Skip to content
PrivateCorporate customersService points
Parcel servicesDigital travel servicesCarrier servicesSalesCustomer service
Log in

Kutsuliikenne osana joukkoliikennetarjontaa kunnissa

Matkahuolto tarjoaa kunnille ja kaupungeille modernin ja kustannustehokkaan tavan elvyttää joukkoliikenneverkostoa ja parantaa asukkaiden liikkumismahdollisuuksia. Mahdollistamme joukkoliikenteeseen saumattomasti kytkeytyvän kutsuliikenteen ja matkaketjuratkaisut.

Matkahuollon kunnille ja kaupungeille suunnatun tarjooman avulla kunta voi uudistaa nykyisen palveluliikenteen kaiken kansan joukkoliikennepalveluksi, joka kuljettaa matkustajan ovelta ovelle ja sopii kaikille kuntoon ja ikään katsomatta.

Kaikille avoin kutsuliikenne luo uudenlaiset edellytykset maaseutumaisten alueiden liikkumispalveluille. Matkahuollon palvelualustan avulla voidaan saavuttaa julkisen liikenteen palvelutasoon huomattava parannus ilman kustannusten merkittävää kasvua.

Matkahuollon palvelualusta mahdollistaa nykyaikaisen kutsuliikenteen

Matkahuollon palvelualustan avulla kunta voi tarjota taksin kaltaista, avointa joukkoliikennettä ovelta ovelle. Automaattinen ajojärjestely ja kyytitilausten yhdistely, Android-laitteille asennettava kuljettajasovellus ja helppokäyttöinen Reitit ja Liput -mobiilisovellus tarjoavat sujuvan palvelupolun niin matkustajalle, kuljettajalle kuin kunnallekin.

Matkahuollon palvelualusta mahdollistaa matkan tilaamisen Reitit ja Liput -mobiilisovelluksella vuorokauden ympäri sekä ennalta että välittömään tarpeeseen. Sovelluksella matkustaja voi myös seurata tilaustaan reaaliaikaisesti. Kyydin tilaaminen myös soittamalla on mahdollista.

Matkahuollon palvelualustan avulla kunnan kutsuliikenne kytkeytyy saumattomasti joukkoliikenteen matkaketjuihin myös yli kuntarajojen. Reitit ja Liput -mobiilisovellus tuo matkustajien saataville joukko- ja kutsuliikenteen tarjooman kätevästi yhdessä palvelussa.

Nykyaikaisen asiakaskokemuksen omaavan palvelun on todettu houkuttelevan kutsuliikenteen käyttäjiksi nykyisten palveluliikenteen asiakkaiden lisäksi myös nuoria ja työssäkäyviä. Avoin kutsuliikenne soveltuu myös erityisryhmille (esim. VPL/SHL-asiakkaille). Moderni teknologia mahdollistaa hinnoittelun joustavan räätälöinnin esimerkiksi eri käyttäjäryhmien tai eri ajankohtien mukaan.

Skaalautuvan palvelukonseptin käyttöönotto on kunnalle helppoa

Kunnan tehtävänä on määritellä oman kutsuliikennepalvelunsa nimi, visuaalinen ilme, hinnoittelu, palvelualue ja palveluajat sekä kilpailuttaa palvelun liikennöinti. Kun palvelu on määritelty ja liikennöitsijä on valittu, Matkahuollon kutsuliikennealustan käyttöönotto ja toimijoiden koulutus vie vain muutaman viikon. Kaikki palveluun liittyvä käyttäjä- ja matkadata on kunnan käytettävissä. Porvoon Kyläkyyti on esimerkki Matkahuollon palvelualustalla toimivasta kutsuliikennepalvelusta.

“Kyläkyydin avulla olemme Porvoossa pystyneet ratkaisemaan haja-asutusalueen vähäisen joukkoliikennetarjonnan ongelmaa ja vähentämään autoriippuvuutta”, Hanna Linna-Varis, liikennesuunnittelupäällikkö, Porvoon kaupunki - Borgå stad

Kiinnostaako modernin avoimen kutsuliikenteen kokeilu? Tutustu Matkahuollon kutsuliikenteen kehittämispilottiin ja ota yhteyttä.

Kokeile kutsuliikennettä

Tutustu kutsuliikenteen kehittämispilottiin ja kokeile kutsuliikennettä valmiiksi mietityllä ja toimivaksi testatulla konseptilla.
Lue lisää

Using open DRT for paratransit service saves money

Demand responsive transport (DRT) uses the same vehicle capacity for trips by different customers, pooling and routing transports efficiently.
PrivateCorporate customers

Corporate customers

How to get startedParcel services in FinlandParcel services to Finland - InternationalServices for online storesPrice ListsInstructions and termsSend without a contractReferences

Social media