Skip to content
Matkahuolto
PrivateCorporate customersService points
PassengersParcelsFrequently asked questionsCustomer service
Log in

Erilaisia huijausviestejä liikkeellä

12.4.2022

Liikkeellä on jälleen erilaisia tekstiviestillä ja sähköpostilla lähetettyjä paketin toimittamiseen liittyviä huijausviestejä, joissa esimerkiksi pyydetään täydentämään tietoja tai maksamaan pieni summa, jotta jo kuljetettavaksi jätetty paketti voidaan esimerkiksi lähettää eteenpäin tai luovuttaa vastaanottajalleen.

Uusimpana ovat erityisesti vertaiskaupassa esiintyneet viestit, joissa tavaran ostaja pyytää myyjää vahvistamaan ostotapahtuman ja tietonsa kuljetusliikkeen verkkosivuille johtavan linkin kautta, jotta hän saa maksun tuotteesta ja kuljetuspalvelu tulee noutamaan paketin. Linkki johtaa kuitenkin huijaussivulle, jonka kautta pyritään saamaan esimerkiksi myyjän korttinumeroita haltuun, jotta voidaan tehdä kortilta veloituksia.

Mikäli saat edellä kuvatun kaltaisia, epäilyttäviä teksti- tai sähköpostiviestejä, älä missään tapauksessa avaa liitetiedostoja tai linkkejä, äläkä anna mitään tietoja tai tee maksuja niiden kautta.

Näin huolehdit, että tietosi ovat turvassa etkä maksa huijarille

  • Jos saat tekstiviestin tai sähköpostiviestin, jonka sisältö herättää vähänkin epäilyksiä, älä klikkaa viestissä olevia linkkejä tai liitetiedostoja auki.

  • Jos epähuomiossa klikkaat linkin auki, älä missään tapauksessa suorita maksuja tai anna pankki- ja luottokortin tietoja, verkkopankin tunnistetietoja, käyttäjätunnuksia ja salasanoja tai mitään muitakaan tietojaan.

  • Vaikka linkki näyttäisi esimerkiksi nimen perusteella ohjaavan luotetulle sivustolle, tarkista aina vielä sivun osoite selaimesta. Linkin nimi voi olla aivan muuta kuin osoite, johon se johtaa.

  • Matkahuolto ei koskaan pyydä suorittamaan jo matkalla olevan paketin lisämaksuja verkossa, jotta paketti voitaisi lähettää eteenpäin tai luovuttaa. Jos pakettiin sisältyy jokin lisämaksu, esimerkiksi Bussiennakko, se veloitetaan aina paikan päällä lähetys- tai noutopisteessä.

  • Matkahuollon tekstiviestillä ja sähköpostilla lähettämissä tilausvahvistuksissa ja saapumisilmoituksissa on aina Matkahuolto lähettäjänä ja viesteissä on kerrottu lähetystunnus, jonka avulla lähetyksen tarkemmat tiedot, esim. lisämaksut, voi tarkistaa verkkosivuiltamme.

  • Seuraamme huijausviestien tilannetta ja olemme aktiivisesti yhteydessä myös viranomaisiin, jotta voimme osaltamme torjua huijausviestien pahimmillaan aiheuttamaa haittaa.

News

27.4.2023
Updates to nationwide series tickets as of 1 May 2023 – use the Trips and Tickets app to purchase
24.4.2023
Matkahuolto invests in growth and customer experience - not forgetting international customers
21.3.2023
Consumers see Matkahuolto as the most sustainable parcel delivery and logistics brand
All news

Blog

29.4.2022Paketit
Verkkokaupan asiakaskokemus on muutakin kuin toimivat nettisivut – varmista ainakin nämä 5 asiaa
14.4.2022Matkustajat, Vastuullisuus
Ukikyyti on osoittanut, että pienten kaupunkien joukkoliikenteeseen on olemassa ratkaisu
PrivateCorporate customers

Passengers

TimetablesBus tickets and travel cardsRoutes and Tickets to all parts of FinlandJourney PlannerPrices and discountsInstructions and terms of use for passengers

Social media

Matkahuolto
Paremmin perillä