Gå till innehållet
PrivateFöretagskunderServiceställen
Matkahuolto som företagStrategiVår berättelsePersonalFöretagets ledningAnsvarighetÅrsberättelser och rapporteringTill media
Logga in
Matkahuolto som företagStrategiVår berättelsePersonalFöretagets ledningAnsvarighetÅrsberättelser och rapporteringTill media

Företagets ledning

Ledningsgruppen

E-postadresserna är i formatet fornamn.efternamn@matkahuolto.fi

Mika Husso
Mika Husso
Verkställande direktör, f. 1983

Matkahuoltos verkställande direktör sedan januari 2023 och medlem i ledningsgruppen. Mika har lång erfarenhet av verksamhetsledning och -utveckling. Han övergick till Matkahuolto från Telia, där han var direktör för abonnemangsverksamheten i Finland, direktör för TV- och bredbandsverksamheten i Sverige samt prissättnings- och utbudsdirektör inom koncernen. Mika är DI och EM till utbildningen.

Riku Korpela
Riku Korpela
Direktör, Juridik och ansvarsfullhet, f. 1977

Direktör för juridiska ärenden och ansvarsfullhet sedan 2019 och medlem i ledningsgruppen. Riku har mångårig erfarenhet av verksamhet som företagsjurist och direktör för juridiska ärenden, t.ex. inom styrelsearbete, företagsförvärv, compliance-arbete samt grundande och utveckling av funktionen för juridiska ärenden. Tidigare har han arbetat bl.a. inom flera olika roller och företagsförvärv vid Keskos enhet för juridiska ärenden samt som direktör för juridiska ärenden vid Suomen Lähikauppa. Riku är JM till utbildningen.

Olessia Kozlova
Olessia Kozlova
Marknadsförings- och kommunikationsdirektör, f. 1988

Marknadsförings- och kommunikationsdirektör sedan april 2023 och medlem i ledningsgruppen. Olessia har tio års erfarenhet av marknadsföringskommunikation, varumärkesbyggande, kundförståelse och servicekoncept inom olika branscher och i företag av olika storlek. Under de senaste åren har hon varit verksam som kreativ strateg inom olika kundrelationer och i projekt som belönats även internationellt. Olessia är EM till utbildningen.

Petri Lindqvist
Petri Lindqvist
Direktör, Digitala trafiktjänster, f. 1984

Direktör för affärsfunktionen Digitala trafiktjänster från och med september 2023 och medlem i ledningsgruppen. Förutom sitt gedigna affärskunnande har Petri kunskap om utveckling av kundupplevelsen och försäljningen samt av intressentgruppsarbete även med aktörer i den offentliga sektorn. Petri har tidigare arbetat med bland annat utveckling av försäljningen och nätverket av serviceställen samt med olika produkt-, prissättnings- och utbudsprojekt. Petri är tradenom inom företagsekonomi med inriktning på logistik

Petri Luurila
Petri Luurila
Teknologidirektör, f. 1969

Direktör med ansvar för ICT, digitalisering och utveckling av dessa sedan 2024 samt medlem i ledningsgruppen. Petri har över 25 års erfarenhet av krävande utvecklings- och ledningsuppgifter i både mindre företag och internationella börsbolag samt i olika branscher såsom telesektorn, byggnadsindustrin, utlokaliserad löne-, ekonomi- och HR-verksamhet och logistik. Petri har i sitt arbete fokuserat särskilt på de möjligheter digitaliseringen erbjuder när det gäller att utveckla och effektivera affärsverksamheten, inklusive kundgränssnittet. Petri är MBA till utbildningen.

Teemu Naatula
Teemu Naatula
Ekonomidirektör, Vice verkställande direktör f. 1980

Ekonomidirektör och vice verkställande direktör sedan 2019 och medlem i ledningsgruppen. Teemu har över 20 års gedigen erfarenhet av utvecklings- och ledningsuppgifter inom ekonomiförvaltning. Han har arbetat inom servicelogistik, energisektorn och läkemedelsbranschen. Teemu är EM till utbildningen.

Kati Nevalainen
Kati Nevalainen
Direktör, Pakettjänster och servicenätverk, f. 1974

Direktör för affärsområdet Pakettjänster och nätverket av serviceställen sedan 2019 och medlem i ledningsgruppen. Kati har varit verksam länge inom logistikbranschen. Hon har ansvarat för utvecklingen av processerna för mottagande, sändning och returnering av paket samt arbetat inom data- och analystjänster. Kati är EM till utbildningen.

