MatkustajatPaketitYritysasiakkaatPalvelupisteet
Kirjaudu
Etusivu
Pensionärsbiljett och pensionärskort

Pensionärsbiljett och pensionärskort

Vem kan skaffa pensionärskort och på vilka villkor?

Pensionärsrabatt fås med Matkahuoltos pensionärskort, ett FPA-kort som försetts med foto och Matkahuoltos, VR:s eller Finnairs logo, FPA:s pensionärskort av papp eller ett arbetspensionskort som beviljats av arbetspensionsbolagen. Om du har ett kort utan foto ska du uppvisa identitetsbevis: ett körkort, pass eller identitetskort som beviljats av polisen. Personer som fyllt 65 år får rabatt genom att uppvisa identitetsbevis: ett körkort, pass eller identitetskort som beviljats av polisen. Rabatt beviljas inte direkt mot pensionsbeslutet, organisationens pensionskort eller VR:s pensionärskort.

Villkor för pensionärsrabatt

Personer som får heltidspension har rätt till pensionärsrabatt.

Personer som får tidsbunden pension eller rehabiliteringsstöd har rätt till pensionärsrabatt under den tid som pensionsbeslutet gäller. Då kan Matkahuoltos pensionärskort köpas fram till den dag då den tidsbundna pensionen eller rehabiliteringsstödet upphör, och giltighetstiden anges på pensionärskortet. Om den tidsbundna pensionen eller rehabiliteringsstödet fortsätter kan pensionärskortet förnyas mot en avgift.

Personer som får deltidspension beviljas inte pensionärsrabatt och kan således inte heller köpa Matkahuoltos pensionärskort.

Också personer som får pension från andra EU-länder än Finland har rätt till Matkahuoltos pensionärsrabatt med Matkahuoltos pensionärskort.

Osta liput – hae aikataulut

Mistä
Mihin
Hae aikatauluja

Vaihda maisemaa pikkurahalla

Nettiliput alk. 2 € + palvelumaksu 0,50 €