Skip to content
PrivateCorporate customersService points
Parcel servicesDigital travel servicesCarrier servicesSalesCustomer serviceWhere is my parcel?
Log in

Matkahuolto on kuntien kumppani kutsuliikenteen kehittämisessä

Matkahuolto tarjoaa kunnille modernin kutsuliikenteen kokeilua valmiiksi mietityllä ja toimivaksi testatulla konseptilla, jonka avulla kuntien on helppo testata avoimen kutsuliikenteen ja matkaketjujen toimivuutta eri käyttäjäryhmien tarpeisiin.

Modernin kutsuliikenteen pilotointi auttaa kuntia kehittämään henkilökuljetuspalveluja ja suunnittelemaan tulevia joukkoliikenteen, palveluliikenteen, sote-kuljetusten ja koulukuljetusten järjestelmä-, välityspalvelu- ja kuljetuspalveluhankintoja innovatiivisella tavalla.

Kehittämispilotti sisältää:

  • Kutsuliikennealustan käyttöönotto

  • Kutsuliikennealustan ylläpito vuoden ajan

  • Tuki palvelun konseptointiin ja viestintään, palautteen kerääminen eri käyttäjäryhmiltä vuoden ajan (mm. nuoret, autottomat, VPL/SHL-asiakkaat) sekä tulosten raportointi

Kutsuliikennealusta sisältää kaikki tarvittavat järjestelmät: tilauskeskuksen käyttöliittymä, raportointi ja tilitys, Android-laitteessa toimiva kuljettajasovellus, Reitit ja Liput -mobiilisovellus asiakkaille ja online-asiakaspalvelu. Pakettiin kuuluu myös paikallisliikenteen lippujen tuominen Reitit ja Liput -mobiilisovellukseen. Lisäksi asiakkaat voivat hyödyntää Reitit ja Liput -mobiilisovelluksen koko muuta tarjontaa ympäri Suomen ja hakea ja ostaa kutsuliikenteen ja reittiliikenteen muodostamia matkaketjuja.

Kehittämispilotti toteutetaan kutsuliikenteen perusasetuksilla seuraavasti:

Kutsuliikennettä ajavilla autoilla on etukäteen sovitut kiinteät ajovuorot
Vapaa kutsuohjaus osoitteesta osoitteeseen palvelualueen sisällä. Tarvittaessa virtuaalisia pysäkkejä ja/tai palvelun rajaus vain tiettyihin kohteisiin.
Tilaukset ennakkoon tai välittömästi, myös säännölliset viikoittaiset tilaukset esim. päivätoiminta-asiakkaille.

Aikataulu voi joustaa 20-30 minuuttia ja lopullinen matka-aika voi pidentyä enintään noin 1,5-kertaiseksi. Asiakas määrittelee haluamansa aikaisimman mahdollisen lähtöajan tai myöhäisimmän saapumisajan. Sovelluksella voi seurata tarkkaa noutoaikaa ja auton saapumista reaaliajassa.

Ota yhteyttä ja pyydä tarkempi esittely ja demo!

Johanna Taskinen
johanna.taskinen@matkahuolto.fi
Puh. 040 757 3284

Digitalisaatiota hyödyntävä avoin kutsuliikenne mahdollistaa sujuvan liikennejärjestelmän. Järjestelmän käyttöönottoon on haettavissa rahoitusta eri kanavista. Esimerkiksi ELY-keskus voi myöntää avoimen kutsuliikenteen järjestämiseen ja kehittämiseen valtionapua jopa 50 % kustannuksista. Konseptointia ja viestintää voidaan tehdä myös yhteistyössä usean kunnan ja maakuntaliiton kanssa.

Using open DRT for paratransit service saves money

Demand responsive transport (DRT) uses the same vehicle capacity for trips by different customers, pooling and routing transports efficiently.
Read more
PrivateCorporate customers

Corporate customers

Become our customerServices for online storesParcel services in FinlandParcel services abroadParcel services to Finland - InternationalLog in to Paketit Business Portal

Social media