MatkustajatPaketitYritysasiakkaatPalvelupisteet
Kirjaudu
Etusivu
Eläkeläislippu ja eläkeläiskortti

Eläkeläislippu ja eläkeläiskortti

Eläkeläiskortin hankkiminen ja ehdot

Eläkeläisalennuksen saa Matkahuollon eläkeläiskortilla, kuvallisella Kelakortilla, joka on varustettu Matkahuollon, VR:n tai Finnairin liikemerkillä, pahvisella Kelan eläkkeensaajakortilla sekä Työeläkeyhtiöiden myöntämällä työeläkekortilla. Kuvattoman kortin kanssa on esitettävä henkilötodistus: ajokortti, passi tai poliisin myöntämä henkilökortti. 65 vuotta täyttäneet saavat alennuksen esittämällä henkilötodistuksen: ajokortti, passi tai poliisin myöntämä henkilökortti. Alennusta ei anneta suoraan eläkepäätöksellä, järjestöjen eläkekorteilla tai VR:n eläkeläiskortilla.

Eläkeläisalennuksen ehdot

Eläkeläisalennukseen ovat oikeutettu kokoaikaisella eläkkeellä oleva.

Määräaikaisella eläkkeellä tai kuntoutustuella oleva on oikeutettu eläkeläisalennukseen eläkepäätöksen voimassaolon ajan. Tällöin Matkahuollon eläkeläiskortin voi ostaa määräaikaisen eläkkeen tai kuntoutustuen päättymispäivään asti ja voimassaoloaika merkitään eläkeläiskorttiin. Määräaikaisen eläkkeen tai kuntoutustuen jatkuessa eläkeläiskortti uusitaan ja uusiminen on maksullista.

Osa-aikaeläkkeellä oleville ei myönnetä eläkeläisalennusta eikä heidän ole mahdollista ostaa Matkahuollon eläkeläiskorttia.

Myös muualta EU:n alueelta kuin Suomesta eläkettä saavat ovat oikeutettuja Matkahuollon eläkeläisalennukseen Matkahuollon eläkeläiskortilla.

Matkahuollon eläkeläiskortti

Matkahuollon eläkeläiskortin myynti on päättynyt. Jo hankittua Matkahuollon eläkeläiskorttia voi kuitenkin edelleen käyttää.

Osta liput – hae aikataulut

Mistä
Mihin
Hae aikatauluja

Vaihda maisemaa pikkurahalla

Nettiliput alk. 2 € + palvelumaksu 0,50 €