Hyppää sisältöön
Matkahuolto
HenkilöilleYrityksillePalvelupisteet
PakettipalvelutMatkustajapalvelutLiikennöitsijäpalvelutMyyntiAsiakaspalvelu
Kirjaudu

Lisäpalvelut sopimusasiakkaille

Bussiennakko -palvelu on päättynyt 31.3.2023

Bussiennakko on vastaava palvelu kuin postiennakko. Bussiennakon maksimimäärä on 2500 eur. Bussiennakkopalvelun voi liittää vain Bussipakettiin. Lähetetty paketti luovutetaan vastaanottajalle vasta, kun hän on maksanut lähettäjän osoitekorttiin merkitsemän ennakkosumman. Bussiennakko maksetaan lähettäjän pankkitilille, kun vastaanottaja on noutanut lähetyksen. Maksuaika on neljä pankkipäivää lähetyksen luovuttamisesta vastaanottajalle. Jos maksun vastaanottajan pankki on jokin muu kuin Nordea, maksu on tilillä viidentenä pankkipäivänä.

Varovasti kuljetettava

Jos paketin sisältö on helposti särkyvä, kannattaa paketti lähettää varovasti kuljetettavana. Varovasti kuljetettava lähetys on pakattava riittävästi ja sisällön edellyttämällä tavalla ja pakkaukseen tulee kiinnittää Matkahuollon Varovasti-tarrat.

Varovasti kuljetettava -lisäpalvelun voi liittää Lähellä-pakettiin, Jakopakettiin, Kotijakelupakettiin ja Pikapakettiin.

Henkilökohtaisesti luovutettava

Henkilökohtaisesti luovutettava -palvelussa lähetys luovutetaan vain lähetykseen merkitylle vastaanottajalle, eikä sitä luovuteta valtakirjalla. Henkilökohtaisesti luovutettava palvelun voi lisätä Jakopakettiin ja Kotijakelupakettiin. Noutohetkellä tarkistetaan virallisesta, kuvallisesta henkilöllisyystodistuksesta, että vastaanottaja on täysi-ikäinen. Henkilökohtaisesti luovutettavia lähetyksiä ei luovuteta päihtyneille henkilöille.

Henkilökohtaisesti luovutettava -lisäpalvelua tulee käyttää aina alkoholia, aseita tai niihin liittyviä tarvikkeita ja varaosia sisältävissä lähetyksissä. Lisäpalvelua voi käyttää myös muissa lähetyksissä, joissa lähettäjä haluaa varmistaa, että lähetys luovutetaan vain nimetylle vastaanottajalle.

Henkilökohtaisesti luovutettava -lisäpalvelun voi liittää Kotijakelupakettiin ja Jakopakettiin.

Jakelu ilman kuittausta

Lähetys voidaan jättää esimerkiksi vastaanottajan oven läheisyyteen ilman vastaanottajan kuittausta. Ilman kuittausta jätetyt lähetykset kuvataan. Matkahuolto ei vastaa lähetyksen katoamisesta, vähenemisestä tai vahingoittumisesta luovutuksen jälkeen.

Jakelu ilman kuittausta -lisäpalvelun voi liittää Jakopakettiin. Vastaanottaja voi valita Kotijakelupakettiin jakelun ilman kuittausta toimitusajan sopimisen yhteydessä.

Vaarallinen aine (VAK)

Vaarallisiksi aineiksi luokiteltua sisältöä voidaan kuljettaa tietyin ehdoin ja rajoituksin.
Vaarallisia aineita sisältävä lähetys on pakattava riittävästi ja sisällön edellyttämällä tavalla ja pakkaukseen tulee kiinnittää ohjeen mukaiset VAK-tarrat.

VAK-lisäpalvelun voi liittää Jakopakettiin ja Kotijakelupakettiin.

Rajoitettu määrä vaarallista ainetta (LQ)

Rajoitettuina (LQ) määrinä lähetettäessä vaarallinen aine pakataan pienempiin pakkausyksiköihin. Vaarallisia aineita sisältävä lähetys on pakattava riittävästi ja sisällön edellyttämällä tavalla ja pakkaukseen tulee kiinnittää ohjeen mukaiset LQ-tarrat.

LQ-lisäpalvelun voi liittää voi liittää Lähellä-pakettiin, Jakopakettiin, Kotijakelupakettiin, Pikapakettiin ja Asiakaspalautukseen.

Säilytysajan pidennys

Paketin normaali säilytysaika on 7 vuorokautta, jonka jälkeen noutamaton paketti palautuu lähettäjälle. Säilytysajan pidennys -lisäpalvelulla pakettien säilytysaikaan lisätään 7 vuorokautta. Palvelusta veloitetaan vain, mikäli lähetystä ei noudeta normaalin säilytysajan puitteissa.

Säilytysajan pidennystä voi käyttää Lähellä-paketissa ja Pikapaketissa. Lisäksi se on saatavilla Kotijakeluun ja Jakopakettiin, jotka kuitenkin aina ensisijaisesti toimitetaan perille.

Soitto vastaanottajalle

Kotijakelupakettien jakeluaikaikkuna sovitaan puhelimitse, mikäli vastaanottaja ei ole valinnut digitaalisessa kyselyssä jakeluaikaa kolmantena päivänä lähettämisestä. Palvelun hinta veloitetaan vain onnistuneista soitoista.

Soitto vastaanottajalle -lisäpalvelun voi liittää Kotijakelupakettiin.

Monipaketti

Useampia paketteja sisältävistä lähetyksistä veloitetaan lisämaksu. Yhdessä lähetyserässä voi olla enintään 5 pakettia.

Monipakettieriä voi käyttää Lähellä-paketissa, Jakopaketissa, Kotijakelupaketissa, Pikapaketissa ja Asiakaspalautuksessa.

Suuri lähetys

Lähetykselle lisätään Iso-lisä, kun paketin mitta ylittää 60 x 60 x 100cm tai paino ylittää 30 kg.

HenkilöilleYrityksille

Pakettipalvelut

Näin pääset alkuunPakettipalvelut kotimaahan Pakettipalvelut ulkomaillePalvelut verkkokaupoille HinnastotOhjeet ja ehdot Lähetä ilman sopimusta Referenssit

Sosiaalinen media

Matkahuolto
Paremmin perillä