Aikataulut ja liput Bussiaikataulut Bussiliput Alennukset Matkustajapalvelut Ohjeet ja ehdot Usein kysyttyä Matkapalvelut Hinnat Bussiliput-mobiilisovellus Matkakorttikauppa Pakettipalvelut Lähetä paketti Pakettien lähetysvaihtoehdot Lisäpalvelut Pakkaaminen Lähetysten seuranta Pakettien hinnat käteisasiakkaille Ulkomaan paketit käteisasiakkaille Vastaanota paketti Kuljetusehdot Usein kysyttyä Pakettipalvelut Näin käytät pakettiautomaattia Toimipisteet Toimipistehaku Toimipisteverkosto Yrityksille Kuljetus- ja rahtipalvelut Palvelut verkkokauppayrityksille Yritysmyynti kuljetus- ja rahtipalvelut Matkapalvelut Myynti Matkapalvelut

Lähialuematkat ja Matkahuolto yhteistyöhön viisumiasiakirjojen turvakuljetuksessa

Lähialuematkojen ja Matkahuollon 14. maaliskuuta käynnistyvä yhteistyö vahvistaa viisumiasiakirjojen turvallista kuljetusta. Viisumin voi tilata Lähialuematkojen SoloVisa online-palvelusta suoraan kotiosoitetta lähimpänä olevaan Matkahuollon noutopisteeseen.

Lähialuematkat ja Matkahuolto yhdistävät osaamisensa tarjotakseen viisumimaihin matkaavalle helpon ja nopean tavan tilata viisumi verkossa ja kuljettaa viisumiasiakirjat turvallisesti Matkahuollon laajassa jakeluverkostossa. Lähialuematkojen SoloVisa online-palvelu on avoinna ympäri vuorokauden ja viisumiasiantuntijat auttavat tilaajaa henkilökohtaisesti kaikissa viisumiin liittyvissä kysymyksissä. 

”Monella viisuminhakijalla on kokemuksia tai mielikuva hankalasta ja hitaasta prosessista. Asiakkaita mietityttää viisumianomuksen täyttö, tarvittavat dokumentit, asiointi suurlähetystöjen kanssa ja se ehtiikö viisumi ajoissa. Me autamme tilaajaa henkilökohtaisesti viisumin hankintaan liittyvissä asioissa, esimerkiksi kerromme tarvitaanko kutsukirje, mitä matkavakuutuksen pitää kattaa ja millainen valokuva tarvitaan”, Lähialuematkojen avainasiakaspäällikkö Armi Sood kertoo.

Jätettyään viisumitilauksen SoloVisaan asiakas vie passin ja muut viisumiasiakirjat lähimpään Matkahuoltoon tai Matkahuollon asiamiespisteeseen, josta ne kuljetetaan suoraan Lähialuematkoille käsiteltäviksi. 

Turvallisuus etusijalla 

Asiakkaan näkökulmasta viisumipalvelun luotettavuus on tilaamisen tärkein ehto. Lähialuematkat on palvellut suomalaisia matkustajia jo 26 vuotta ja kantaa erityistä vastuuta asiakkaidensa asiakirjojen turvallisuudesta. Verkossa tehtävä viisumitilaus tapahtuu suojatun yhteyden kautta ja kaikki dokumentit käsitellään luottamuksellisesti. Matkahuolto kuljettaa asiakirjat erityisenä turvakuljetuksena käsiteltäviksi ja takaisin noutopisteeseen. 

Asiakas voi seurata viisumin valmistumista SoloVisasta ja kuljetuksen etenemistä Matkahuollon verkkosivuilta. Asiakasta pidetään ajan tasalla prosessista sähköpostitse, joista viimeisin kertoo viisumin olevan valmis noudettavaksi. Valmis viisumi noudetaan asiakkaan valitsemasta yli 800 Matkahuollon noutopisteestä. Lähetystä noudettaessa asiakkaan henkilöllisyys tarkastetaan aina, jotta voidaan varmistaa, että asiakirjat luovutetaan oikealle henkilölle. 

Viisumit maailmalle yhdestä osoitteesta 

SoloVisa online-palvelun kautta voi tilata viisumin aivan kaikkialle maailmaan, minne sen tarvitseekin. Suosituimpia kohteita tällä hetkellä ovat Venäjä, Intia ja Kiina. Lähialuematkat palvelee myös ulkomaalaisia asiakkaita. ”Saamme paljon tilauksia erityisesti Pohjoismaista ja Euroopasta, sillä kokemuksemme erityisesti Venäjän viisumien osalta on kiirinyt myös ulkomaisten asiakkaiden korviin”, toteaa Armi Sood

Matkahuollon kumppanuus mahdollistaa viisumia varten tarvittavien dokumenttien nopean toimittamisen. Palveluun sisältyy lähetyskuori, johon asiakkaan dokumentit pakataan lähetyspisteessä. ”Pyrimme tarjoamaan mahdollisimman saumattoman hakuprosessin viisuminhakijoille. Kattavan nouto- ja lähetysverkostomme kautta pystymme tarjoamaan samaa palvelua Helsingistä Utsjoelle, jolloin asiakas voi hoitaa tilauksen kotoa käsin ja noutaa valmiin viisumin aina kotinsa läheltä asuinpaikasta riippumatta.”, Matkahuollon liiketoimintapäällikkö Erkki Vehman kertoo yhteistyön taustasta.

Lähialuematkailu kiinnostaa 

Lähialuematkat toimii myös matkanjärjestäjänä ja seuraa tarkasti matkailun trendejä. World Travel Awards valitsi Pietarin Euroopan johtavaksi matkakohteeksi 2016. Raati perusteli valintaansa kaupungin vaiheikkaalla historialla, rikkaalla kulttuuriperinnöllä ja kehittymispotentiaalilla. Maailmanluokan taideaarteiden lisäksi Pietari ja Moskova tarjoavat kaikki modernin kaupunkiloman elementit: toimivan infrastruktuurin, tasokkaat hotellit ja monipuolisen ravintolamaailman sekä ostosmahdollisuudet.

Venäjällä matkailevia kiinnostavat ensisijaisesti kulttuurielämykset, mutta nykyisin myös urheilu on merkittävä motiivi lähteä vapaa-ajan matkalle Venäjälle. Pietarin lähistölle hiljattain avattu World of Leading Golf -järjestöön kuuluva golfkeskus on herättänyt kiinnostusta suomalaisten golfareiden keskuudessa.  Myös ruoka- ja juomateemamatkat Pietariin sekä viininvalmistuksen kotimaahan Georgiaan Etelä-Kaukasiassa kiinnostavat matkaajia.

Venäjälle pääsee helposti ja edullisesti esimerkiksi bussilla. Helsingistä Pietariin liikennöi päivittäin neljä vuoroa, joille voi ostaa lipun Matkahuollon toimipaikoista. Edullisimmillaan yhdensuuntainen lippu maksaa alle parikymppiä. Aikataulut voi tarkistaa osoitteesta www.matkahuolto.fi.   

Näin tilaat viisumin

  1. Jätä viisumitilaus mihin vuorokauden aikaan vain osoitteessa www.solovisa.fi/
  2. Lähetä tilauksessa mainitut dokumentit Matkahuollon kautta Lähialuematkoihin. 
  3. Seuraa viisumin valmistumista ja kuljetusta verkossa.
  4. Nouda valmis viisumi valitsemaltasi Matkahuollon noutopisteeltä.
  5. Maksa bussiennakolla, ennakkolaskulla tai noutaessa. Yritysasiakkaan maksuehdot sopimuksen mukaan.  
fi| sv| en