistä, esimerkiksi lakko tai muu ennalta-arvaamaton ylivoimainen este, voidaan tuote mahdollisesti takaisinlunastaa. Hyvitys arvioidaan tilannekohtaisesti. Takaisinlunastuksen yhteydessä vähennetään mahdollinen alennusvaikutus sekä peritään voimassa oleva palvelumaksu.

Kelan koulumatkatukiliput

Kelan tukemia opiskelijavuosilippuja ja opiskelijaseutulippuja ei lunasteta takaisin.

Bussipassi

Bussipassia ei lunasteta takaisin.

CityCity-lippu

CityCity-lipun takaisinlunastus on suoritettava yhden kuukauden (1 kk) sisällä voimassaoloajan päättymisestä. Jokaisen käytetyn matkan arvoksi lasketaan alentamaton kertahinta. Käytettyjen matkojen yhteenlaskettu summa vähennetään maksetusta lipun kokonaishinnasta. Mahdollinen erotus hyvitetään asiakkaalle.

Arvolippu

Matkakortille ladattu arvo voidaan lunastaa takaisin.

Matkakortin takaisinlunastus

Matkahuollon kausi- ja sarjalipputuotteet ladataan matkakortille. Matkakortin hinta on 6,50 €. Matkakortteja ei lunasteta takaisin.

Lahjakortti

Lahjakorttia ei voi vaihtaa rahaksi eikä sitä lunasteta takaisin.

HenkilöilleYrityksille

Matkustajat

BussiaikataulutBussiliput ja matkakortitReitit ja Liput -sovellusReittiopasHinnat ja alennuksetOhjeet ja ehdot matkustajille

Sosiaalinen media

Matkahuolto
Paremmin perillä