Hyppää sisältöön
HenkilöilleYrityksillePalvelupisteet
MatkustajatPaketitUsein kysyttyäAsiakaspalveluBlogi
Kirjaudu

Erilaisia huijausviestejä liikkeellä

12.4.2022

Liikkeellä on jälleen erilaisia tekstiviestillä ja sähköpostilla lähetettyjä paketin toimittamiseen liittyviä huijausviestejä, joissa esimerkiksi pyydetään täydentämään tietoja tai maksamaan pieni summa, jotta jo kuljetettavaksi jätetty paketti voidaan esimerkiksi lähettää eteenpäin tai luovuttaa vastaanottajalleen.

Uusimpana ovat erityisesti vertaiskaupassa esiintyneet viestit, joissa tavaran ostaja pyytää myyjää vahvistamaan ostotapahtuman ja tietonsa kuljetusliikkeen verkkosivuille johtavan linkin kautta, jotta hän saa maksun tuotteesta ja kuljetuspalvelu tulee noutamaan paketin. Linkki johtaa kuitenkin huijaussivulle, jonka kautta pyritään saamaan esimerkiksi myyjän korttinumeroita haltuun, jotta voidaan tehdä kortilta veloituksia.

Mikäli saat edellä kuvatun kaltaisia, epäilyttäviä teksti- tai sähköpostiviestejä, älä missään tapauksessa avaa liitetiedostoja tai linkkejä, äläkä anna mitään tietoja tai tee maksuja niiden kautta.

Näin huolehdit, että tietosi ovat turvassa etkä maksa huijarille

  • Jos saat tekstiviestin tai sähköpostiviestin, jonka sisältö herättää vähänkin epäilyksiä, älä klikkaa viestissä olevia linkkejä tai liitetiedostoja auki.

  • Jos epähuomiossa klikkaat linkin auki, älä missään tapauksessa suorita maksuja tai anna pankki- ja luottokortin tietoja, verkkopankin tunnistetietoja, käyttäjätunnuksia ja salasanoja tai mitään muitakaan tietojaan.

  • Vaikka linkki näyttäisi esimerkiksi nimen perusteella ohjaavan luotetulle sivustolle, tarkista aina vielä sivun osoite selaimesta. Linkin nimi voi olla aivan muuta kuin osoite, johon se johtaa.

  • Matkahuolto ei koskaan pyydä suorittamaan jo matkalla olevan paketin lisämaksuja verkossa, jotta paketti voitaisi lähettää eteenpäin tai luovuttaa. Jos pakettiin sisältyy jokin lisämaksu, esimerkiksi Bussiennakko, se veloitetaan aina paikan päällä lähetys- tai noutopisteessä.

  • Matkahuollon tekstiviestillä ja sähköpostilla lähettämissä tilausvahvistuksissa ja saapumisilmoituksissa on aina Matkahuolto lähettäjänä ja viesteissä on kerrottu lähetystunnus, jonka avulla lähetyksen tarkemmat tiedot, esim. lisämaksut, voi tarkistaa verkkosivuiltamme.

  • Seuraamme huijausviestien tilannetta ja olemme aktiivisesti yhteydessä myös viranomaisiin, jotta voimme osaltamme torjua huijausviestien pahimmillaan aiheuttamaa haittaa.

Ajankohtaista

30.11.2023
Matkahuollon ilmastotavoitteet linjassa Pariisin ilmastosopimuksen kanssa – Science Based Targets -aloite hyväksynyt tavoitteemme
29.11.2023
Itsenäisyyspäivän muistio: Tarkista bussiaikataulut ja osta liput etukäteen
23.11.2023
Epassilla kotoa töihin ja takaisin – Toivottu ominaisuus nyt Reitit ja Liput -sovelluksessa
Kaikki uutiset

Blogi

27.11.2023
Klaus harrastaa käsitöitä ja pohtii jo lahjaideoita: nyt tilataan tarvikkeet, pian lähetetään joululahjoja
26.9.2023Paketit
Verkkokaupan asiakaskokemus on muutakin kuin toimivat nettisivut – varmista ainakin nämä 5 asiaa
HenkilöilleYrityksille

Matkustajat

BussiaikataulutBussiliput ja matkakortitReitit ja Liput -sovellusReittiopasHinnat ja alennuksetOhjeet ja ehdot matkustajille

Sosiaalinen media