Aikataulut ja liput Bussiaikataulut Bussiliput Alennukset Matkustajapalvelut Ohjeet ja ehdot Usein kysyttyä Matkapalvelut Hinnat Bussiliput-mobiilisovellus Pakettipalvelut Pakettien lähetysvaihtoehdot Lisäpalvelut Pakkaaminen Lähetysten seuranta Pakettilaskuri Osta kuljetus verkosta Hinnat Verkkokaupasta tilatut lähetykset Kuljetusehdot Usein kysyttyä Pakettipalvelut Joulu Toimipisteet Toimipistehaku Toimipisteverkosto Yrityksille Kuljetus- ja rahtipalvelut Palvelut verkkokauppayrityksille Yritysmyynti kuljetus- ja rahtipalvelut Matkapalvelut Myynti Matkapalvelut

Aikataulut ja lipun osto

Lähetysten seuranta

Osta kuljetus verkosta

Rajapinnat

Kaikki verkkokauppasovellukset on mahdollista kytkeä suoraan Matkahuollon tietojärjestelmään XML-rajapinnan avulla.

XML-rajapinta on toteutettu yksinkertaisena XML-pyyntönä, johon vastaus tulee XML-muodossa. Pyyntö lähetetään (POST) https-protokollalla yhteysosoitteeseen. Onnistuneen pyynnön vastauksena tulee XML-tiedosto, joka sisältää vastauksen lisäksi osoitekortin pdf-dokumenttina. Pdf tulostetaan ja liitetään lähetykseen.

XML-pyynnön muoto on määrätty, mutta mukana on useita vapaaehtoisia kenttiä. Https-protokolla on ainoa sallittu, palvelin ei hyväksy suojaamatonta http-pyyntöä.

Lataa malli vastauksesta

Lataa malli pdf-osoitekortista

Tekninen rajapintakuvaus

Lataa tekninen rajapintakuvaus

Esimerkkitiedostot

Käyttöönottoa helpottamaan Matkahuolto tarjoaa esimerkkikoodeja muutamalla yleisimmällä web-ohjelmointikielellä. Esimerkkikoodien käyttö on vapaata ja niitä saa käyttää sekä henkilökohtaisiin että kaupallisiin järjestelmiin. Koodeja voi käyttää sellaisenaan tai muokattuina, mutta omalla vastuulla. Huomioithan myös, että esimerkkikoodien toimintavarmuutta ei ole testattu kaikissa olosuhteissa.

Koodit ovat zip-pakattuja:

Php: matkahuolto_php.zip
C#: matkahuolto_cs.zip
Java: matkahuolto_java.zip
Ruby: matkahuolto_ruby.zip

Testaus ja käyttöönotto

Rajapinnan testausta varten Matkahuollon palvelimilla on testiympäristö, johon lähetetyt pyynnöt palauttavat oikeamuotoisen vastauksen. Testiympäristössä lähetystä ei oteta käsittelyyn. Käyttöönotto tapahtuu helposti yhteysosoitetta vaihtamalla.
Asiakastunnukset ja tekninen tuki

Testausta ja käyttöönottoa varten tarvitset maksuttoman asiakastunnuksen, jonka voit tilata Matkahuollosta sähköpostilla verkkokauppapalvelut@matkahuolto.fi.

Tekninen tuki auttaa käyttöliittymään ja xml-rajapintaan liittyvissä kysymyksissä. Sähköposti tekniseen tukeen on verkkokauppapalvelut@matkahuolto.fi.

fi| sv| en