MatkustajatPaketitYritysasiakkaatPalvelupisteet
Hae
Kirjaudu
Etusivu
Matkahuollon matkakortit uudistuvat - Vaihda matkakorttisi

Matkahuollon matkakortit uudistuvat - Vaihda matkakorttisi

Matkahuollon matkakortit uudistuvat vuoden 2020 aikana. Samalla muuttuvat matkakorteille ladattavat lipputuotteet, kun esimerkiksi vanhat kaupunki- ja seutuliput korvataan uusilla lipuilla.

Matkakortit vaihdetaan alue ja lipputuote kerrallaan. Kun vanhentuvan lipputuotteen voimassaoloaika päättyy, ei vanhaa matkakorttia voi enää ladata, vaan se tulee vaihtaa uudistettuun matkakorttiin.

Nykyiset matkakortit vaihdetaan uutta teknologiaa sisältäviin matkakortteihin, koska otamme käyttöön uuden tunnistepohjaisen maksu- ja lippujärjestelmän, jonka käyttöä myös viranomainen edellyttää. Uusi järjestelmä ja matkakortit mahdollistavat tulevaisuudessa monia hyödyllisiä palveluita kuten esimerkiksi matkakorttien lataamisen verkossa.

Matkakortin vaihtaminen

Kun vanhalla matkakortilla oleva lipputuote on päättymässä, käytä ensin vanha lippu loppuun lipun voimassaoloaikana.

Tämän jälkeen

  1. Tule vaihtamaan lippusi ja matkakorttisi Matkahuoltoon. Uudesta matkakortista veloitetaan matkakorttimaksu 6,50 €, jos vanha matkakortti on yli 9 kk vanha.

  2. Tai tilaa uusi lippu ja matkakortti osoitteesta https://kauppa.matkahuolto.fi. Verkkokaupasta tilatusta matkakortista peritään matkakorttimaksu 6,50 €, mutta ei muita lähetys- tai toimitusmaksuja.

  3. Huomioithan, että vanhaa matkakorttia ei voi enää ladata lipun voimassaoloajan päättymisen jälkeen.

Matkakortin käyttäminen

Uudet matkakortit toimivat samalla tavalla kuin vanhatkin:

  • Voit maksaa matkakortilla entiseen tapaan, näyttämällä matkakortin bussissa autolaitteelle. Kuljettaja auttaa sinua tarvittaessa.

  • Voit lisädata matkakorttisi Matkahuollon toimipaikoilla, matkakortteja myyvillä asiamiehillä, useimmissa busseissa, kaikissa R-kioskeissa ja Matkahuollon Bussiliput-sovelluksella, jos käytössäsi on Android-puhelin, jossa on NFC-lukuominaisuus.

Matkakorttien vaihtoaikataulu kunnittain

Katso taulukosta muutosaikataulut kunnittain aakkosjärjestyksessä. Jos etsimääsi kuntaa tai käyttämääsi lipputuotetta ei ole mainittu, ei muutosaikataulua ole vielä sovittu ja voit käyttää matkakorttiasi ja lipputuotettasi toistaiseksi. Valtakunnalliset lipputuotteet, esimerkiksi 44 matkan vuosiliput, muuttuvat myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana.

KuntaPoistuva lippuUusi lippuMuutospäivä
Forssa  Forssan seutulippu Forssan aluelippu 1.8.2020 
HumppilaForssan seutulippu Forssan aluelippu1.8.2020 
JokioinenForssan seutulippu Forssan aluelippu1.8.2020 
KokkolaKokkolan kaupunkilippu Kokkolan kaupunkilippu, Kokkolan arvolippu1.7.2020 
TammelaForssan seutulippu Forssan aluelippu1.8.2020 
YpäjäForssan seutulippu Forssan aluelippu 1.8.2020