Gå till innehållet
PrivateFöretagskunderServiceställen
PakettjänsterDigitala trafiktjänsterTrafikbolagstjänsterFörsäljningarKundserviceWhere is my parcel?
Logga in

Matkahuolto on kuntien kumppani kutsuliikenteen kehittämisessä

Matkahuolto tarjoaa kunnille modernin kutsuliikenteen kokeilua valmiiksi mietityllä ja toimivaksi testatulla konseptilla, jonka avulla kuntien on helppo testata avoimen kutsuliikenteen ja matkaketjujen toimivuutta eri käyttäjäryhmien tarpeisiin.

Modernin kutsuliikenteen pilotointi auttaa kuntia kehittämään henkilökuljetuspalveluja ja suunnittelemaan tulevia joukkoliikenteen, palveluliikenteen, sote-kuljetusten ja koulukuljetusten järjestelmä-, välityspalvelu- ja kuljetuspalveluhankintoja innovatiivisella tavalla.

Kehittämispilotti sisältää:

  • Kutsuliikennealustan käyttöönotto

  • Kutsuliikennealustan ylläpito vuoden ajan

  • Tuki palvelun konseptointiin ja viestintään, palautteen kerääminen eri käyttäjäryhmiltä vuoden ajan (mm. nuoret, autottomat, VPL/SHL-asiakkaat) sekä tulosten raportointi

Kutsuliikennealusta sisältää kaikki tarvittavat järjestelmät: tilauskeskuksen käyttöliittymä, raportointi ja tilitys, Android-laitteessa toimiva kuljettajasovellus, Reitit ja Liput -mobiilisovellus asiakkaille ja online-asiakaspalvelu. Pakettiin kuuluu myös paikallisliikenteen lippujen tuominen Reitit ja Liput -mobiilisovellukseen. Lisäksi asiakkaat voivat hyödyntää Reitit ja Liput -mobiilisovelluksen koko muuta tarjontaa ympäri Suomen ja hakea ja ostaa kutsuliikenteen ja reittiliikenteen muodostamia matkaketjuja.

Kehittämispilotti toteutetaan kutsuliikenteen perusasetuksilla seuraavasti:

Kutsuliikennettä ajavilla autoilla on etukäteen sovitut kiinteät ajovuorot
Vapaa kutsuohjaus osoitteesta osoitteeseen palvelualueen sisällä. Tarvittaessa virtuaalisia pysäkkejä ja/tai palvelun rajaus vain tiettyihin kohteisiin.
Tilaukset ennakkoon tai välittömästi, myös säännölliset viikoittaiset tilaukset esim. päivätoiminta-asiakkaille.

Aikataulu voi joustaa 20-30 minuuttia ja lopullinen matka-aika voi pidentyä enintään noin 1,5-kertaiseksi. Asiakas määrittelee haluamansa aikaisimman mahdollisen lähtöajan tai myöhäisimmän saapumisajan. Sovelluksella voi seurata tarkkaa noutoaikaa ja auton saapumista reaaliajassa.

Ota yhteyttä ja pyydä tarkempi esittely ja demo!

Johanna Taskinen
johanna.taskinen@matkahuolto.fi
Puh. 040 757 3284

Digitalisaatiota hyödyntävä avoin kutsuliikenne mahdollistaa sujuvan liikennejärjestelmän. Järjestelmän käyttöönottoon on haettavissa rahoitusta eri kanavista. Esimerkiksi ELY-keskus voi myöntää avoimen kutsuliikenteen järjestämiseen ja kehittämiseen valtionapua jopa 50 % kustannuksista. Konseptointia ja viestintää voidaan tehdä myös yhteistyössä usean kunnan ja maakuntaliiton kanssa.

Det lönar sig att utnyttja öppen anropstrafik för social- och hälsovårdstransporter

Inom anropstrafiken utnyttjas samma fordonskapacitet för olika kunders resor och transporterna kombineras och ruttplaneras effektivt.
Läs mer
PrivateFöretagskunder

Företagskunder

Bli vår kundTjänster för webbutikerInrikes PakettjänsterUtrikes pakettjänsterPakettjänster till Finland - InternationellLogga in på Företagsportalen Paketit

Sociala medier