Hyppää sisältöön
Matkahuolto
HenkilöilleYrityksillePalvelupisteet
MatkustajatPaketitUsein kysyttyäAsiakaspalveluBlogi
Kirjaudu

Paketit kotimaahan

Paketin lähettäminen

 1. Osta paketillesi kuljetus verkosta kohdasta Lähetä paketti.

 2. Kirjoita paketin päälle selkeästi tilausvahvistuksessa saamasi aktivointikoodi, sekä lähettäjän ja vastaanottajan nimi, osoite ja puhelinnumero.

 3. Vaihtoehtoisesti voit itse tulostaa tilausvahvistuksen liitteenä olevan pakettikortin ja liimata sen pakettiin.

 4. Tuo pakettisi seitsemän päivän kuluessa mihin tahansa Matkahuollon pakettiautomaattiin tai palvelupisteeseen, joita on jo lähes 2 000 ympäri Suomen. Lähimmän palvelupisteen löydät palvelupistehausta.

 5. Seuraa pakettisi kulkua lähetystunnuksen avulla lähetysten seurannassa.

 6. Voit ostaa kuljetuksen myös Matkahuolloista ja Matkahuollon asiamiespisteistä.

Erikoislähetykset ja lisäpalvelut

Ahvenanmaalle ja Ahvenanmaalta voi lähettää kaikkia tuotelajeja sekä -kokoja.
Manner-Suomesta Ahvenanmaalle ja Ahvenanmaalta Manner-Suomeen lähetettävistä paketeista veloitetaan lähetyskohtainen lauttalisä. Hinnat ovat näkyvillä verkkosivuillamme

Ahvenanmaan arvonlisäverokäytännöt

Ahvenanmaan osalta maksuliikenne poikkeaa muuhun Suomeen verrattuna. Tällä hetkellä arvonlisäveroa ei tarvitse maksaa, jos lähetyksen hinta on alle 22 €. Tämä arvoraja ei kuitenkaan koske tupakkatuotteita, alkoholia, alkoholijuomia eikä hajuvesiä. Näitä tavaroita sisältävät lähetykset on tullattava aina arvosta riippumatta.

Jos lähetyksen arvo on yli 22 € mutta enintään 150 €, sinun pitää maksaa siitä arvonlisävero, mutta ei tullia. Sinun on kuitenkin tullattava lähetys. Lähetys on tulliton, jos sen sisältämien tavaroiden kokonaisarvo on enintään 150 €. Tämä arvoraja ei kuitenkaan koske alkoholituotteita, tupakkaa, tupakkatuotteita, hajuvesiä eikä eau de toilette -tuotteita. Näitä tavaroita sisältävät lähetykset on tullattava aina arvosta riippumatta.

Jos lähetyksen arvo ylittää 150 €, sinun pitää tullata lähetys ja maksaa siitä sekä arvonlisävero että tulli. Karkea nyrkkisääntö on, että tullaus nostaa tilauksesi hintaa noin 30 %.

Tämä hinta muodostuu tuotteen ostohinnasta, kuljetuskustannuksista sekä arvonlisäverosta ja mahdollisesti maksettavasta tullimaksusta. Selvitä arvio tullimaksusta ja arvonlisäverosta Tullin Tullilaskurilla

Katso lisätietoa Tullin sivuilta

Tullauskäytäntö muuttuu 1.7. 2021, josta alkaen arvonlisävero peritään jatkossa kaikista lähetyksistä.

Tulliselvitys ja arvonlisäveron maksaminen

Manner-Suomesta Ahvenanmaalle lähetettävät lähetykset ovat verottomia. Manner-Suomesta Ahvenanmaalle lähetettäessä suosittelemme, että vastaanottaja Ahvenanmaalla tekee tulli-ilmoituksen ja maksaa verot Tullin verkkosivuilla.

Matkahuollon palvelupiste Ahvenanmaalla

Matkahuollolla on yksi palvelupiste Ahvenanmaalla Maarianhaminassa, osoitteessa:

Transmar
Vikingagränd 6
PB 221
AX-22101 Mariehamn


Palvelupisteessä voi lähettää ja vastaanottaa kaikenkokoisia paketteja. Ahvenanmaalta lähetettäessä lähettäjän on maksettava kaikki verot ja maksut, ennen kuin voi lähettää paketin matkaan.