Juha-Pekka Pirvola
Juha-Pekka Pirvola
Försäljningsdirektör, f. 1962

Försäljningsdirektör sedan 2019 och medlem i ledningsgruppen. JiiPee har sedan 1998 arbetat inom försäljningslednings- och utvecklingsuppgifter i olika IT-serviceföretag innan han övergick till Matkahuolto. Han har ansvarat för effektivering, transformation och utveckling av försäljningen med utgångspunkt i värdeförsäljning. JiiPee är datanom till utbildningen.

Jani Ståhlhammar
Jani Ståhlhammar
Direktör, Produktion och internationell tillväxt, f. 1974

Produktionsdirektör sedan februari 2022 och medlem i ledningsgruppen sedan april 2023. Jani har över 25 års erfarenhet av krävande utvecklings- och ledningsuppgifter i internationella logistikföretag. Före Matkahuolto har han bland annat varit produktionsdirektör på PostNord, landsdirektör på Bring samt haft åtskilliga krävande direktörs- och utvecklingsuppgifter på UPS. Jani är EMBA till utbildningen.

Hanna Weckman
Hanna Weckman
Personaldirektör, f. 1976

Personaldirektör sedan 2018 och medlem i ledningsgruppen. Hanna har ett mångsidigt kunnande inom personalförvaltning samt personalutveckling inom olika områden av serviceverksamheten. Hanna har tidigare arbetat inom personalutvecklingsuppgifter vid bland annat Valio och Kesko och som personalchef vid S-gruppen. Hanna är LVM, FM till utbildningen.

Tiina Åkerlund
Tiina Åkerlund
Kundservicedirektör, f. 1983

Kundservicedirektör sedan april 2023 och medlem i ledningsgruppen. Tiina har en lång karriär hos Matkahuolto bakom sig och under de senaste åren har hon först ansvarat för ledningen av kundservicecentralen för pakettjänster och senare för ledningen av hela Matkahuoltos kundtjänst och behandlingen av skadestånd. Tiina är HuK till utbildningen.

Styrelsen

Matti Viialainen
Matti Viialainen
Ordförande, f. 1953

Matti är landskapsråd och ordförande för Matkahuoltos styrelse. Han har tidigare arbetat som landskapsdirektör i Södra Karelen och Södra Savolax samt varit biträdande direktör för SAK. Dessutom har han åtskilliga förtroendeuppdrag, bland annat som ordförande för kommunfullmäktige i Puumala. Matti är PM till utbildningen.

Johanna Lehtonen
Johanna Lehtonen
Vice ordförande, f. 1972

Johanna är verkställande direktör för Pohjolan Matka. Tidigare har Johanna haft olika uppgifter inom förvaltning och resetjänster i företaget. Johanna är EM till utbildningen.

Henri Hihnala
Henri Hihnala
Styrelsemedlem, f. 1974

Henri är verkställande direktör för Oulaisten Liikenne Oy. Han har tidigare haft olika arbetsuppgifter på Nokia och är också ordförande för Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun Bussiyrittäjät ry. Henri är tekniker i bil- och transportteknik till utbildningen.

Lauri Hiltunen
Lauri Hiltunen
Styrelsemedlem, f. 1984

Lauri är strategi- och M&A-direktör vid Fiskars Abp. Han har tidigare haft ledningsuppgifter i olika bolag, bland annat Sanoma och Comptel. Lauri är DI inom produktionsekonomi till utbildningen.

Tomi Pienimäki
Tomi Pienimäki
Styrelsemedlem, f. 1973

Tomi är verkställande direktör för Siili Solutions Oyj. Tidigare har han varit verkställande direktör för bl.a. Vincit Oy och Jolla Oy samt direktör för den digitala affärsverksamheten vid Finnair. Tomi är TkD och EM till utbildningen.

Kennet Svanbäck
Kennet Svanbäck
Styrelsemedlem, f. 1971

Kennet är verkställande direktör för Ingsvan. Han har tidigare varit verksam som företagare och dessutom haft åtskilliga förtroendeuppdrag bland annat på Fennia och i många olika företag inom trafiksektorn. Kennet är tekniker till utbildningen.

Maria Timgren
Maria Timgren
Styrelsemedlem, f. 1984

Maria är strategidirektör på SOK. Hon har tidigare arbetat som bland annat direktör för företagsförvärv och strategi på Fazer samt ledningskonsult på Boston Consulting Group. Maria är EM till utbildningen.

Matkahuoltos förvaltning och ägare

Matkahuolto ägs av Bussförbundet rf samt privata aktörers och sammanslutningars regionala föreningar som bedriver professionell buss- och personbilstrafik, dvs. de finländska bussföretagarna.
Läs mer
PrivateFöretagskunder

Resenärer

BusstidtabellerBussbiljetter och resekortetResor och Biljetter appenReseguidenPriser och rabatterAnvisningar och villkor för passagerare

Sociala medier