Hyppää sisältöön
HenkilöilleYrityksillePalvelupisteet
MatkustajatPaketitUsein kysyttyäAsiakaspalvelu
Kirjaudu

Zadaa yhdistää samankokoiset ja -tyyliset käyttäjät Suomessa ja maailmalla

Petra Rusi
Viestintäpäällikkö
16.6.2020

Zadaa on vuonna 2015 perustettu pukeutumisen second hand -sovellus, joka yhdistää samankokoiset ja -tyyliset käyttäjät. Sovelluksessa on laaja valikoima vaatteita, kenkiä ja asusteita. Brändejä ei ole rajoitettu, joten sovelluksesta löytyy kaikkea niin edullisimmista merkeistä harvinaisempiin designernimiin. Hauska lisä on Zadaan Showroom, josta voi tehdä löytöjä muotivaikuttajien ja -bloggaajien vaatekaapeista ja -rekeiltä.

Zadaalla on jo yli puoli miljoonaa käyttäjää, sovelluksessa on 1,5 miljoonaa tuotetta ja kauppoja tehdään yli 30 000 kuukaudessa. Zadaa toimii Suomen lisäksi Tanskassa ja Saksassa, minkä ansiosta sovelluksen käyttäjä pääsee tekemään ostoksia laajemmilta ja monipuolisemmilta markkinoilta.

Turvallista kaupankäyntiä sekä ostajalle että myyjälle

Zadaa on poistanut ainutlaatuisella tavalla vertaiskaupan keskeiset maksu- ja yhteystietojen välittämiseen liittyvät ongelmakohdat: Zadaa turvaa sekä ostajan että myyjän oikeudet kauppoihin automaattisesti sisältyvän Takaisinmaksuturvan avulla.

Takaisinmaksuturva tarkoittaa, että ostajana saat maksamasi hinnan takaisin, jos myyjä ei lähetäkään ostamaasi tuotetta tai odotettu merkkilaukku osoittautuu väärennökseksi. Vastaavasti, myyjänä saat maksun tuotteesta aina, kun tuote vastaa sen kuvausta ja se on lähetetty ohjeiden mukaisesti ostajalle.

Maksuliikenne hoituu kätevästi Zadaa-sovelluksen kautta ilman, että kummankaan täytyisi välittää pankki- tai muitakaan yhteystietojaan toisilleen.

Nopea, vakuutettu kuljetus

Zadaassa myös tuotteiden kuljetus poikkeaa monista muista vertaiskaupoista. Zadaa on rakentanut sovellukseen oman kuljetuspalvelun yhteistyössä Matkahuollon kanssa. Ominaisuuden ansiosta ostaja voi ostaa tuotteelle markkinoiden edullisimman kuljetuksen samalla kun ostaa tuotteen - lisäksi kuljetus on aina vakuutettu mahdollisten kuljetusvaurioiden varalta.

Kun ostaja on maksanut tuotteen, myyjä saa Zadaasta koodin, jolla voi jättää paketin mihin tahansa Matkahuollon palvelupisteeseen, joita ovat mm. useimmat K-ruokakaupat, R-kioskit ja Lehtipisteen pakettiautomaatit. Tämän vuoden loppuun mennessä palvelupisteitä on jo lähes 2000, joista lähes 700 on pakettiautomaatteja.

Zadaa testissä - käyttäjän arvio

Keväällä uudistettu sovellus on saanut paljon positiivista palautetta ja keskimäärin 4,6/5 tähteä. Tätä täytyy siis kokeilla.

Zadaassa on tarjolla etupäässä vaatteita, kenkiä ja asusteita. Valikoima on runsas ja palvelusta voi tehdä huikeita merkkilöytöjä myös edullisesti. Parasta käyttökokemuksessa on se, että sovellus suosittelee samankokoisia ja -tyylisiä käyttäjiä, minkä ansiosta kiinnostavan tuotteen sopivuutta itselle voi paremmin arvioida. Hakuja voi rajata merkkien mukaan, jolloin valikoiman selailu on helppoa ja nopeaa. Iso plussa sovelluksen viestinnälle ja yhteydenpidolle, sovellus kertoo esimerkiksi sen, milloin paketti on lähetetty ja noudettavissa. Zadaa on kokonaisuutena vaivattomin ja turvallisin vertaiskauppapaikka!