Hyppää sisältöön
HenkilöilleYrityksillePalvelupisteet
MatkustajatPaketitUsein kysyttyäAsiakaspalveluBlogi
Kirjaudu

Noutokoodi korvaa henkilöllisyystodistuksen näyttämisen

2.11.2022

Olemme ottaneet palvelupisteissämme käyttöön noutokoodin, joka korvaa henkilöllisyystodistuksen tai valtakirjan näyttämisen pakettia noudettaessa. Koodi näytetään kassalla, jossa asiakaspalvelija syöttää koodin järjestelmään ja luovuttaa paketin. Jos käytät Paketit-äppiä, klikkaa auki myös noutokoodin yhteydestä löytyvä viivakoodi.

Koodi löytyy saapumisilmoituksesta sekä Paketit-sovelluksesta saapuvan paketin näkymästä. Sen voi välittää myös kätevästi toiselle henkilölle. Koodin ansiosta paketin luovuttaminen käy nopeasti eikä paketin noutajan tarvitse enää todistaa henkilöllisyyttään tai valtakirjaa.

Matkahuolto ottaa noutokoodin käyttöön ensimmäisenä yrityksenä alalla. Muutoksella yhtenäistämme palveluidemme asiakaskokemusta, nopeutamme asiakaspalvelutilanteita, paranname turvallisuusprosesseja sekä vähennämme merkittävästi paperin kulutusta.

Noutokoodi otettiin käyttöön Matkahuollon palvelupisteissä ja R-kioskeissa marraskuun alussa. K-ryhmän palvelupisteissä noutokoodi on otettu käyttöön tammikuussa 2023. Samankaltainen koodi on jo ollut käytössä paketin noudoissa automaateista neljän vuoden ajan.

Henkilökohtaisesti luovutettavissa lähetyksissä henkilöllisyystodistus edelleen tarvitaan.

Ajankohtaista

30.11.2023
Matkahuollon ilmastotavoitteet linjassa Pariisin ilmastosopimuksen kanssa – Science Based Targets -aloite hyväksynyt tavoitteemme
29.11.2023
Itsenäisyyspäivän muistio: Tarkista bussiaikataulut ja osta liput etukäteen
23.11.2023
Epassilla kotoa töihin ja takaisin – Toivottu ominaisuus nyt Reitit ja Liput -sovelluksessa
Kaikki uutiset

Blogi

27.11.2023
Klaus harrastaa käsitöitä ja pohtii jo lahjaideoita: nyt tilataan tarvikkeet, pian lähetetään joululahjoja
26.9.2023Paketit
Verkkokaupan asiakaskokemus on muutakin kuin toimivat nettisivut – varmista ainakin nämä 5 asiaa
HenkilöilleYrityksille

Matkustajat

BussiaikataulutBussiliput ja matkakortitReitit ja Liput -sovellusReittiopasHinnat ja alennuksetOhjeet ja ehdot matkustajille

Sosiaalinen media