Aikataulut ja liput Bussiaikataulut Bussiliput Alennukset Matkustajapalvelut Ohjeet ja ehdot Usein kysyttyä Matkapalvelut Hinnat Bussiliput-mobiilisovellus Pakettipalvelut Lähetä paketti Pakettilaskuri Pakettien lähetysvaihtoehdot Lisäpalvelut Pakkaaminen Lähetysten seuranta Hinnat Verkkokaupasta tilatut lähetykset Kuljetusehdot Usein kysyttyä Pakettipalvelut Näin käytät pakettiautomaattia Toimipisteet Toimipistehaku Toimipisteverkosto Yrityksille Kuljetus- ja rahtipalvelut Palvelut verkkokauppayrityksille Yritysmyynti kuljetus- ja rahtipalvelut Matkapalvelut Myynti Matkapalvelut

Aikataulut ja lipun osto

Lähetysten seuranta

Osta kuljetus verkosta

Bussirahti

Bussirahti on edullinen peruspalvelu, joka kuljetetaan nopeasti ja luotettavasti. Bussirahtina lähetettäviin lähetyksiin voi yhdistää lukuisia lisäpalveluita, esimerkiksi nouto- tai jakelupalvelun.

Kuljetusaika
Paketti kuljetetaan pääsääntöisesti 1 arkivuorokauden kuluessa. Kuljetusaika voi olla pidempi silloin, kun kuljetusreitti edellyttää bussinvaihtoa.
Lähetys- ja noutopaikka
Matkahuolto ja Matkahuolto-asiamies. Hae toimipisteitä
Enimmäispaino
55 kg
Enimmäismitat
Paketin enimmäistilavuus (pituus x leveys x korkeus) on 0,5 m3. Paketin maksimipituus 3 m
Lähetyksen enimmäiskollimäärä
Yksi lähetys voi sisältää enintään kymmenen samalta lähettäjältä samalle vastaanottajalle osoitettua kollia.
Maksaja Lähettäjä tai vastaanottaja
Lisäpalvelut
Pakettiin voi liittää nouto-jakelupalvelun, bussiennakon, varovasti kuljetettavan, vaarallisen aineen kuljetuksen ja lisäturvavakuutuksen. Tutustu lisäpalveluihin
Seuranta
Pakettia voi seurata lähetystunnuksen avulla verkossa. Siirry lähetysten seurantaan
Saapumisilmoitus Vastaanottaja saa saapumisilmoituksen tekstiviestillä, kun paketti on noudettavissa.
Paketin noutaminen Paketti noudetaan saapumisilmoituksessa ilmoitetusta toimipisteestä. Paketti luovutetaan henkilötodistusta vastaan. Henkilöllisyyden voi todistaa ajokortilla, passilla tai poliisin myöntämällä henkilökortilla. Jos paketin noutaja on muu kuin osoitekorttiin merkitty vastaanottaja, täytyy paketin noutajalla olla mukana henkilötodistuksensa lisäksi valtakirja.
Hinta Tutustu hinnastoon
Hinnoitteluperuste Paketti hinnoitellaan painon valittujen lisäpalvelujen mukaan. Tilavuudeltaan yli 0,07 m3 kokoinen paketti hinnoitellaan tilavuuspainon (leveys m x pituus m x korkeus m x 250 kg) mukaan. Jos paketin jonkin sivun mitta ylittää 1,5 m tai pisimmän sivun mitta + ympärysmitta ovat yhteensä yli 2,4 m hinnoitellaan paketti suurena lähetyksenä. Polkupyörät hinnoitellaan 60 kg:n mukaan. Kun yhteen lähetykseen sisältyy useita paketteja, hinnoitellaan ne yhteispainon tai yhteistilavuuspainon mukaan, jolloin kuljetushinta on edullisempi kuin pakettien lähettäminen erillisinä lähetyksinä.
Säilytys
Pakettia säilytetään maksutta saapumisilmoituksen lähetyspäivä ja sitä seuraavat neljä arkipäivää. Sen jälkeen säilytyksestä peritään varastointipalvelumaksu. Pakettia säilytetään yhteensä 14 päivää, jonka jälkeen noutamaton paketti palautetaan lähettäjälle, jollei muuta ole sovittu, ja lähettäjän kustannuksella.
Rajoitukset Paketissa ei voi lähettää eläviä eläimiä, helposti pilaantuvia tuotteita tai kuljetusehtojen vastaista sisältöä.

 

fi| sv| en