Hyppää sisältöön
HenkilöilleYrityksillePalvelupisteet
MatkustajatPaketitUsein kysyttyäAsiakaspalvelu
Kirjaudu

Klaus harrastaa käsitöitä ja pohtii jo lahjaideoita: nyt tilataan tarvikkeet, pian lähetetään joululahjoja

27.11.2023

Helsingin Kruununhaassa asuva Klaus Kaarti, 29, on vastaanottanut viime aikoina paketteja harva se päivä. Verkkokauppaostosten hallinnoinnissa Kaarti luottaa Matkahuolto Paketit -sovellukseen.

Tuoreena käsityöharrastajana Klaus Kaarti, 29, on tilannut kangaspuiden lisäksi villalankoja ja muita käsityötarvikkeita kätevästi netistä. Tarvikkeista syntyy huiveja ja ryijyjä, joista monet Kaarti antaa lahjaksi ystävilleen. Black Fridayna Kaarti katsoo sillä silmällä verkkokauppoja, josko niistä löytyisi omaan harrastukseen sopivia tarjouksia – joululahjaideat ovat jo mielessä.

Pakettitoimitusten hallinnoinnissa Kaartilla on ollut apuna Matkahuolto Paketit -sovellus. Sen helppokäyttöisyys on tehnyt Kaartiin vaikutuksen. Kun saapumisilmoitus kilahtaa puhelimeen, voi paketin napata helposti mukaan, vaikka työmatkan varrelta.

– Sovelluksen avulla näkee tosi helposti, missä vaiheessa lankatilauksen käsittely on ja missä paketti kulkee. Paketin noutaminen on usein hyvällä tavalla hieman jännittävää. On tosi kiva, ettei noutoa pilaa liian vaikeat systeemit, vaan se on oikeasti todella helppoa sovelluksen ja siellä olevan noutokoodin avulla.

Käsityöharrastajalta saa kiitosta myös se, että noutokoodin voi välittää kaverille, jos kausiflunssa pääsee yllättämään tai tulee muita kiireitä.

– Arjessa on hyvä olla työkaluja, jotka lisäävät joustoa. Esimerkiksi sairaana ollessa ei tarvitse lähteä ihmisten ilmoille, kun voi pyytää toista hakemaan lähetyksen omasta puolesta.

On ok muuttaa mieltään

Matkahuollon toimittamina verkkokauppatilaukset ovat saapuneet Kaartille nopeasti.

– Jopa ihan hämmentävän nopeasti. Tänne Helsingin keskustaan ei ole kestänyt paria päivää kauempaa. Yksi paketti tuli Kampin noutopisteeseen, ja Lähellä-paketin tilasin suoraan lähikaupan automaattiin.

Kaartin mielestä Paketit-sovelluksen lisätoiminnot ovat hyödyllisiä. Omat aikataulut elävät, joten on kätevää, että lähetystä pääsee tarvittaessa hallinnoimaan helposti – varsinkin joulukiireiden lomassa.

– Jos paketin koko tai paino yllättää ja niille pitääkin hommata kyyti, voi olla kätevää ostaa paketille kotiinkuljetus, Kaarti pohtii.

Hieman ”puhelukammoiseksi” tunnustautuva Kaarti jatkaa samaan hengenvetoon, että vaikka sovelluksen käyttö itsessään on ollut helppoa, on hyvä tietää asiakaspalvelun olevan tavoitettavissa kätevästi sovelluksen ilmaisen chatin kautta.

– Jos ei vaikka olisi varma jostakin yksityiskohdasta eikä mistään löydy nopeasti tietoa, pystyy asian selvittämään chatissa muutamassa minuutissa. Chatpalvelukanavan löytyminen onkin aina iso plussa, Kaarti tuumii ja uskoo monen suomalaisen samaistuvan ajatukseen.

Lahjat matkaan helposti

Joulun lähestyessä Kaartin käsityöt pääsevät Paketit-sovelluksen avulla pukinkonttiin ilahduttamaan kauempanakin asuvia läheisiä. Lähettämistä varten Kaarti tarkistaa sovelluksesta joulun lähettämisen aikataulut ja sopivat pakettikoot.

Kaartia ilahduttaa, että pakettien ostaminen sovelluksesta on tehty todella helpoksi ja laajasta maksutapavalikosta löytyy omakin suosikki.

– MobilePay on tosi kätevä, ja onkin aina bonusta, jos voi maksaa sillä.

Luottoäppi myös joulun jälkeen

Kaarti aikoo käyttää Matkahuollon palveluita myös joulun jälkeen, varsinkin nyt, kun helppokäyttöinen ja hyväksi havaittu äppi on jo valmiiksi puhelimessa. Lisäsyytä valita Matkahuolto tuo se, että Matkahuollon pakettikuljetukset ovat kotimaassa kokonaan hiilineutraaleja.

– Kyllä sillä on merkitystä. Ilmastoasiat ovat monella ja itselläkin paljon mielen päällä, Kaarti sanoo.

Viisi syytä ladata äppi jo ennen joulua

  • Nopea käyttöönotto. Lataa Matkahuolto Paketit -äppi sovelluskaupastasi ja rekisteröidy nimelläsi, sähköpostiosoitteellasi ja puhelinnumerollasi asiakkaaksi käyttöönoton yhteydessä.

  • Kiitelty, hyvin suunniteltu käyttökokemus. Maksun hoidat helposti suomalaisten suosimilla maksutavoilla.

  • Arkea helpottava pakettien seuranta. Näet sovelluksesta joulupakettisi koko matkan kuusen alle.

  • Aikaa säästävä lähetysten hallinta. Vaihda saapuvan paketin noutopaikkaa ja toimitustapaa tai osta lisää säilytysaikaa. Jos vietät joulusi toisella paikkakunnalla, ohjaa tilaamasi paketit lähelle sinua.

  • Helppo nouto noutokoodilla. Voit välittää noutokoodin sovelluksesta suoraan myös kaverille, joka noutaa paketin puolestasi.

Artikkeli julkaistiin ensimmäisen kerran kaupallisena yhteistyönä Iltalehdessä 15.11.2023.