Aikataulut ja liput Bussiaikataulut Bussiliput Alennukset Matkustajapalvelut Ohjeet ja ehdot Usein kysyttyä Matkapalvelut Hinnat Bussiliput-mobiilisovellus Pakettipalvelut Pakettien lähetysvaihtoehdot Lisäpalvelut Pakkaaminen Lähetysten seuranta Pakettilaskuri Osta kuljetus verkosta Hinnat Verkkokaupasta tilatut lähetykset Kuljetusehdot Usein kysyttyä Pakettipalvelut Toimipisteet Toimipistehaku Toimipisteverkosto Yrityksille Kuljetus- ja rahtipalvelut Palvelut verkkokauppayrityksille Yritysmyynti kuljetus- ja rahtipalvelut Matkapalvelut Myynti Matkapalvelut

Aikataulut ja lipun osto

Lähetysten seuranta

Osta kuljetus verkosta

Alennukset

Matkahuolto myöntää seuraavat alennukset etukäteen ostetuista aikuisten kilometritaksan mukaisista kotimaan matkalipuista, kun yhdensuuntaisen matkan pituus on vähintään 60 km. Kutakin alennukseen oikeutettua matkustajaa kohden myönnetään vain yksi alennus. Alennukseen oikeuttava voimassaoleva kortti on esitettävä aina lipunmyynnin ja autoon nousun yhteydessä.

Alennukset kertalipuista

Alennusryhmä Alennus Huomioitavaa
Menopaluu 10 %  
Ryhmät 25 % Alennuksen saa, kun ryhmään kuuluu vähintään kolme maksavaa matkustajaa. Tutustu ryhmälippuun.
Opiskelijat 50 % Alennuksen saa Matkahuollon ja VR:n yhteisellä opiskelijakortilla tai opiskelijajärjestön kortilla, johon on painettu Matkahuollon liikemerkki. Kadetit saavat alennuksen esittämällä puolustusvoimien virallisen henkilökortin.
Tutustu alennusehtoihin ja hanki opiskelijakortti.
Eläkeläiset 30 % Alennuksen saa Matkahuollon eläkeläiskortilla, kuvallisella Kelakortilla, joka on varustettu Matkahuollon, VR:n tai Finnairin liikemerkillä, pahvisella Kelan eläkkeensaajakortilla sekä Työeläkeyhtiöiden myöntämällä työeläkekortilla. Kuvattoman kortin kanssa on esitettävä henkilötodistus: ajokortti, passi tai poliisin myöntämä henkilökortti. 65 vuotta täyttäneet saavat alennuksen esittämällä henkilötodistuksen: ajokortti, passi tai poliisin myöntämä henkilökortti.
Tutustu alennusehtoihin ja hanki eläkeläiskortti.
Varusmiehet 50 % Alennuksen saa varusmieskortilla.
Siviilipalvelusvelvolliset 50 % Alennuksen saa siviilipalvelustodistuksella.
Lehdistön edustajat 30 % Alennuksen saa lehdistökortilla, johon on painettu Matkahuollon liikemerkki.
Suomen Linja-autohistoriallinen Seura ry:n jäsenet 30 %

Alennuksen saa seuran jäsenkortilla.

Nuoriso 30 % Alennuksen saavat 12–16-vuotiaat. Ikä on todistettava pyydettäessä.
Lapset 50 % Alennuksen saavat 4–11-vuotiaat lapset ilman 60 km kilometrirajaa. Korkeintaan kaksi alle 4-vuotiasta lasta matkustaa ilmaiseksi, kun seurueeseen kuuluu vähintään yksi 12 vuotta täyttänyt matkustaja.

Vaihdon sisältävät matkat

Vähintään 80 km:n pituiselle yhden tai korkeintaan kaksi bussinvaihtoa sisältävälle yhdensuuntaiselle matkalle myytävä bussilippu hinnoitellaan matkan kokonaispituuden mukaan, mikäli matkan hinta tulee näin erikseen ostettuja lippuja edullisemmaksi. Koska nuorisoalennuksissa on useita paikkakunta- ja liikenteenharjoittajakohtaisia eroja, vaihdolliset nuorisoliput hinnoitellaan erillisinä matkoina kokonaismatkasta riippumatta.

Alennukset matkakortille ladattavista lipuista

Alennukset myönnetään Matkahuollon aikuisten kilometritaksasta.

Lipputuote Alennusprosentti
44 matkan vuosilippu
  • Aikuiset, alennus vähintään 25 %
  • Lapset, 4–11-vuotiaat, alennus 50 %
22 matkan vuosilippu
  • Aikuiset, alennus 15 %
  • Lapset, 4–11-vuotiaat, alennus 50 %
22Prepaid-vuosilippu opiskelijoille
  • Alennus 55 %

 

Aikataulut ja hinnat 0200 4000 Pakettipalvelujen palvelunumero 0800 132 582 Pakettipalvelut yrityksille 020 710 5024
fi| sv| en