Skip to content
Matkahuolto
PrivateCorporate customersService points
PassengersParcelsFrequently asked questionsCustomer service
Log in

Arvolipun tilaamisen lippu- ja toimitusehdot

Arvolipun lippuehdot

Arvolipulla voi maksaa yhden tai useamman henkilön matkan. Kuljettaja perii Arvolipulta matkustettavan matkan hinnan liikennöitsijän kertalippuhinnaston mukaisesti, jolloin kortille ladattu arvo vähenee maksettujen matkojen mukaan. 

Arvolipulla voi matkustaa eripituisilla matkoilla ja useimmissa busseissa. 

Arvolipulla ei kuitenkaan voi matkustaa OnniBus MEGA vuoroilla, eikä pääkaupunkiseudun (Espoo, Helsinki, Kauniainen, Vantaa), Tampereen ja Turun paikallisliikennettä. Lipun kelpoisuuden voi tarkistaa aikatauluhausta.

Arvolipulle voi ladata enintään 250 euron verran arvoa. Ensimmäisen latauksen ja 30.6.2023 jälkeen lisälataukset tehdään vain linja-autossa.

Arvolipun tilaamisesta veloitetaan korttimaksu 6,50 €, joka sisältää myös toimituksen Matkahuollon pakettina.

Arvolippu on käytössä 30.6.2024 asti, minkä jälkeen lipputuote poistuu käytöstä.

Arvolippu voidaan lunastaa takaisin sen voimassaoloaikana, jolloin peritään kulloinkin voimassa oleva palvelumaksu.

Arvolipun toimitusehdot

Matkakortti lähetetään asiakkaalle kahden arkipäivän kuluessa tilauksesta, ja lähetys saapuu perille kolmen arkipäivän kuluessa sen lähettämisestä. Matkakortti on siis asiakkaalla viimeistään viiden arkipäivän kuluttua tilaamisesta. Asiakas saa toimitusvahvistuksessa lähetystunnuksen, jonka avulla hän voi seurata matkakorttilähetyksen kulkua.

Arvolipputilaus toimitetaan Matkahuollon pakettina vastaanottajan osoitetta lähimpään Matkahuollon noutopisteeseen. Vastaanottaja saa tekstiviesti-ilmoituksen saapuneesta paketista tilauslomakkeella ilmoitettuun puhelinnumeroon.

Arvolipun tilauslomakkeen lähetyksen jälkeen tilaus otetaan käsittelyyn. Asiakas saa sähköpostiinsa maksulinkin Matkahuollolta. Maksulinkin kautta asiakas voi maksaa tilauksen, minkä jälkeen kortti alustetaan ja lähetetään asiakkaalle. Maksu arvolipusta on suoritettava 3 arkipäivän sisällä maksulinkin saapumisesta. Kortti alustetaan ja toimitetaan asiakkaalle vasta tilauksen maksamisen jälkeen.

Asiakkaan tiedot ja tietojen oikeellisuus

Tilauksen yhteydessä asiakkaalta kerätään maksajan ja vastaanottajan tiedot, jotka voivat olla samat. Toimitustiedot tarvitaan, jotta matkakorttilähetys voidaan toimittaa asiakkaalle. Sähköposti ja matkapuhelinnumero tarvitaan mahdollisia yhteydenottoja sekä lähetyksen saapumisilmoitusta varten.

Matkahuolto voi käyttää keräämiään tietoja sähköisten palvelukanavien (kuten verkko- ja mobiilipalvelut) seuranta- ja tilastointipalvelujen kehittämiseksi, markkinointitarkoituksiin ja asioinnin helpottamiseksi.

Tutustu tietosuojaselosteeseemme.

Matkakortin toimittamista varten annettujen yhteystietojen oikeellisuudesta vastaa asiakas. Matkahuolto ei vastaa virheellisistä tiedoista johtuvista häiriöistä tilauksen toimittamisessa.

Timetables and ticket purchase

From
To
Search

Trips and Tickets mobile app

Most tickets, best selection, dense network covering all Finland.
Bus Tickets mobile app

Travel card

Order your travel card easily in our online shop.
PrivateCorporate customers

Passengers

TimetablesBus tickets and travel cardsRoutes and Tickets to all parts of FinlandJourney PlannerPrices and discountsInstructions and terms of use for passengers

Social media

Matkahuolto
Paremmin perillä