Aikataulut ja liput Bussiaikataulut Bussiliput Alennukset Matkustajapalvelut Ohjeet ja ehdot Usein kysyttyä Matkapalvelut Hinnat Bussiliput-mobiilisovellus Matkakorttikauppa Pakettipalvelut Lähetä paketti Pakettien lähetysvaihtoehdot Lisäpalvelut Pakkaaminen Lähetysten seuranta Pakettien hinnat käteisasiakkaille Ulkomaan paketit käteisasiakkaille Vastaanota paketti Kuljetusehdot Usein kysyttyä Pakettipalvelut Näin käytät pakettiautomaattia Toimipisteet Toimipistehaku Toimipisteverkosto Yrityksille Kuljetus- ja rahtipalvelut Palvelut verkkokauppayrityksille Yritysmyynti kuljetus- ja rahtipalvelut Matkapalvelut Myynti Matkapalvelut

Kesäkylään bussilla – jaossa 300 kyläreissua Matkahuollon piikkiin

Tänä kesänä Matkahuolto haluaa tuoda sukupolvet yhteen ja kannustaa nuoria kyläilemään ikääntyneempien sukulaisten luona. Kesä alkaa kampanjalla, joka kannustaa lähtemään kylään mukavasti linja-autolla. Kampanjaa konkretisoidaan ikärakenteeltaan Suomen vanhimman kunnan Kuhmoisten avulla.

Suomessa on paljon maaseutua ja kuntia, joissa asuu väkilukuun suhteutettuna runsaasti iäkkäitä ihmisiä. Maan ikärakenteeltaan vanhin kunta on Kuhmoinen, jonka väkiluvusta jopa 64 % on yli 64-vuotiaita*. Vanhentumiseen liittyy joskus myös yksinäisyyttä, erityisesti jos ikääntyvät ihmiset asuvat pitkän välimatkan päässä sukulaisistaan ja läheisistään. Tuodakseen niin sukulaisia kuin ystäviä yhteen, Matkahuolto tarjoaa 300 mahdollisuuden kyläillä kesän aikana läheistensä luona, Matkahuollon piikkiin.

”Moni meistä muistaa, ettei nuorena välttämättä tullut vierailtua isovanhempien luona niin usein kuin olisi voinut, ja joskus saattaa tuntua vaivalloiselta lähteä tapaamaan kauempana asuvia tuttuja. Tänä kesänä haluamme kannustaa ihmisiä kyläilemään toistensa luona, ja mikä olisi sille parempi ajankohta kuin lomakausi”, sanoo Matkahuollon liiketoimintajohtaja Jyri Niemimuukko.

Ympäristöystävällisesti bussilla kauempaankin kylään

Bussilla on helppo matkustaa myös kauempana ja hieman syrjäisemmilläkin paikkakunnilla asuvien läheisten luo. Matkahuolto tarjoaa maan laajimman julkisen liikenteen verkoston, joka kuljettaa paikkakunnalle kuin paikkakunnalle. Siksi Matkahuolto kannustaakin senioreita kutsumaan jälkipolveaan tai vaikka ystäviään kylään kautta maan. Mummoa, vaaria tai muita ikääntyneitä läheisiä moikkaamaan mielivä nuori voi hakea lippua myös itse.

Kyläreissun mahdollistavaa lippua voi hakea Matkahuollon nettisivuilla osoitteessa matkahuolto.fi/moikkaamaan 26. toukokuuta asti. Matkahuolto käsittelee hakemuksia sitä myötä kuin niitä tulee, ja lippuja on tarjolla kaikkiaan 300 hakijalle.

Kampanjalippuja on jaossa rajoitetusti, mutta myös kesän bussimatkat tulevat myyntiin Matkahuoltoon toukokuun aikana. Aikataulu- ja reittihaut sekä kattava valikoima lippuja löytyvät sekä Matkahuollon verkkosivuilta www.matkahuolto.fi että Bussiliput -mobiilisovelluksesta.

* https://www.kuntaliitto.fi/asiantuntijapalvelut/talous/kuntien-vaesto-ja-ikarakenne#

fi| sv| en