Skip to content
PrivateCorporate customersService points
PassengersParcelsFrequently asked questionsCustomer service
Log in

Erilaisia huijausviestejä liikkeellä

19.2.2024

Liikkeellä on useampia huijausyrityksiä, joissa vertaiskaupassa myyjiä on ohjattu Matkahuollon verkkosivuja muistuttaville sivustoille, joilla pyydetään luottokorttitietoja. Jos saat edellä kuvatun kaltaisia, epäilyttäviä viestejä, älä missään tapauksessa avaa linkkejä tai liitetiedostoja, äläkä anna mitään tietoja tai tee maksuja sivustojen kautta.

Näin huolehdit, että tietosi ovat turvassa etkä maksa huijarille:

  • Jos saat tekstiviestin tai sähköpostiviestin, jonka sisältö herättää vähänkin epäilyksiä, älä klikkaa viestissä olevia linkkejä tai liitetiedostoja auki.

  • Jos epähuomiossa avaat linkin, älä missään tapauksessa suorita maksuja tai anna pankki- ja luottokortin tietoja, verkkopankin tunnistetietoja, käyttäjätunnuksia ja salasanoja tai mitään muitakaan tietoja.

  • Vaikka linkki näyttäisi esimerkiksi nimen perusteella ohjaavan luotetulle sivustolle, tarkista aina vielä sivun osoite selaimesta. Linkin nimi voi olla aivan muuta kuin osoite, johon se johtaa.

  • Voit saada meiltä viestin, jos vastaanottaja ei ole noutanut lähettämääsi pakettia. Tällöin pyydämme sinua maksamaan palautuskulut tai antamaan meille luvan paketin sisällön kierrättämiseen. Jos haluat, että palautamme paketin, voit helposti varmistaa saamasi maksulinkin aitouden syöttämällä lähetystunnuksen lähetysten seurantaan joko verkkosivuillamme tai Paketit-sovelluksessa.  

  • Matkahuollon tekstiviestillä ja sähköpostilla lähettämissä tilausvahvistuksissa ja saapumisilmoituksissa on aina Matkahuolto lähettäjänä ja viesteissä on kerrottu lähetystunnus, jonka avulla lähetyksen tarkemmat tiedot, esim. lisämaksut, voi tarkistaa verkkosivuiltamme.

  • Seuraamme huijausviestien tilannetta ja olemme aktiivisesti yhteydessä myös viranomaisiin, jotta voimme osaltamme torjua huijausviestien pahimmillaan aiheuttamaa haittaa.

Pidä tietosi turvassa ja lataa Paketit-sovellus

Turvallinen tapa hoitaa pakettihommat on ottaa käyttöön Matkahuollon Paketit-sovellus. Varmistathan kuitenkin, että lataat sovelluksen vain virallisesta sovelluskaupasta.

News

12.2.2024
Strike from 14 to 15 February 2024 will not affect parcel deliveries – bus and coach services may be subject to several changes
5.2.2024
We provide our production staff with durable and environmentally standardised workwear as part of our sustainability efforts
2.2.2024
Strike from 1 to 2 February 2024 will not affect parcel deliveries – bus and coach services may be subject to several changes on 2 February 2024
All news

Blog

27.11.2023
Klaus harrastaa käsitöitä ja pohtii jo lahjaideoita: nyt tilataan tarvikkeet, pian lähetetään joululahjoja
26.9.2023Paketit
Verkkokaupan asiakaskokemus on muutakin kuin toimivat nettisivut – varmista ainakin nämä 5 asiaa
PrivateCorporate customers

Passengers

TimetablesBus tickets and travel cardsTrips and Tickets appJourney PlannerPrices and discountsInstructions and terms of use for passengers

Social media