Hyppää sisältöön
HenkilöilleYrityksillePalvelupisteet
MatkustajatPaketitUsein kysyttyäAsiakaspalvelu
Kirjaudu

Lähetä paketti kotimaahan

Matkahuollon kautta lähetät helposti ja edullisesti kaikenkokoiset paketit kotimaahan ja ulkomaille. Matkahuolto Paketit -sovelluksesta tai verkkokaupastamme ostettujen kotimaan pakettien hinnat alkaen 5,70 € ja ulkomaan pakettien alkaen 9,90 €.

Liikkeellä on erilaisia tekstiviestillä ja sähköpostilla lähetettyjä paketin toimittamiseen liittyviä huijausviestejä. Näin huolehdit, että tietosi ovat turvassa etkä maksa huijarille.

 1. Osta paketti äpistä

  Matkahuollon Paketit-äppi on paljon muutakin kuin vain pakettien matkan seurantaa. Se on sinulle apu ja helpotus arkeen. Vinkkaa myös ystävälle!

  Lataa sovelluskaupastasi →

  Osta paketti verkosta

  Jos ostat paketillesi toimituksen verkosta, muista myös rekisteröityä Matkahuollon asiakkaaksi. Rekisteröitymällä saat käyttöösi useita hyödyllisiä palveluita.

  Verkkokauppaan →
 2. Kirjoita paketin päälle selkeästi tilausvahvistuksessa saamasi aktivointikoodi, vastaanottajan nimi ja puhelinnumero. Lisää myös oma nimesi. Tai tulosta osoitekortti, jonka saat tilausvahvistuksessa.

 3. Tuo pakettisi 14 päivän kuluessa mihin tahansa Matkahuollon pakettiautomaattiin tai pakettipisteeseen, joita on lähes 2 300 ympäri Suomen. Lähimmän pakettipisteen löydät palvelupistehausta.

 4. Seuraa pakettisi kulkua lähetystunnuksen avulla Paketit- sovelluksessa tai lähetysten seurannassa.

Kuljetamme pakettisi 1-3 arkivuorokauden kuluessa. Pikapaketin aikataulun näet ostaessasi palvelua.

Ahvenanmaalle ja Ahvenanmaalta voi lähettää kaikkia tuotelajeja sekä -kokoja.
Manner-Suomesta Ahvenanmaalle ja Ahvenanmaalta Manner-Suomeen lähetettävistä paketeista veloitetaan lähetyskohtainen lauttalisä. Hinnat ovat näkyvillä verkkosivuillamme

Ahvenanmaan arvonlisäverokäytännöt

Ahvenanmaan osalta paketin lähettäminen poikkeaa muuhun Suomeen verrattuna. Ahvenanmaalle saapuvat lähetykset tulee tullata ja niistä tulee maksaa arvonlisävero sekä mahdollinen tullimaksu tavaran arvosta riippumatta.

Katso lisätietoa Tullin sivuilta

Tulliselvitys ja arvonlisäveron maksaminen

Manner-Suomesta Ahvenanmaalle lähetettävät lähetykset ovat verottomia. Manner-Suomesta Ahvenanmaalle lähetettäessä suosittelemme, että vastaanottaja Ahvenanmaalla tekee tulli-ilmoituksen ja maksaa verot Tullin verkkosivuilla.

Matkahuollon palvelupiste Ahvenanmaalla

Matkahuollolla on yksi palvelupiste Ahvenanmaalla Maarianhaminassa, osoitteessa:

Transmar
Vikingagränd 6
PB 221
AX-22101 Mariehamn


Palvelupisteessä voi lähettää ja vastaanottaa kaikenkokoisia paketteja. Ahvenanmaalta lähetettäessä lähettäjän on maksettava kaikki verot ja maksut, ennen kuin voi lähettää paketin matkaan.

Paketin luovutus

Paketti luovutetaan vastaanottajalle, kun tämä esittää kuitin / todistuksen maksetuista veroista palvelupisteessä. Lähetyksen verot ja maksut voi käydä maksamassa myös palvelupisteessä.

Polkupyörien lähettäminen on mahdollista vain XXL Flex-palveluna, jolloin polkupyörän tulee olla maksimimittojen puitteissa kokonaan pakattu. Asianmukaisesti suojattuna pyörä kestää käsittelyn ja kuljetuksen vahingoittumattomana.

Jos olet lähettämässä polkupyörää, hanki polkupyörän kuljettamiseen tarkoitettu pyörälaukku tai tarpeeksi suuri pahvilaatikko/suojapahvi, jolla saat suojattua koko pyörän ja sen herkät osat.

 • XXL Flex -paketin enimmäispituus voi olla 240 cm, pituus + leveys +korkeus enintään 360 cm ja paino 35 kg.

 • Sähköpolkupyörän voi lähettää, koska sähköpolkupyörät on vapautettu vaarallisten aineiden kuljetusta koskevista määräyksistä.

