Gå till innehållet
PrivateFöretagskunderServiceställen
ResenärerPaketVanliga frågorKundservice
Logga in

Skicka utan avtal

Du kan också enkelt skicka ditt företags paket utan avtal. Köp paketet på nätet och för det till något av Matkahuoltos över 2 300 serviceställen: en paketautomat, K-butik, R-kiosken eller Matkahuolto. Det enklaste sättet att skicka paket är Seriepaket, som innehåller 10 paket av den storlek du valt.

Skicka paket på nätet

Köp paket på nätet. Lämna in ditt paket inom sju dagar på något av Matkahuoltos serviceställen. Du hittar det närmaste servicestället i sökningen av serviceställen. Skriv aktiveringskoden tydligt på paketet och för paketet till en paketautomat eller till kassan vid ett serviceställe. Om du vill kan du skriva ut det bifogade paketkortet och klistra det på paketet, men det är inte obligatoriskt. Du kan följa paketets färd med hjälp av försändelsekoden via försändelseuppföljningen.


Vi transporterar ditt paket inom 1-3 vardagsdygn. Vi underrättar mottagaren per SMS eller e-post genast när paketet kan avhämtas. Mottagaren får ut paketet genom att visa identifikation: körkort, pass eller identitetskort utfärdat av polisen, eller med identifikation och fullmakt, om paketet avhämtas av någon annan än mottagaren.


Från paketautomater kan du skicka och avhämta paket som väger högst 30 kg och är högst 70 x 40 x 55 cm stora och från Matkahuoltos alla andra serviceställen paket som väger högst 30 kg och är högst 60 x 60 x 120 cm stora. Paket som är större än så kan skickas och avhämtas från Matkahuolto och Matkahuoltos ombud.


Seriepaket

Om du skickar många paket av samma storlek, lönar det sig att köpa ett seriepaket som innehåller 10 paket.

Genom att köpa ett seriepaket får du samtidigt tio försändelser av samma storlek, som är i kraft i ett år efter inköpsdatum. Seriepaketets aktiveringskoder kan användas antingen enskilt eller alla på samma gång. Varje försändelse kan ha olika mottagare.


Köp Seriepaket i Paketit-appen
1. Paketit-appen: Klicka på ”Lägg till” och sedan på ”Seriepaket”. Välj lämplig storlek och betala beställningen.
2. Efter köpet kan du skicka Seriepaketet genom att ange mottagarens kontaktuppgifter och välja en lämplig paketautomat eller ett lämpligt avhämtningsställe.


Köp Seriepaket på Matkahuoltos webbplats
1. Välj lämplig storlek och ange dina kontaktuppgifter.
2. Du får en beställningsbekräftelse som innehåller Seriepaketets nummer till din e-postadress.
3. Du kan skicka paketet genom att skriva in din e-postadress och Seriepaketets nummer på vår webbsida: Använd Seriepaket eller i dina egna uppgifter när du är inloggad.
Beställningar som gjorts med aktiveringskoder för Seriepaket kan inte återkallas separat och Matkahuolto löser inte heller in oanvända koder.

Om ditt sändningsbehov är kontinuerligt och du skickar åtskilliga paket per månad, lönar det sig att bli avtalskund.


Spåra paket

Skriv in försändelsekoden i fältet.
Sök

Seriepaket

Genom att köpa seriepaket får du tio försändelser på en gång.
Köp seriepaket
PrivateFöretagskunder

Resenärer

BusstidtabellerBussbiljetter och resekortetResor och Biljetter appenReseguidenPriser och rabatterAnvisningar och villkor för passagerare

Sociala medier