Hyppää sisältöön
HenkilöilleYrityksillePalvelupisteet
MatkustajatPaketitUsein kysyttyäAsiakaspalvelu
Kirjaudu

Hållbarhet

Klimatneutrala transporter före 2030

Från och med juli 2022 erbjudar Matkahuolto alla paketkunder helt koldioxidneutrala transporter, då företaget börjarde kompensera utsläppen från alla inrikes pakettransporter.

Matkahuoltos utsläppsberäkning 2021

Gaia Consulting, ett oberoende certifieringskonsultföretag, har verifierat noggrannheten i vår utsläppsberäkning. Utöver transporter tog beräkningen bland annat hänsyn till lokalens energiförbrukning och förpacknings- material.


En mer omfattande utsläppsrapport publicerades som en del av vår års- och ansvarsredovisning i april 2022.

Vi rapporterar även mer detaljerat till våra kunder om beräkningen av koldioxidavtrycket för pakettjänster som en del av våra tjänster.

En betydande del av vår transportkedjas utsläpp genereras på de sista metrarna
Att transportera paket från distributions HUBs till utlämningsställena eller till mottagarnas dörrar spelar en nyckelroll för utsläppen av vår transportkedja.

Informationen som samlas in från våra transportpartners är föremål för osäkerhet, så de erhållna resultaten är uppskattningar av utsläpp. Vi utvecklar datainsamling för att ge mer korrekt information om våra transporter. Vi satsar på att minimera dessa utsläpp på många olika sätt.

Vägkarta mot koldioxidneutralitet

Vi definierar utsläppsminskningsåtgärder och mer specifika mål för transporter som en del av Matkahuoltos koldioxidneutrala vägkartan för 2030.

2022 kommer vi till exempel att införa ett nytt körarrangemangssystem och tillhandahålla ekologisk körutbildning för våra förare. Transportpartnernas åtgärder omfattar t.ex. ansvarsriskbedömning.

Läs mer

HenkilöilleYrityksille

Matkustajat

BussiaikataulutBussiliput ja matkakortitLataa Reitit ja Liput -sovellusReittiopasHinnat ja alennuksetOhjeet ja ehdot matkustajille

Sosiaalinen media