Gå till innehållet
Matkahuolto
PrivateFöretagskunderServiceställen
MatkahuoltoHållbar affärsverksamhetVårt utvecklingsarbeteVårt stora teamFöretagets ledningÅrsberättelser och rapporteringTill mediaAnsvarsfullt
Logga in

Företagets ledning

MatkahuoltoHållbar affärsverksamhetVårt utvecklingsarbeteVårt stora teamFöretagets ledningÅrsberättelser och rapporteringTill mediaAnsvarsfullt

Ledningsgruppen

E-postadresserna är i formatet fornamn.efternamn@matkahuolto.fi

Teemu Naatula
Teemu Naatula
Verkställande direktör (tillförordnad), Ekonomidirektör

Ekonomidirektör sedan 2019 och medlem i ledningsgruppen. Teemu har över 20 års gedigen erfarenhet av utvecklings- och ledningsuppgifter inom ekonomiförvaltning. Han har arbetat inom servicelogistik, energisektorn och läkemedelsbranschen. Teemu är EM till utbildningen.

Johanna Haanpää
Johanna Haanpää
Kundupplevelse- och marknadsföringsdirektör

Kundupplevelse- och marknadsföringsdirektör sedan 2020 och medlem i ledningsgruppen. Förutom kundupplevelsen och marknadsföringen ansvarar Johanna för varumärket och kommunikationen samt kundservicen. Hon har över 20 års erfarenhet av uppgifter inom utveckling, kundupplevelse och marknadsföring. Johanna har tidigare arbetat vid bl.a. Pihlajalinna och Företagarna i Finland. Johanna är PM till utbildningen.

Riku Korpela
Riku Korpela
Direktör för juridiska frågor

Direktör för juridiska ärenden och ansvarsfullhet sedan 2019 och medlem i ledningsgruppen. Riku har mångårig erfarenhet av verksamhet som företagsjurist och direktör för juridiska ärenden, t.ex. inom styrelsearbete, företagsförvärv, compliance-arbete samt grundande och utveckling av funktionen för juridiska ärenden. Tidigare har han arbetat bl.a. inom flera olika roller och företagsförvärv vid Keskos enhet för juridiska ärenden samt som direktör för juridiska ärenden vid Suomen Lähikauppa. Riku är JM till utbildningen.

Leila Lehtinen
Leila Lehtinen
Direktör, Passagerar- och trafikbolagstjänster

Direktör för affärsfunktionen Passagerar- och trafikbolagstjänster sedan 2019 och medlem i ledningsgruppen. Leila har mångsidig erfarenhet av transformationer, ledning av affärsverksamheten, försäljningen och marknadsföringen samt utvecklingsarbete. Samhällspåverkan har varit en väsentlig del av Leilas arbetskarriär. Hon har tidigare arbetat bl.a. som kommersiell direktör hos Smarp, direktör för samhällsrelationer och affärsdirektör hos Tieto samt i ledningsuppgifter inom försäljningen hos Dell och Microsoft. Leila är EM till utbildningen.

Kati Nevalainen
Kati Nevalainen
Direktör, Pakettjänster och servicenätverk

Direktör för affärsområdet Pakettjänster och nätverket av serviceställen sedan 2019 och medlem i ledningsgruppen. Kati har varit verksam länge inom logistikbranschen. Hon har ansvarat för utvecklingen av processerna för mottagande, sändning och returnering av paket samt arbetat inom data- och analystjänster. Kati är EM till utbildningen.

Juha-Pekka Pirvola
Juha-Pekka Pirvola
Försäljningsdirektör

Försäljningsdirektör sedan 2019 och medlem i ledningsgruppen. JiiPee har sedan 1998 arbetat inom försäljningslednings- och utvecklingsuppgifter i olika IT-serviceföretag innan han övergick till Matkahuolto. Han har ansvarat för effektivering, transformation och utveckling av försäljningen med utgångspunkt i värdeförsäljning. JiiPee är datanom till utbildningen.

Mika Rajanen
Mika Rajanen
Direktör, ICT, digitalisering och projektkontor

Direktör med ansvar för styrningen av ICT, digitalisering och utveckling vid Matkahuolto sedan 2019 och medlem i ledningsgruppen. Mika har cirka 25 års erfarenhet av krävande utvecklings- och ledningsuppgifter inom olika branscher, till exempel börsbolag som tillhandahåller IT-tjänster, handeln, den offentliga förvaltningen, servicesektorn och industrin. Han är inte bara specialist på digital affärsverksamhet och teknologiledning, utan också på planering, genomförande och ledning av strategiska reformer. Mika är DI inom datateknik till utbildningen.

Hanna Weckman
Hanna Weckman
Personaldirektör

Personaldirektör sedan 2018 och medlem i ledningsgruppen. Hanna har ett mångsidigt kunnande inom personalförvaltning samt personalutveckling inom olika områden av serviceverksamheten. Hanna har tidigare arbetat inom personalutvecklingsuppgifter vid bland annat Valio och Kesko och som personalchef vid S-gruppen. Hanna är LVM, FM till utbildningen.

Styrelsen

Raija-Leena Söderholm, ordförande
Johanna Lehtonen, vice ordförande
Harry Linnarinne
Risto Pekola
Terhi Penttilä
Matti Viialainen

PrivateFöretagskunder

Resenärer

BusstidtabellerBussbiljetter och resekortResor och Biljetter överallt i FinlandReseguidenPriser och rabatterAnvisningar och villkor för passagerare

Sociala medier

Matkahuolto
Paremmin perillä