Gå till innehållet
PrivateFöretagskunderServiceställen
ResenärerPaketVanliga frågorKundservice
Logga in

Ta emot paket

Du kan följa ett paket som skickats till dig med hjälp av försändelseuppföljningen.

Vi underrättar dig per SMS eller e-post genast när ditt paket kan avhämtas. När du hämtar en försändelse ska du uppvisa identitetsbevis: ett körkort, pass eller identitetskort som beviljats av polisen. Om du inte själv kan hämta försändelsen kan någon annan hämta paketet i ditt ställe. Identiteten för den som hämtar försändelsen kontrolleras när försändelsen hämtas.

Om ditt paket har skickats till en paketautomat behöver du koden som finns på ankomstavin när du hämtar paketet. När du hämtar en försändelse ska du först välja funktionen Hämta på automatens skärm. Därefter skriver du in den 8- eller 6-siffriga koden från ankomstavin på skärmen. Då öppnas automatiskt dörren till det skåp där försändelsen finns. Ta paketet från skåpet och stäng dörren.

När du beställer produkter från en webbutik kan du välja Matkahuolto som speditör om webbutiken har ingått ett transportavtal med Matkahuolto. I många webbutiker kan du i stället för Matkahuoltos närmaste serviceställe vid behov också välja något annat av Matkahuoltos paketserviceställen som avhämtningsställe. I annat fall transporteras paketet på basis av postnumret till standardavhämtningsstället för postnummerområdet i fråga. Standardavhämtningsstället är i regel närmaste Matkahuolto-serviceställe, K-butik, R-kiosk, paketautomat eller något annat paketserviceställe som samarbetar med Matkahuolto i förhållande till den adress som står på paketet.

Serviceställens adresser

Spåra paket

Skriv in försändelsekoden i fältet.
Sök

Seriepaket

Genom att köpa seriepaket får du tio försändelser på en gång.
Köp seriepaket
PrivateFöretagskunder

Resenärer

BusstidtabellerBussbiljetter och resekortetResor och Biljetter appenReseguidenPriser och rabatterAnvisningar och villkor för passagerare

Sociala medier