Gå till innehållet
PrivateFöretagskunderServiceställen
ResenärerPaketVanliga frågorKundservice
Logga in

Avhämtningskod ersätter uppvisande av identitetsbevis 

2.11.2022

Vi har vid våra serviceställen tagit i bruk en avhämtningskod som ersätter uppvisande av identitetsbevis eller fullmakt vid avhämtning av paket. Koden visas i kassan, och personalen skriver in koden i systemet och överlämnar paketet. Om du använder appen Paketit ska du också klicka fram streckkoden som hittas i anslutning till avhämtningskoden. 

 
Koden finns i ankomstavin och i appenPaketit i vyn för paket som är på kommande. Koden kan också behändigt förmedlas till någon annan person. Tack vare koden går det snabbt att lämna ut paket och den som hämtar paketet behöver inte längre styrka sin identitet eller uppvisa fullmakt. 
 
Matkahuolto tar i bruk avhämtningskoden som det första företaget i branschen. Genom förändringen förenhetligar vi kundupplevelsen inom våra tjänster, gör kundservicesituationerna snabbare, förbättra säkerhetsprocesserna samt minskar avsevärt förbrukningen av papper. 

Avhämtningskoden började användas vid Matkahuoltos serviceställen och i R-kioskerna i början av november. Vid K-gruppens serviceställen togs avhämtningskoden i bruk i januari 2023. En likadan kod har redan i fyra år använts för avhämtning av paket från automater. 

När det gäller försändelser som ska avhämtas personligen behövs fortfarande identitetsbevis.Nyheter

10.4.2024
Första maj och Kristi himmelsfärdsdag – kontrollera tidtabellerna
28.3.2024
Vår årliga utsläppskalkyl är klar – Matkahuoltos klimatavtryck minskade avsevärt under 2023
13.3.2024
Påskmeddelande ─ kontrollera påskens tidtabeller
Alla nyheter

Blog

27.11.2023
Klaus harrastaa käsitöitä ja pohtii jo lahjaideoita: nyt tilataan tarvikkeet, pian lähetetään joululahjoja
26.9.2023Paketit
Verkkokaupan asiakaskokemus on muutakin kuin toimivat nettisivut – varmista ainakin nämä 5 asiaa
PrivateFöretagskunder

Resenärer

BusstidtabellerBussbiljetter och resekortetResor och Biljetter appenReseguidenPriser och rabatterAnvisningar och villkor för passagerare

Sociala medier