Gå till innehållet
PrivateFöretagskunderServiceställen
ResenärerPaketVanliga frågorKundservice
Logga in

Avhämtningskod ersätter uppvisande av identitetsbevis 

2.11.2022

Vi har vid våra serviceställen tagit i bruk en avhämtningskod som ersätter uppvisande av identitetsbevis eller fullmakt vid avhämtning av paket. Koden visas i kassan, och personalen skriver in koden i systemet och överlämnar paketet. Om du använder appen Paketit ska du också klicka fram streckkoden som hittas i anslutning till avhämtningskoden. 

 
Koden finns i ankomstavin och i appenPaketit i vyn för paket som är på kommande. Koden kan också behändigt förmedlas till någon annan person. Tack vare koden går det snabbt att lämna ut paket och den som hämtar paketet behöver inte längre styrka sin identitet eller uppvisa fullmakt. 
 
Matkahuolto tar i bruk avhämtningskoden som det första företaget i branschen. Genom förändringen förenhetligar vi kundupplevelsen inom våra tjänster, gör kundservicesituationerna snabbare, förbättra säkerhetsprocesserna samt minskar avsevärt förbrukningen av papper. 

Avhämtningskoden började användas vid Matkahuoltos serviceställen och i R-kioskerna i början av november. Vid K-gruppens serviceställen togs avhämtningskoden i bruk i januari 2023. En likadan kod har redan i fyra år använts för avhämtning av paket från automater. 

När det gäller försändelser som ska avhämtas personligen behövs fortfarande identitetsbevis.Nyheter

14.6.2023
Lisää kehitystoiveita Yritysportaaliin
13.6.2023
Ensimmäiset palautteet Yritysportaalista
7.6.2023
Matkahuollon juhannusmuistio 2023
Alla nyheter

Blog

29.4.2022Paketit
Verkkokaupan asiakaskokemus on muutakin kuin toimivat nettisivut – varmista ainakin nämä 5 asiaa
14.4.2022Matkustajat, Vastuullisuus
Ukikyyti on osoittanut, että pienten kaupunkien joukkoliikenteeseen on olemassa ratkaisu
PrivateFöretagskunder

Resenärer

BusstidtabellerBussbiljetter och resekortetLäs mer och hämta appenReseguidenPriser och rabatterAnvisningar och villkor för passagerare

Sociala medier