Gå till innehållet
PrivateFöretagskunderServiceställen
ResenärerPaketVanliga frågorKundservice
Logga in

Returnera paket

Du kan returnera ett paket till en paketautomat eller till Matkahuoltos serviceställe beroende på returneringssättet. Kom ihåg att du i regel också ska meddela nätbutiken i förväg om en returnering.

Du hittar de närmaste serviceställena via sökningen av serviceställen.

Som registrerad kund hos Matkahuolto sköter du enkelt kundreturneringar

Som registrerad kund kan du aktivera en returförsändelse med några klick i Matkahuoltos webbtjänst.

  • Om du har fått en returneringskod från en webbutik kan den också användas i webbtjänsten. Välj paketet från listan över paket som är på väg till dig. Därefter blir returneringsknappen synlig. Skriv in returneringskoden. Den anges i allmänhet i uppgifterna som medföljer försändelsen eller på företagets webbsidor och börjar med siffran 9. Kontakta vid behov avsändarens kundtjänst.

  • Webbutiken kan också ha fastställt en tidsfrist inom vilken försändelsen kan returneras. Välj paketet från listan över paket som är på väg till dig. Därefter blir returneringsknappen synlig och du kan aktivera returneringen.

I båda fallen får du en aktiveringskod som du kan använda för att returnera ditt paket till vilken av Matkahuoltos automater eller serviceställen som helst.
Registrera dig som kund här

Du kan också skötä kundreturneringar utan registrering

1. Du har ett färdigt returneringsadresskort som medföljde beställningen eller en aktiveringskod som du fått av nätbutiken

Du kan returnera ditt paket till vilken av Matkahuoltos automater eller serviceställen som helst.

Du kan returnera försändelsen till en paketautomat så här:

  • Om du har ett färdigt adresskort ska du klistra det på paketet.

  • Om du har en aktiveringskod, skriv aktiveringskoden, avsändarens namn och mobilnummer samt mottagarens namn på paketet.

  • Välj Skicka på paketautomatens skärm.

  • Skanna streckkoden på returneringsadresskortet eller skriv in aktiveringskoden enligt anvisningarna på skärmen. Välj Godkänn.

  • Välj ett fack av lämplig storlek (S–XL) för paketet på skärmen. Dörren till det fack du valt öppnas automatiskt.

  • Placera paketet i facket och stäng fackets dörr.

Observera att försändelser inte kan returneras via en automat med en försändelsekod eller returneringskod, som känns igen på att numret börjar med siffran 9.

2. Du har en returneringskod från en nätbutik

Nätbutiker kan använda en returneringskod som är samma för alla försändelser. Du känner igen en returneringskod på att numret börjar med siffran 9.

  • Med en returneringskod kan du returnera försändelser vid alla andra av Matkahuoltos serviceställen, utom paketautomater.

  • För paketet till disken och uppge returneringskoden.

Registrera dig som kund här

Spåra paket

Skriv in försändelsekoden i fältet.
Sök

Seriepaket

Genom att köpa seriepaket får du tio försändelser på en gång.
Köp seriepaket
PrivateFöretagskunder

Resenärer

BusstidtabellerBussbiljetter och resekortetResor och Biljetter appenReseguidenPriser och rabatterAnvisningar och villkor för passagerare

Sociala medier