Rengassetti on autonrenkaiden lähetykseen tarkoitettu palvelu. Palvelu sisältää noudon luotasi ja toimituksen vastaanottajalle.

 • Rengassetti voi kuulua enintään 5 pakettia (4 rengasta + tarvikkeet). Yksittäisen paketin enimmäismitat ovat 80 x 80 x 30 cm ja lähetyksen kokonaispaino enintään 120 kg.

 • Renkaat tulee pakata Matkahuollon pakkausohjeiden mukaisesti erikseen, vanteet suojataan pahvilla sekä rengas pakataan rengaspussiin. Nastarenkaat tulee suojata kauttaaltaan esim. aaltopahvilla.

Taulu on taulujen tai muiden pakettikokoon sopivien, levymäisten esineiden lähetykseen tarkoitettu palvelu.

 • Taulun enimmäismitat ovat 15 x 120 x 150 cm ja paino enintään 10 kg

Suksipussi on suksien, jääkiekkomailojen tai muiden vastaavien tankomaisten tuotteiden lähettämiseen tarkoitettu palvelu. Palvelu sisältää noudon luotasi ja toimituksen vastaanottajalle.

 • Suksipussin enimmäismitat ovat 20 x 20 x 230 cm ja enimmäispaino 10 kg.

 • Suksien tulee olla pakattu yhteen pussiin, ilman pakkausta tuotteita ei voi lähettää.

Ostamalla Sarjapaketin saa kerralla kymmenen samankokoista lähetystä, jotka ovat voimassa vuoden ostopäivästä. Sarjapaketin aktivointikoodit voi käyttää joko yksitellen tai kaikki yhdellä kertaa. Jokaisella lähetyksellä voi olla eri vastaanottaja.

Osta Sarjapaketti Paketit -sovelluksesta

1. Paketit -sovellus: Klikkaa "Lisää" ja sieltä kohta "Sarjapaketit". Valitse sopiva koko ja maksa tilaus.

2. Ostamisen jälkeen pääset lähettämään Sarjapaketteja syöttämällä vain vastaanottajan yhteystiedot ja valitsemalla sopivan pakettiautomaatin tai noutopisteen.

Osta Sarjapaketti Matkahuollon nettisivuilta: Osta Sarjapaketti

1. Valitse sopiva koko ja syötä yhteystietosi.

2. Saat tilausvahvistuksen sähköpostiisi, jossa on Sarjapaketin numero.

3. Pääset lähettämään pakettia käyttämällä sähköpostiosoitettasi sekä Sarjapaketin numeroa sivuillamme: Käytä Sarjapakettia tai kirjautuneena omista tiedoista.

Sarjapakettien aktivointikoodeilla tehtyjä tilauksia ei voi erikseen peruuttaa eikä Matkahuolto lunasta käyttämättä jääneitä koodeja takaisin.

Lisäpalvelu XXS-paketeille. Palvelussa lähetykset jaetaan suoraan vastaanottajan postiluukkuun tai -laatikkoon.

 • Enimmäispaino 1 kg

 • Enimmäiskoko 3 x 25 x 40 cm

 • Ei voi lähettää useampia paketteja samassa lähetyksessä

 • XXS-paketti kuljetetaan vastaanottajan postiluukkuun tai -laatikoon 2-4 arkivuorokauden kuluessa.

 • Vastaanottajan osoite pakollinen

 • Jos jakelu epäonnistuu, lähetys palautuu noudettavaksi Matkahuollon noutopisteeseen. Vastaanottajalle lähetetään tekstiviesti tai sähköposti, kun paketti on noudettavissa.

 • Ei lisäpalveluita​

 • Paketissa ei voi lähettää eläviä eläimiä, ampuma-aseita, helposti pilaantuvia tuotteita tai kuljetusehtojen vastaista sisältöä.

Uudistunut Pikapaketti kulkee bussin kyydissä paikkakunnalta toiselle saman päivän aikana. Palvelu on käytettävissäsi vuorokauden ympäri kaikkialla Suomessa.

Lue lisää uudistuneesta Pikapaketista.

Pikapaketin ominaisuudet

 • Paketin paino enintään 20 kg.

 • Paketin enimmäismitat 60 x 60 x 150 cm.   

 • Lähetyksessä enintään 5 pakettia.

 • Pikapaketti ostetaan Paketit Yritysportaalista tietylle bussivuorolle.

 • Pikapaketti jätetään suoraan kuljettajalle, ja vastaanottaja noutaa paketin suoraan bussista kuljettajalta.

 • Vastaanottaja saa tiedon saapuvasta paketista ja saapumisajasta Paketit-sovelluksen ilmoituksella tai tekstiviestillä, kun paketti on otettu bussin kyytiin. Vastaanottaja saa noudettua paketin noutokoodin avulla. 

 • On erittäin tärkeää, että vastaanottaja on bussia vastassa. Jos luovutus ei onnistu, Pikapaketti toimitetaan noudettavaksi vastaanottajaa lähellä olevaan palvelupisteeseen 2—3 arkipäivän kuluessa.

