Gå till innehållet
PrivateFöretagskunderServiceställen
Matkahuolto som företagStrategiVår berättelsePersonalFöretagets ledningAnsvarighetÅrsberättelser och rapporteringTill media
Logga in
Matkahuolto som företagStrategiVår berättelsePersonalFöretagets ledningAnsvarighetÅrsberättelser och rapporteringTill media

Matkahuolto är ett modernt servicebolag som har sammanfört människor och gods på ett smidigt sätt redan i 90 år. Vår affärsverksamhet är indelad i två delområden: Pakettjänster och Digitala trafiktjänster. Vi betjänar våra kunder – konsumenter, företag, samfund och trafikbolag – med gedigen erfarenhet och utvecklar hela tiden kundupplevelsen. År 2022 var vår omsättning 94.7 M€.

Vi arbetar målmedvetet för att minska trafikutsläppen i Finland. Vi drar nytta av förnybara energikällor i våra transporter och främjar en tillgänglig kollektivtrafik. Vi har förbundit oss till klimatmål baserade på vetenskap och rapporterar årligen om våra framsteg. Som stöd för vårt arbete har vi utarbetat en klimatfärdplan, med vars hjälp vi går framåt mot vårt mål att halvera alla våra utsläpp och vara ett klimatneutralt bolag före 2030.

Varje resa eller paket är viktiga för oss. Vi ser till att allt som transporteras via oss alltid kommer fram på bästa möjliga sätt.

Matkahuoltos två affärsverksamheter

Vi tillhandahåller mångsidiga tjänster med anknytning till resor, transporter och logistik för våra person- och företagskunder. Vår affärsverksamhet är indelad i två delområden: Pakettjänster och Digitala Trafiktjänster.
Läs mer

Års- och ansvarsrapport 2023

År 2023 skapade vi en ny strategi för 90-åriga Matkahuolto, utarbetade nya värden och ledningslöften samt förnyade vårt varumärke.

Vi är igen på första plats!

Enligt Taloustutkimus och Alma Medias årliga undersökning av uppskattningen för olika varumärken (Brändien arvostus) är Matkahuolto även år 2023 det mest uppskattade varumärket i Finland inom både pakettjänster och passagerartjänster.
PrivateFöretagskunder

Resenärer

BusstidtabellerBussbiljetter och resekortetResor och Biljetter appenReseguidenPriser och rabatterAnvisningar och villkor för passagerare

Sociala medier