Hyppää sisältöön
HenkilöilleYrityksillePalvelupisteet
MatkustajatPaketitUsein kysyttyäAsiakaspalvelu
Kirjaudu

Erilaisia huijausviestejä liikkeellä

19.2.2024

Liikkeellä on useampia huijausyrityksiä, joissa vertaiskaupassa myyjiä on ohjattu Matkahuollon verkkosivuja muistuttaville sivustoille, joilla pyydetään luottokorttitietoja. Jos saat edellä kuvatun kaltaisia, epäilyttäviä viestejä, älä missään tapauksessa avaa linkkejä tai liitetiedostoja, äläkä anna mitään tietoja tai tee maksuja sivustojen kautta.

Näin huolehdit, että tietosi ovat turvassa etkä maksa huijarille:

  • Jos saat tekstiviestin tai sähköpostiviestin, jonka sisältö herättää vähänkin epäilyksiä, älä klikkaa viestissä olevia linkkejä tai liitetiedostoja auki.

  • Jos epähuomiossa avaat linkin, älä missään tapauksessa suorita maksuja tai anna pankki- ja luottokortin tietoja, verkkopankin tunnistetietoja, käyttäjätunnuksia ja salasanoja tai mitään muitakaan tietoja.

  • Vaikka linkki näyttäisi esimerkiksi nimen perusteella ohjaavan luotetulle sivustolle, tarkista aina vielä sivun osoite selaimesta. Linkin nimi voi olla aivan muuta kuin osoite, johon se johtaa.

  • Voit saada meiltä viestin, jos vastaanottaja ei ole noutanut lähettämääsi pakettia. Tällöin pyydämme sinua maksamaan palautuskulut tai antamaan meille luvan paketin sisällön kierrättämiseen. Jos haluat, että palautamme paketin, voit helposti varmistaa saamasi maksulinkin aitouden syöttämällä lähetystunnuksen lähetysten seurantaan joko verkkosivuillamme tai Paketit-sovelluksessa.  

  • Matkahuollon tekstiviestillä ja sähköpostilla lähettämissä tilausvahvistuksissa ja saapumisilmoituksissa on aina Matkahuolto lähettäjänä ja viesteissä on kerrottu lähetystunnus, jonka avulla lähetyksen tarkemmat tiedot, esim. lisämaksut, voi tarkistaa verkkosivuiltamme.

  • Seuraamme huijausviestien tilannetta ja olemme aktiivisesti yhteydessä myös viranomaisiin, jotta voimme osaltamme torjua huijausviestien pahimmillaan aiheuttamaa haittaa.

Pidä tietosi turvassa ja lataa Paketit-sovellus

Turvallinen tapa hoitaa pakettihommat on ottaa käyttöön Matkahuollon Paketit-sovellus. Varmistathan kuitenkin, että lataat sovelluksen vain virallisesta sovelluskaupasta.

Ajankohtaista

26.6.2024
Tutkimus: Suomalaisilta murskapalautetta pakettitoimijoille – eniten ärsyttävät vaihtuvat toimituspaikat
18.6.2024
Juhannusmuistio – tarkista aikataulut
10.6.2024
Paketit Yritysportaali korvaa vanhan MPaketti-asiakasliittymän
Kaikki uutiset

Blogi

27.11.2023
Klaus harrastaa käsitöitä ja pohtii jo lahjaideoita: nyt tilataan tarvikkeet, pian lähetetään joululahjoja
26.9.2023Paketit
Verkkokaupan asiakaskokemus on muutakin kuin toimivat nettisivut – varmista ainakin nämä 5 asiaa
HenkilöilleYrityksille

Matkustajat

BussiaikataulutBussiliput ja matkakortitLataa Reitit ja Liput -sovellusReittiopasHinnat ja alennuksetOhjeet ja ehdot matkustajille

Sosiaalinen media