Gå till innehållet
Matkahuolto
PrivateFöretagskunderServiceställen
ResenärerPaketVanliga frågorKundtjänst
Logga in
Första sidan
Företagskunder
Utrikes pakettjänster för avtalskunder

Utrikes pakettjänster för avtalskunder

Effekterna av coronavirus på paketleveranser utomlands

Vi levererar till stor del också paket till hemdörrar och upphämtningsställen utomlands. Förseningar kan inträffa på vissa ställen i europeiska exportleveranser till följd av land- och regionspecifika räntebegränsningar. På grund av landsspecifika begränsningar kan vi för närvarande inte leverera till upphämtningsställen i Tyskland och Nederländerna.

Om hämtningsstället redan har levererats till dessa länder rekommenderar vi att du instruerar mottagaren att hämta sändningen så snart som möjligt.

Sändningar som levereras till företag som inte kan levereras på grund av stängningen av företagets koronavirusepidemi återförs automatiskt till avsändaren efter det första leveransförsöket.

Paket till Sverige och Danmark

Paketet transporteras till det paketserviceställe som ligger närmast mottagarens adress eller som avsändaren valt inom 3-5 vardagar.

Paketets maximimått: längd + omkrets 300 cm. Längd högst 150 cm och vikt högst 20 kg.

Paketet ska avhämtas på det serviceställe som anges i ankomstavin. Paketet överlåts mot identitetsbevis. Paketet förvaras avgiftsfritt i 14 dygn, varefter det sänds i retur till avsändaren mot en separat avgift.

Bussförskott kan inte kopplas till tjänsten. Paketet får inte innehålla ömtåligt gods, farliga ämnen, levande djur, skjutvapen eller delar av skjutvapen, lättfördärvliga produkter eller innehåll som strider mot transportvillkoren.

Paket till Tyskland, Österrike och Beneluxländerna

Paketet transporteras till det paketserviceställe som ligger närmast mottagarens adress eller som avsändaren valt inom 4-6 vardagar. På grund av landsspecifika begränsningar kan vi för närvarande inte leverera till upphämtningsställen i Tyskland och Nederländerna.

Paketets maximimått: längd + omkrets 250 cm. Längden på en sida får vara högst 100 cm och vikten 20 kg.

Paketet förvaras vid avhämtningsstället i 7 dygn, varefter det sänds i retur till avsändaren mot en separat avgift.

Bussförskott kan inte kopplas till tjänsten. Paketet får inte innehålla ömtåligt gods, farliga ämnen, levande djur, skjutvapen eller delar av skjutvapen, lättfördärvliga produkter eller innehåll som strider mot transportvillkoren.

Estland, Lettland och Litauen

Paketet transporteras till det paketserviceställe som ligger närmast mottagarens adress eller som avsändaren valt inom 2-4 vardagar.

Paketets maximimått: längd + omkrets 300 cm. Längd högst 150 cm. Längden på en sida får vara högst 150 cm och vikten 20 kg.

Mottagaren kontaktas alltid innan paketet distribueras. I telefonnumret ska den möjliga landskoden och dess prefix beaktas. Paketet förvaras vid avhämtningsstället i 7 dygn, varefter det sänds i retur till avsändaren mot en separat avgift.

Bussförskott kan inte kopplas till tjänsten. Paketet får inte innehålla farliga ämnen, LQ- och EQ-försändelser, levande djur, lättfördärvliga produkter eller innehåll som strider mot transportvillkoren.

Expresspaket vart som helst i världen

Utrikes flygpaket kan skickas till nästan alla länder i världen. Ett utländskt flygdokument kan endast innehålla dokument. Maxvikt 5 kg.

Paketet transporteras till det paketserviceställe som ligger närmast mottagarens adress eller som avsändaren valt inom 1-8 vardagar. I Europa kan försändelsen i bästa fall nå fram redan följande vardag, men i andra länder varierar leveranstiden mellan 2 och 8 vardagar.

Paketets maximimått: Paketets maximimått är 60 x 60 x 120 cm och vikten 30 kg och större / tyngre leveranser av detta kan inte skickas via Matkahuolto.

I telefonnumret ska den möjliga landskoden och dess prefix beaktas. Bussförskott kan inte kopplas till tjänsten. Paketet får inte innehålla farliga ämnen, LQ- och EQ-försändelser, levande djur, skjutvapen eller delar av skjutvapen, lättfördärvliga produkter eller innehåll som strider mot transportvillkoren.

DHL sköter vid behov förtullningen i destinationslandet. Mottagaren betalar tull- och myndighetsavgifter och skatter för transporten. Om sändningen inte kan levereras till mottagaren debiteras avsändaren obetalda tull- och officiella avgifter. Vid försändelser till Ryssland (S:t Petersburg eller Moskva), ska det innan försändelsen överlåts till Matkahuolto säkerställas att det är möjligt att skicka produkten. Det är också möjligt att skicka till individer i följande länder, men på grund av olika innehållsbegränsningar är det viktigt att se till att leverans är möjlig innan du skickar från DHL Kundtjänst. Ko. länder är Afghanistan, Burundi, Sydsudan, Iran, Jemen, Kuba, Libyen, Mali, Niger, Syrien. DHL kundtjänst tfn 0304 5346 (0,835 € / samtal + 0,084 € / min), vardagar från 8 till 17.

Välj Finlands mest positiva pakettransportör

Vi hjälper dig att förbättra kundupplevelsen i din företag med Matkahuoltos omfattande transporttjänster.
Lämna en offertbegäran till oss på inhemska eller utrikes pakettjänster

Resenärtjänster

Restjänster för städer, kommuner, gemenskaper och företag.

Försäljningens kontaktinformation

Kontaktinformation för paket- och resenärtjänsters försäljning.
PrivateFöretagskunder

Resenärer

BusstidtabellerBussbiljetter och resekortAppen Resesökning och BiljetterReseguidenPriser och rabatterAnvisningar och villkor för passagerare

Sociala medier

Matkahuolto
Paremmin perillä