Aikataulut ja liput Bussiaikataulut Bussiliput Alennukset Matkustajapalvelut Ohjeet ja ehdot Usein kysyttyä Matkapalvelut Hinnat Bussiliput-mobiilisovellus Matkakorttikauppa Pakettipalvelut Lähetä paketti Pakettien lähetysvaihtoehdot Lisäpalvelut Pakkaaminen Lähetysten seuranta Pakettien hinnat käteisasiakkaille Ulkomaan paketit käteisasiakkaille Vastaanota paketti Kuljetusehdot Usein kysyttyä Pakettipalvelut Näin käytät pakettiautomaattia Toimipisteet Toimipistehaku Toimipisteverkosto Yrityksille Kuljetus- ja rahtipalvelut Usein kysyttyä, sopimusasiakkaat Palvelut verkkokauppayrityksille Yritysmyynti kuljetus- ja rahtipalvelut Matkapalvelut Myynti Matkapalvelut

Aikataulut ja lipun osto

Lähetysten seuranta

Lähetä paketti

Kirjavälityksen ja Matkahuollon yhteistyöllä tuhannet kirjat löytävät perille

Ensi vuonna 100-vuotista taivaltaan juhliva kotimainen informaatio- ja logistiikkapalveluita tarjoava Kirjavälitys on yksi maamme kattavimmista, pääasiallisesti kirjojen ja muiden painotuotteiden jälleenmyyntiin keskittyneistä toimijoista. Kirjavälitys toimii linkkinä esimerkiksi kirjakauppojen, kirjastojen ja lehtitalojen ja heidän asiakkaidensa välillä. Myös noin sata kustantajaa on ulkoistanut logistiikkansa Kirjavälitykselle, jonka keskusvarastolta löytyy huikeat n. 45 000 eri nimikettä.
Kirjoista ja muista painotuotteista Kirjavälitys on laajentanut toimintaansa myös pienlogistiikkapalveluihin. Nykyään Kirjavälityksen kautta onnistuu myös pientavaran, kuten kellojen, korujen ja torkkupeittojen toimitus suoraan kuluttaja-asiakkaille. Matkahuollon välityksellä kulkee pääasiassa tilaajalahjoja.

Palveluverkoston kattavuus ja joustavat toimitusvaihtoehdot edellä

Matkahuollon ja Kirjavälityksen yhteistyö vakiintui vuonna 2016, kun postilakko uhkasi kotimaan logistiikkaa. Kirjavälitys havahtui siihen, että asiakkaille on tarjottava myös vaihtoehtoisia toimitustapoja. Valtakunnallisesti toimivia logistiikkapalveluiden tarjoajia on Suomessa varsin vähän, joten Matkahuolto oli luonteva ratkaisu tarjottaessa asiakkaille kattavia logistiikkapalveluita. Kirjavälitykselle on tärkeää kyetä toimittamaan valtakunnallisesti ja luotettavasti. Matkahuollon koko maan kattava palveluverkosto vastasi tarpeisiin, ja näin yhteistyö sai alkunsa.
”Meille pelkät lähialueet eivät riitä, vaan haettiin koko valtakunnan peittoa. Matkahuolto koettiin hyväksi kumppaniksi juuri tästä syystä. Vuonna 2018 laajennetun yhteistyön ensimmäisen kuukauden aikana käytimme 30 prosenttia aiemmin arvioidusta koko vuoden volyymistä ja logistiikka toimi mainiosti!" Kirjavälityksen palvelujohtaja Tuula Pelkonen-Tiri kertoo tyytyväisenä.
Kirjavälitys tarjoaa asiakkailleen Matkahuollon Lähellä -palvelua, joka mahdollistaa paketin noutamisen asiakkaalle lähimmästä Matkahuollon pakettipisteestä, joita on yli 1 200 ympäri maata. Vaihtoehtoisesti vastaanottaja voi valita Kotijakelu-palvelun, jonka kautta asiakas voi määrittää itse pakettinsa toimitusajan suoraan kotiovelleen. Suurin osa toimituksista valitaan toimitettavaksi lähimpään pakettipisteeseen, joista esim. K-Marketeissa ja R-kioskeissa toimivat pakettipisteet palvelevat laajoin aukioloajoin. Tilaukset käsitellään Kirjavälityksen päässä, ja Matkahuolto vastaa osasta toimituksista.”Kumppaneillemme on tärkeää pystyä takaamaan asiakkailleen mahdollisimman nopea ja luotettava toimitus sekä mahdollisuus seurata kuljetuksen etenemistä. Myös ilmainen palautusmahdollisuus on saanut kiitosta, ja sekin prosessi hoidetaan Matkahuollon avustuksella,” kertoo Matkahuollon liiketoimintapäällikkö Erkki Vehman.

Palvelunkehitystä yhteistyön voimin

Laatu ja luotettavuus olivat keskeisiä kriteereitä, kun uutta kumppania Kirjavälitykselle valittiin. Positiivista on Kirjavälityksen ja Matkahuollon yhteistyössä ollut myös yhteinen ymmärrys uusien toimintamallien ja palveluiden kehittämisen tärkeydestä.
”Olemme saaneet B2B-asiakkailtamme hyvää palautetta palvelumallistamme. Käymme yhdessä Matkahuollon kanssa läpi saamaamme palautetta, ja kehitämme yhteistyötämme jatkuvasti sen pohjalta. Matkahuollon puolelta on läpi yhteistyömme oltu kiinnostuneita kehittämään yhteistyötä ja hakemaan uusia yhteistyöalueita ja -muotoja. Tämänlainen kehitystyö on meille todella tärkeää,” Pelkonen-Tiri sanoo.
 

 

 

 

Kirjavälitys_03.jpg

 

 

 

 

Kirjavälitys_02.jpg
fi| sv| en