Aikataulut ja liput Bussiaikataulut Bussiliput Alennukset Matkustajapalvelut Ohjeet ja ehdot Usein kysyttyä Matkapalvelut Hinnat Bussiliput-mobiilisovellus Matkakorttikauppa Pakettipalvelut Lähetä paketti Pakettien lähetysvaihtoehdot Lisäpalvelut Pakkaaminen Lähetysten seuranta Pakettien hinnat käteisasiakkaille Ulkomaan paketit käteisasiakkaille Vastaanota paketti Kuljetusehdot Usein kysyttyä Pakettipalvelut Näin käytät pakettiautomaattia Toimipisteet Toimipistehaku Toimipisteverkosto Yrityksille Kuljetus- ja rahtipalvelut Usein kysyttyä, sopimusasiakkaat Palvelut verkkokauppayrityksille Yritysmyynti kuljetus- ja rahtipalvelut Matkapalvelut Myynti Matkapalvelut

Aikataulut ja lipun osto

Lähetysten seuranta

Lähetä paketti

Eläkeläislippu ja eläkeläiskortti

Eläkeläiskortin hankkiminen ja ehdot

Eläkeläisalennuksen saa Matkahuollon eläkeläiskortilla, kuvallisella Kelakortilla, joka on varustettu Matkahuollon, VR:n tai Finnairin liikemerkillä, pahvisella Kelan eläkkeensaajakortilla sekä Työeläkeyhtiöiden myöntämällä työeläkekortilla. Kuvattoman kortin kanssa on esitettävä henkilötodistus: ajokortti, passi tai poliisin myöntämä henkilökortti. 65 vuotta täyttäneet saavat alennuksen esittämällä henkilötodistuksen: ajokortti, passi tai poliisin myöntämä henkilökortti. Alennusta ei anneta suoraan eläkepäätöksellä, järjestöjen eläkekorteilla tai VR:n eläkeläiskortilla.

Eläkeläisalennuksen ehdot

Eläkeläisalennukseen ovat oikeutettu kokoaikaisella eläkkeellä oleva.

Määräaikaisella eläkkeellä tai kuntoutustuella oleva on oikeutettu eläkeläisalennukseen eläkepäätöksen voimassaolon ajan. Tällöin Matkahuollon eläkeläiskortin voi ostaa määräaikaisen eläkkeen tai kuntoutustuen päättymispäivään asti ja voimassaoloaika merkitään eläkeläiskorttiin. Määräaikaisen eläkkeen tai kuntoutustuen jatkuessa eläkeläiskortti uusitaan ja uusiminen on maksullista.

Osa-aikaeläkkeellä oleville ei myönnetä eläkeläisalennusta eikä heidän ole mahdollista ostaa Matkahuollon eläkeläiskorttia.

Myös muualta EU:n alueelta kuin Suomesta eläkettä saavat ovat oikeutettuja Matkahuollon eläkeläisalennukseen Matkahuollon eläkeläiskortilla.

Matkahuollon eläkeläiskortin hankkiminen

Eläkeläinen voi hankkia Matkahuollon kuvallisen eläkeläiskortin Matkahuollon toimipaikoista sekä lippuja myyviltä Matkahuolto-asiamiehiltä. Eläkeläiskorttia varten tarvitaan yksi passikuva sekä joko eläkepäätös, jonkin järjestön eläkekortti tai VR:n eläkeläiskortti.

Eläkeläiskortti on voimassa myöntämispäivästä alkaen toistaiseksi, ellei korttiin erikseen ole myyntihetkellä merkitty voimassaolon päättymispäivämäärää.

Matkahuollon eläkeläiskortti maksaa 6 euroa.

fi| sv| en