Paketin luovutus

Paketti luovutetaan vastaanottajalle, kun tämä esittää kuitin / todistuksen maksetuista veroista palvelupisteessä. Lähetyksen verot ja maksut voi käydä maksamassa myös palvelupisteessä.

Polkupyörä voi sisältää yhden polkupyörän, joka on talutettavissa ja tunnistettavissa pyöräksi.

 • Pyörän enimmäispituus voi olla 230 cm, tangon leveys enintään 80 cm ja paino 35 kg.

 • Sähköpolkupyörän voi lähettää, sillä se on vapautettu vaarallisia aineita koskevista määräyksistä.

 • Erikoispyöriä kuten vammaispyöriä, nojapyöriä, tandempyöriä, kolmipyöriä tai polkupyöriä, jotka on pakattu suljettuun pahvilaatikkoon, ei voi lähettää Polkupyöränä.

 • Kokonaan laatikkoon pakattu pyörä hinnoitellaan laatikon koon mukaan.

Rengassetti on autonrenkaiden lähetykseen tarkoitettu palvelu.

 • Rengassetti voi kuulua enintään 5 pakettia (4 rengasta + tarvikkeet). Yksittäisen paketin enimmäismitat ovat 80 x 80 x 30 cm ja lähetyksen kokonaispaino enintään 120 kg.

 • Renkaat tulee pakata Matkahuollon pakkausohjeiden mukaisesti erikseen, vanteet suojataan pahvilla sekä rengas pakataan rengaspussiin. Nastarenkaat tulee suojata kauttaaltaan esim. aaltopahvilla.

Taulu on taulujen tai muiden pakettikokoon sopivien, levymäisten esineiden lähetykseen tarkoitettu palvelu.

 • Taulun enimmäismitat ovat 15 x 120 x 150 cm ja paino enintään 10 kg

Suksipussi on suksien, jääkiekkomailojen tai muiden vastaavien tankomaisten tuotteiden lähettämiseen tarkoitettu palvelu.

 • Suksipussin enimmäismitat ovat 20 x 20 x 230 cm ja enimmäispaino 10 kg.

 • Suksien tulee olla pakattu yhteen pussiin, ilman pakkausta tuotteita ei voi lähettää.

Ostamalla sarjapaketin saa kerralla kymmenen lähetystä, jotka ovat voimassa vuoden ostopäivästä.

 • Sarjapakettina voi ostaa kaikkia lähetyskokoja

 • Oston yhteydessä Matkahuollon verkkopalveluun syötetään omat lähettäjätiedot. Kun ostettu lähetys halutaan käyttää, kirjaudutaan verkkopalveluun käyttämään Sarjapakettia ja syötetään vastaanottajan tiedot.

 • Tämän jälkeen saa käyttöönsä aktivointikoodin, jolla paketti voidaan lähettää.

Lisäpalvelu XXS-paketeille. Palvelussa lähetykset jaetaan suoraan vastaanottajan postiluukkuun tai -laatikkoon.

 • Luukkuun jaettavan lähetyksen enimmäismitat ovat 3 x 25 x 40 cm ja paino enintään 1 kg

 • Palvelu on saatavilla rajoitetuilla alueilla ja tulee verkkokaupassa valittavaksi vain sellaisille paketeille, joille se on mahdollista ostaa.

Pikakuljetus on erityistä nopeutta vaativille paketeille tarkoitettu lisäpalvelu. Se on parhaimmillaan perillä muutaman tunnin kuluessa lähettämisestä.

 • Pikapaketti aikataulutetaan lähetyshetkellä ja saat tietoosi, milloin se on perillä vastaanottajan noudettavissa.

 • Pikapaketin voi ostaa vain Matkahuollon toimipaikoista ja asiamiehiltä, joita on yhteensä 370 ympäri Suomen.

Nouto ovelta on lisäpalvelu, jossa noudamme lähtevän paketin kotioveltasi.

 • Nouto tapahtuu arkipäivisin klo 8-16 ilman ennakkoilmoitusta.

 • Paketti noudetaan lähettäjän osoitteesta pääsääntöisesti seuraavana arkipäivänä, mutta viimeistään toisena arkipäivänä tilauksesta.

