Hyppää sisältöön
HenkilöilleYrityksillePalvelupisteet
MatkustajatPaketitUsein kysyttyäAsiakaspalvelu
Kirjaudu

Kaupat syntyivät - mikä olisi ympäristöystävällinen pakkaus lähetykselle?

Petra Rusi
Viestintäpäällikkö
2.7.2020

Onnittelut – olet yksi miljoonista suomalaisista, jotka ostavat ja myyvät käytettyjä tavaroita vertaiskauppapaikoilla, kuten Tori.fi:ssä ja Facebookin kirppisryhmissä. Ostamisen ja myymisen taustalla on usein halu säästää sekä rahaa että luontoa. Moni tekee sieltä myös löytöjä, joita ei muualta saisi: harvinaisuuksia tai jo tuotannosta poistuneita malleja, jotka liikkuvat myyjältä ostajalle paketissa kätevästi ja nopeasti halki Suomen.

Kuljetettujen pakettien määrät ovatkin lisääntyneet merkittävästi ja moni suomalainen on entistä kiinnostuneempi myös siitä, miten lähettämisestä syntyvä pakkausjäte vaikuttaa ympäristöön. Vertaiskauppa pidentää käyttökelpoisten tuotteiden elinikää ja vähentää kertakäyttökulutusta, mutta pakettilähetysten kasvava määrä lisää myös pakkausmateriaalien käyttöä. Kansainvälisten tutkimusten mukaan jo noin puolet ihmisistä toivoisivat pakettien pakkausten olevan kierrätettäviä. Yhä useampi suomalainenkin törmää lähettäessään kysymykseen: millainen pakkaus suojelisi tavaraa kuljetuksen aikana ja samalla säästäisi sekä rahaa että luontoa?

RePack on uudelleenkäytettävä pakkaus – ei enää pahvijätettä

Kotimainen RePack valmistaa korkealaatuisia uudelleen käytettäviä pakkauksia, joita hyödyntävät verkkokauppalähetyksissään jo muun muassa Finlayson, Globe Hope ja Makia. Matkahuolto ja RePack yhdistivät voimansa ja toivat uudelleenkäytettävät pakkaukset myös jokaisen vertaiskauppaa käyvän suomalaisen saataville.

RePack-pakkauksen muotoilussa on kestävän materiaalin lisäksi huomioitu muun muassa monikäyttöisyys, optimaalinen koko ja helppo sulkumekanismi. Tämän ansiosta pakkaus kestää vähintään 20 lähetyskertaa. Se soveltuu hyvin erilaisten tuotteiden, kuten tekstiilien, lastentarvikkeiden, pienelektroniikan ja harrastusvälineiden lähettämiseen. RePack-pakkauksen maksimikoko on 16 x 35 x 55 cm ja lähetys saa painaa korkeintaan 30 kg.

RePack säästää sekä luontoa että rahaa - pakkauksen uudelleen käyttö vain 5,50 €

RePack-pakkaus + kuljetus maksaa yhteensä 8,90 € ja sen voi ostaa Matkahuollon verkkosivuilta. Saat verkossa maksamasi pakkauksen Matkahuollon 20 palvelupisteestä ympäri Suomen - esimerkiksi Helsingissä Kampin kauppakeskuksessa sijaitsevasta Matkahuollon palvelupisteestä.

Vastaanottaja voi käyttää saamansa RePack-pakkauksen uudelleen ostamalla sille Matkahuollon verkkosivuilta kuljetuksen pysyvästi alennettuun hintaan 5,50 €. Uudelleen käytettävän RePackin voi lähettää kaikista Matkahuollon pakettiautomaateista ja palvelupisteistä, joita on yli 1600 ympäri Suomen.

Vaihtoehtoisesti vastaanottaja voi palauttaa RePack-pakkauksen Matkahuoltoon, josta se lähtee uudestaan kiertoon. Kiitokseksi palautuksesta vastaanottaja saa 1 € alennuskoodin Matkahuollon pakettipalveluun.

RePack soveltuukin erityisesti vertaiskaupankävijöille, sillä siitä hyötyy sekä myyjä että ostaja - luontoa unohtamatta!

Osta tästä tai tutustu RePackiin