Gå till innehållet
PrivateFöretagskunderServiceställen
ResenärerPaketVanliga frågorKundservice
Logga in

Finlands mest uppskattade paketföretag Matkahuolto växer i Sverige

4.3.2024

Matkahuolto, Finlands näst största pakettjänstföretag, vill stärka sin position inom svensk e-handel. Samarbetet med stora onlineaktörer som Elgiganten och Adlibris har redan bekräftats, och Matkahuolto strävar efter att vara den främsta partnern för leveranser mellan Sverige och Finland. Matkahuolto har tio år i rad röstats fram som det mest uppskattade paketvarumärket av konsumenter i Finland.


Matkahuolto är ett modernt serviceföretag som har varit verksamt i Finland i 90 år. Som en del av Matkahuoltos strategi strävar företaget efter att växa internationellt och ser Sverige som en viktig marknad. Stora svenska e-handelsaktörer som Adlibris och Elgiganten samt etablerade konsumentvarumärken som Matsmart och Proteinbolaget har redan valt Matkahuolto för sina leveranser från Sverige till Finland, och flera diskussioner om nya samarbeten pågår. I Sverige sker Matkahuoltos leveranser i samarbete med Bring.


"Vi är glada över att accelerera vår tillväxt i Sverige i takt med att e-handeln mellan länderna fortsätter att växa. Vi har redan en hel del internationell verksamhet där vi levererar paket från hela världen till kunder i Finland. Nu vill vi erbjuda även de svenska nätbutikerna våra pakettjänster som finska konsumenter uppskattar och litar på. Jag är säker på att vårt starka varumärke och vår förstklassiga service kommer att göra Matkahuolto till ett självklart förstahandsval för svenska varumärken som levererar till Finland", säger Kati Nevalainen, Director, Parcel Services.


"Vi letade efter en partner på den finska marknaden som är känd för pålitlighet, kundnöjdhet, tydlig kommunikation och punktliga leveranser. Efter sex månaders erfarenhet kan jag konstatera att Matkahuoltos utbud och service har överträffat våra förväntningar. Matkahuolto är en kundorienterad och flexibel partner som förstår våra behov, och även våra kunder uppskattar detta transportalternativ", säger Nicklas Törnqvist, Chief of Delivery Experience, Adlibris.


För närvarande transporterar Matkahuolto 20 miljoner paket årligen och hade en omsättning på 96,6 miljoner euro år 2022. Under den nuvarande femåriga strategiperioden strävar Matkahuolto efter att öka sin omsättning till 150 miljoner euro fram till 2027 genom att investera ytterligare 25 miljoner euro i utveckling av kundupplevelsen och sina tjänster. Bland de senaste investeringarna finns ett nytt logistikcenter i Åbo, Finland som kommer att vara i full drift under våren, vilket möjliggör internationell tillväxt och förstklassig service i form av ännu snabbare leveranser.


Matkahuolto har satt upp ambitiösa klimatmål i linje med Parisavtalet och strävar efter att vara koldioxidneutrala senast 2030. Till exempel körs 86 procent av Matkahuoltos inrikes transporter med förnybara bränslen. Åtgärder har också vidtagits inom digitala tjänster, där Matkahuolto lyckades minska sitt koldioxidavtryck upp till 83 procent. Finländska konsumenter anser även att Matkahuolto är det mest hållbara varumärket för paketleveranser enligt Sustainable Brand Index 2023.

Matkahuolto kommer att närvara på D-Congress i Göteborg den 6–7 mars, tillsammans med en kampanj för att synliggöra varumärket både på plats och online.

För mer information, vänligen kontakta:

Kati Nevalainen, Director, Parcel Services and Service Point Network
kati.nevalainen@matkahuolto.fi
tel. +358 40 756 5894

Om Matkahuolto

Matkahuolto är ett modernt serviceföretag som har fört samman människor och varor på ett smidigt sätt i 90 år. Vi betjänar våra kunder med gedigen erfarenhet och genom att alltid förbättra kundupplevelsen. År 2022 var vår omsättning 96,6 miljoner euro. Vi arbetar målmedvetet för att minska utsläppen. Vi har förbundit oss till vetenskapligt baserade klimatmål och rapporterar årligen om våra framsteg. Som stöd för vårt arbete har vi utarbetat en klimatfärdplan som vägleder oss mot vårt mål att halvera alla våra utsläpp och bli koldioxidneutrala till 2030. Varje paket och leverans är viktig för oss. Vi ser till att allt som passerar genom oss alltid transporteras på ett tillförlitligt sätt. Läs mer https://www.matkahuolto.fi/foretagskunder/pakettjaenster/leverans-fran-utlandet-till-finland

Nyheter

10.4.2024
Första maj och Kristi himmelsfärdsdag – kontrollera tidtabellerna
28.3.2024
Vår årliga utsläppskalkyl är klar – Matkahuoltos klimatavtryck minskade avsevärt under 2023
13.3.2024
Påskmeddelande ─ kontrollera påskens tidtabeller
Alla nyheter

Blog

27.11.2023
Klaus harrastaa käsitöitä ja pohtii jo lahjaideoita: nyt tilataan tarvikkeet, pian lähetetään joululahjoja
26.9.2023Paketit
Verkkokaupan asiakaskokemus on muutakin kuin toimivat nettisivut – varmista ainakin nämä 5 asiaa
PrivateFöretagskunder

Resenärer

BusstidtabellerBussbiljetter och resekortetResor och Biljetter appenReseguidenPriser och rabatterAnvisningar och villkor för passagerare

Sociala medier