 • Paketin noudon voi ostaa vain verkosta.

Jakopaketti ja kotijakelu
 • Kotijakelu on lisäpalvelu, jossa kuljetamme paketin vastaanottajan ovelle. Toimitusaika sovitaan vastaanottajan kanssa etukäteen ja toimitus voi olla myös iltaisin ja viikonloppuisin.

 • Jakopaketti on lisäpalvelu, jossa kuljetamme paketin vastaanottajan ovelle arkisin klo 8-16 ilman toimitusajan sopimista.

 • Vastaanottaja voi seurata paketin kulkua Matkahuollon lähetysten seurannan avulla.

Varovasti on lisäpalvelu, jota käytetään, jos paketin sisältö on helposti särkyvää.

 • Muista pakata lähetys riittävästi ja sisällön edellyttämällä tavalla myös Varovasti-lisäpalvelua käyttäessäsi. Katso lisätietoa pakkaamisesta

 • Varovasti-lisäpalvelun voi ostaa vain Matkahuollon toimipaikoista ja asiamiehiltä.

Bussiennakko on lisäpalvelu, jossa paketti luovutetaan vastaanottajalle vasta kun hän on maksanut lähettäjän asettaman bussiennakkomaksun. Bussiennakon voi ostaa vain Matkahuollon toimipaikoista ja asiamiehiltä.

Hinnat

Pakettipalveluiden hinnasto kuluttaja-asiakkaille

Kuljetusaika

Kuljetamme pakettisi 1-3 arkivuorokauden kuluessa. Pikapaketti aikataulutetaan aina lähetyshetkellä palvelupisteessä ja on perillä vastaanottajalla parhaimmillaan muutamassa tunnissa.

Paketin vastaanottaminen

Ilmoitamme vastaanottajalle tekstiviestillä tai sähköpostilla, kun paketti on noudettavissa.

Vastaanottaja saa paketin esittämällä henkilötodistuksen: ajokortti, passi tai poliisin myöntämä henkilökortti, tai henkilötodistuksella ja valtakirjalla, jos paketin noutaa joku muu vastaanottajan sijasta.

Pakettiautomaattiin tulleen paketin vastaanottaja voi noutaa PIN-koodilla, jonka lähetämme vastaanottajalle tekstiviestillä tai sähköpostilla saapumisilmoituksessa.

Säilytysaika

Paketin säilytysaika on 7 vuorokautta, jonka jälkeen noutamaton paketti palautuu lähettäjälle. Vastaanottaja voi pidentää säilytysaikaa 7, 14 ja 21 vuorokauden erissä helposti verkossa, kun olet rekisteröitynyt Matkahuollon asiakkaaksi.

Lue lisää rekisteröityneiden asiakkaiden palveluista.

Rajoitukset

Pakettiautomaateista voit lähettää enintään 35 kg ja 70 x 40 x 55 cm ja noutaa enintään 30 kg ja 70 x 40 x 55 cm kokoiset paketit. Kaikista muista Matkahuollon palvelupisteistä voit lähettää ja noutaa enintään 30 kg ja 60 x 60 x 120 cm kokoiset paketit. Tätä suuremmat paketit voit lähettää ja noutaa Matkahuolloista ja Matkahuollon asiamiespisteistä.

Paketissa ei voi lähettää eläviä eläimiä, helposti pilaantuvia tuotteita, vaarallisia aineita tai muuta kuljetusehtojen vastaista sisältöä.

Lähetä paketti kotimaahan ja ulkomaille

Hinnat alkaen 4,90 € kotimaassa ja ulkomaille alkaen 9,90 €
Osta ja lähetä paketti

Seuraa pakettia

Täytä kenttään lähetystunnus.
Hae

Sarjapaketti

Ostamalla sarjapaketin saat kerralla kymmenen lähetystä.
Osta sarjapakettiLähetä sarjapaketti
HenkilöilleYrityksille

Matkustajat

BussiaikataulutBussiliput ja matkakortitReitit ja Liput kaikkialle Suomeen ReittiopasHinnat ja alennuksetOhjeet ja ehdot matkustajille

Sosiaalinen media

Matkahuolto
Paremmin perillä