 • Säilytysaika 7 vrk.

Nouto ovelta on lisäpalvelu, jossa noudamme lähtevän paketin kotioveltasi.

 • Nouto tapahtuu arkipäivisin klo 8-16 ilman ennakkoilmoitusta.

 • Paketti noudetaan lähettäjän osoitteesta pääsääntöisesti seuraavana arkipäivänä, mutta viimeistään toisena arkipäivänä tilauksesta.

 • Paketin noudon voi ostaa vain verkosta.

Jakopaketti ja Kotijakelu
 • Kotijakelu on lisäpalvelu, jossa kuljetamme paketin vastaanottajan ovelle. Toimitusaika sovitaan vastaanottajan kanssa etukäteen ja toimitus voi olla myös iltaisin ja viikonloppuisin.

 • Jakopaketti on lisäpalvelu, jossa kuljetamme paketin vastaanottajan ovelle arkisin klo 8-16 ilman toimitusajan sopimista.

 • Vastaanottaja voi seurata paketin kulkua Matkahuollon lähetysten seurannan avulla.

Varovasti on lisäpalvelu, jota käytetään, jos paketin sisältö on helposti särkyvää.

 • Muista pakata lähetys riittävästi ja sisällön edellyttämällä tavalla myös Varovasti-lisäpalvelua käyttäessäsi. Katso lisätietoa pakkaamisesta

 • Varovasti-lisäpalvelun voi ostaa vain Matkahuollon toimipaikoista ja asiamiehiltä.

Voit siirtää palvelupisteeseen saapuneen paketin sinulle sopivampaan palvelupisteeseen kirjautuneena käyttäjänä Saapuvissa paketeissa. Siirrettävästä paketista muodostuu uusi lähetys ja pystyt seuraamaan uutta pakettia uudella lähetystunnuksella.

Palvelun hinta on 6,90 €

Maksamisen tavat ovat kehittyneet vauhdilla, ja yhä useampi suosii verkkomaksamista tai MobilePayn kaltaisia digitaalisia maksutapoja. Bussiennakkopakettien määrä on laskenut merkittävästi viime vuosina, ja palvelun tarve on siten vähentynyt olennaisesti. Tästä johtuen Bussiennakko-palvelu päättyy 31.3.2023

Ilmoitamme vastaanottajalle mobiilisovelluksen ilmoituksella, tekstiviestillä tai sähköpostilla, kun paketti on noudettavissa.

Vastaanottaja saa paketin noutopisteistä noutokoodin avulla. Voit kopioida noutokoodin Paketit-sovelluksesta ja välittää sen vaikka puolisolle, kaverille tai äidille, joka saa koodia vastaan noudettua pakettisi. Voit myös välittää tekstiviestitse saapuneen saapumisilmoituksen toiselle paketin noutoa varten. Valtakirjaa ei tarvita.

Pakettiautomaattiin tulleen paketin vastaanottaja voi noutaa lokerokoodilla, jonka lähetämme vastaanottajalle mobiilisovelluksen ilmoituksella, tekstiviestillä tai sähköpostilla saapumisilmoituksessa. Osa pakettiautomaateista toimii Paketit-sovelluksen avulla.

Paketin säilytysaika on 7 vuorokautta, jonka jälkeen noutamaton paketti palautuu lähettäjälle. Vastaanottaja voi pidentää säilytysaikaa 7, 14 ja 21 vuorokauden erissä helposti verkossa, kun olet rekisteröitynyt Matkahuollon asiakkaaksi.

Lue lisää rekisteröityneiden asiakkaiden palveluista.

Pakettiautomaateista voit lähettää ja noutaa enintään 30 kg ja 70 x 40 x 55 cm kokoiset paketit. Kaikista muista Matkahuollon palvelupisteistä voit lähettää ja noutaa enintään 30 kg ja pisimmältä sivultaan 200 cm kokoiset paketit. Tätä suuremmat paketit noudetaan luotasi ja toimitetaan vastaanottajan ovelle, kun ostat sille kuljetuksen Paketit-sovelluksesta tai Matkahuollon verkkopalvelusta.

Paketissa ei voi lähettää eläviä eläimiä, helposti pilaantuvia tuotteita, vaarallisia aineita tai muuta kuljetusehtojen vastaista sisältöä.

Tuote-ehtojemme mukaan veloitamme palauttamisesta aiheutuneet kulut lähettäjältä. Saat ilmoituksen tekstiviestillä tai Paketit-sovellukseesi, jossa voit valita palautuskäsittelyn ja maksaa sinulle palautettavan paketin lähetyskulut. Voit myös valita palautuslähetyksellesi noutopisteen, joka on sinulle sopivin.

Voit varmistua maksulinkin aitoudesta helposti lähetystunnuksella lähetysten seurannasta. 
Jos et halua maksaa palautuvan paketin kuluja, voit antaa Matkahuollolle valtuutuksen kierrättää lähetys asianmukaisella tavalla.