Hyppää sisältöön
HenkilöilleYrityksillePalvelupisteet
MatkustajatPaketitUsein kysyttyäAsiakaspalvelu
Kirjaudu

Oppimassa uutta – kesätyö- ja harjoittelukokemuksia Matkahuollolla

Viivi Savelius
Vastuullisuuspäällikkö
10.8.2020

Tänä kesänä Matkahuolto työllistää 51 kesätyöntekijää eri puolella Suomea. Kesätyöntekijöitä on monipuolisesti erilaisissa rooleissa, kuten asiakaspalvelussa, ajojärjestelyssä, autonkuljetuksessa ja myynnissä.

Salla, 20, on työskennellyt rahdinkäsittelijänä Joensuussa kesäkuun alusta lähtien.
”Aamuvuorossa on pääsiassa lähetysten purkamista, tavaroiden lajittelua sekä pakettien kuutiointia ja mittausta laitteella. Päivä- ja iltavuorossa työtehtäviin kuuluu asiakaspalvelua ja tavaran vastaanottamista, iltaisin myös rahtikirjojen tekoa ja lastauksia.”
Ennen kesätyötä Salla oli työharjoittelussa Matkahuollolla talvella osana hänen opintojaan. Lähihoitajaksi aiemmin kouluttautunut Salla opiskelee varastonhoitajaksi Riveria-ammattioppilaitoksessa.

”Päädyin tähän ammattiin ammatinvalintatestien perusteella. Ala on tuntunut omalta. Matkahuollolla on todella hyvä ilmapiiri sekä yhteishenki, ja kaikki auttavat toisiansa ilman pyytämistäkin. Lisäksi saamme vaikuttaa paljon työvuoroihin esittämällä toiveita, ja näissä on hyvin joustettu.”

Ongelmien selvittäminen palkitsee

Taru, Veeti ja Sini työskentelevät pakettipalveluiden palveluneuvojina Vantaalla. Päivässä he vastaavat kymmeniin puheluihin, joita tulee yritys- ja yksityisasiakkailta.
”Hain Matkahuollolle, koska tykkään asiakaspalvelusta. Erityisesti se palkitsee, kun saa selvitettyä vaikeampia ongelmia ja kerrottua sitten asiakkaille näistä onnistumisista,” Taru, 23, kertoo.

Taru viimeistelee kasvatustieteen maisteriopintoja Turun yliopistosta. Veeti, 22, taas aloittaa syksyllä kansainvälisen liiketoiminnan korkeakouluopinnot Joensuussa. Aiemmin hän on työskennellyt K-kaupoissa, mukaan lukien Matkahuollon pakettien nouto- ja lähetyspisteellä.
”Olen tykännyt todella paljon Matkahuollolla työskentelystä. Jokainen päivä on erilainen ja joka päivä oppii jotakin uutta,” Veeti kertoo.

Myös Sini, 27, on viihtynyt Matkahuollolla. Hänen mukaansa parasta on ollut mukavat työkaverit, hyvä työyhteisö ja mielenkiintoiset työtehtävät. Aiempaa kokemusta asiakaspalvelusta Sinillä on matkaoppaana useammalta vuodelta.
Monipuolisia harjoittelumahdollisuuksia .

Monipuolisia harjoittelumahdollisuuksia

Kesätöiden lisäksi Matkahuolto tarjoaa Trainee-paikkoja. Meeri, 23, aloitti Business Development Traineena syksyllä 2019. Töiden ohessa hän opiskelee kauppatieteiden maisteriksi Management and International Business -ohjelmassa Aalto yliopistossa.
”On ollut mielenkiintoista seurata Matkahuollon ottamia kehitysaskelia ja antaa oma panokseni tähän muutostyöhön. Olen nauttinut siitä, että olen saanut tehdä työtehtäviäni hyvin itsenäisesti.”

Meeri on työskennellyt niin tietohallinnon puolella kokonaisarkkitehtuurin ja projektiportfolion hallinnan parissa kuin henkilöstöhallinnossa.
”Tietohallinnon tehtävissä olen esimerkiksi saanut tutustua ja kartoittaa Matkahuollon järjestelmiä syvällisesti tuottamalla dataa järjestelmäportfoliosta. Henkilöstöhallinnon puolella olen kehittänyt perehdyttämismenetelmiä ja -ohjelmaa.”

Työpäivät ovat hyvin vaihtelevia ja täysin tyypillistä työpäivää ei ole. ”Usein päivään kuluu ajankohtaisten projektien palavereita, materiaalien työstämistä ja ajankohtaisista asioista sparrailemista esimiehen kanssa. Toisinaan taas on yhteydenpitoa ulkoisiin yhteistyökumppaneihin projektien etenemisestä.”

Matkahuolto on mukana Vastuullinen kesäduuni -kampanjassa, joka keskittyy tarjoamaan nuorille enemmän laadukkaita kesätyöpaikkoja ja hyviä kesätyökokemuksia.