Gå till innehållet
PrivateFöretagskunderServiceställen
PakettjänsterDigitala trafiktjänsterTrafikbolagstjänsterFörsäljningarKundserviceWhere is my parcel?
Logga in

Kutsuliikenne osana joukkoliikennetarjontaa kunnissa

Matkahuolto tarjoaa kunnille ja kaupungeille modernin ja kustannustehokkaan tavan elvyttää joukkoliikenneverkostoa ja parantaa asukkaiden liikkumismahdollisuuksia. Mahdollistamme joukkoliikenteeseen saumattomasti kytkeytyvän kutsuliikenteen ja matkaketjuratkaisut.

Matkahuollon kunnille ja kaupungeille suunnatun tarjooman avulla kunta voi uudistaa nykyisen palveluliikenteen kaiken kansan joukkoliikennepalveluksi, joka kuljettaa matkustajan ovelta ovelle ja sopii kaikille kuntoon ja ikään katsomatta.

Kaikille avoin kutsuliikenne luo uudenlaiset edellytykset maaseutumaisten alueiden liikkumispalveluille. Matkahuollon palvelualustan avulla voidaan saavuttaa julkisen liikenteen palvelutasoon huomattava parannus ilman kustannusten merkittävää kasvua.

Matkahuollon palvelualusta mahdollistaa nykyaikaisen kutsuliikenteen

Matkahuollon palvelualustan avulla kunta voi tarjota taksin kaltaista, avointa joukkoliikennettä ovelta ovelle. Automaattinen ajojärjestely ja kyytitilausten yhdistely, Android-laitteille asennettava kuljettajasovellus ja helppokäyttöinen Reitit ja Liput -mobiilisovellus tarjoavat sujuvan palvelupolun niin matkustajalle, kuljettajalle kuin kunnallekin.

Matkahuollon palvelualusta mahdollistaa matkan tilaamisen Reitit ja Liput -mobiilisovelluksella vuorokauden ympäri sekä ennalta että välittömään tarpeeseen. Sovelluksella matkustaja voi myös seurata tilaustaan reaaliaikaisesti. Kyydin tilaaminen myös soittamalla on mahdollista.

Matkahuollon palvelualustan avulla kunnan kutsuliikenne kytkeytyy saumattomasti joukkoliikenteen matkaketjuihin myös yli kuntarajojen. Reitit ja Liput -mobiilisovellus tuo matkustajien saataville joukko- ja kutsuliikenteen tarjooman kätevästi yhdessä palvelussa.

Nykyaikaisen asiakaskokemuksen omaavan palvelun on todettu houkuttelevan kutsuliikenteen käyttäjiksi nykyisten palveluliikenteen asiakkaiden lisäksi myös nuoria ja työssäkäyviä. Avoin kutsuliikenne soveltuu myös erityisryhmille (esim. VPL/SHL-asiakkaille). Moderni teknologia mahdollistaa hinnoittelun joustavan räätälöinnin esimerkiksi eri käyttäjäryhmien tai eri ajankohtien mukaan.

Skaalautuvan palvelukonseptin käyttöönotto on kunnalle helppoa

Kunnan tehtävänä on määritellä oman kutsuliikennepalvelunsa nimi, visuaalinen ilme, hinnoittelu, palvelualue ja palveluajat sekä kilpailuttaa palvelun liikennöinti. Kun palvelu on määritelty ja liikennöitsijä on valittu, Matkahuollon kutsuliikennealustan käyttöönotto ja toimijoiden koulutus vie vain muutaman viikon. Kaikki palveluun liittyvä käyttäjä- ja matkadata on kunnan käytettävissä. Porvoon Kyläkyyti on esimerkki Matkahuollon palvelualustalla toimivasta kutsuliikennepalvelusta.

“Kyläkyydin avulla olemme Porvoossa pystyneet ratkaisemaan haja-asutusalueen vähäisen joukkoliikennetarjonnan ongelmaa ja vähentämään autoriippuvuutta”, Hanna Linna-Varis, liikennesuunnittelupäällikkö, Porvoon kaupunki - Borgå stad

Kiinnostaako modernin avoimen kutsuliikenteen kokeilu? Tutustu Matkahuollon kutsuliikenteen kehittämispilottiin ja ota yhteyttä.

Kokeile kutsuliikennettä

Tutustu kutsuliikenteen kehittämispilottiin ja kokeile kutsuliikennettä valmiiksi mietityllä ja toimivaksi testatulla konseptilla.
Lue lisää

Det lönar sig att utnyttja öppen anropstrafik för social- och hälsovårdstransporter

Inom anropstrafiken utnyttjas samma fordonskapacitet för olika kunders resor och transporterna kombineras och ruttplaneras effektivt.
PrivateFöretagskunder

Företagskunder

Bli vår kundTjänster för webbutikerInrikes PakettjänsterUtrikes pakettjänsterPakettjänster till Finland - InternationellLogga in på Företagsportalen Paketit

Sociala medier