Skip to content
Matkahuolto
PrivateCorporate customersService points
PassengersParcelsFrequently asked questionsCustomer service
Log in

Joulun ja uuden vuoden muistio

21.12.2020

Hanki matkaliput verkosta ja Reitit ja Liput -sovelluksesta

Matkahuollosta löydät koko maan laajimman vuorotarjonnan ja eniten lippuja. Joulun ja vuodenvaihteenpyhien matkaliput kannattaa hankkia ennakkoon joko verkosta www.matkahuolto.fi tai uudesta osoitteesta osoitteeseen opastavasta Reitit ja Liput -sovelluksesta.

Joulun ja vuodenvaihteen pyhät aiheuttavat poikkeuksia bussiliikenteen aikatauluissa. Myös kaikki aikataulutiedot pyhäpäivien poikkeukset mukaan lukien löydät verkkosivuiltamme ja Reitit ja Liput -sovelluksesta.

Joulun tärkeät lähetyspäivämäärät

Kun lähetät paketit viimeistään seuraavina päivinä, kuljetamme ne palvelupisteisiin noudettavaksi tai vastaanottajan ovelle jouluaattoon mennessä.

 • Kotimaan paketit maanantaina 21.12.

 • Kotimaan Kotijakelupaketit perjantaina 18.12.

 • Pikapaketti ehtii lähetyspaikasta ja määränpäästä riippuen perille jouluksi vielä keskiviikkona 23.12. lähetettynäkin. Pikapaketin kuljetusaikataulun voit tarkistaa palvelunumerosta 020 710 5024, ma–pe klo 8–18. Pikapaketin voit ostaa Matkahuollon asemilta ja asiamiespisteistä.

 • Ulkomaan pakettien viimeinen lähetyspäivä vaihtelee kohdemaan mukaan.

  • Ruotsi ja Tanska 17.12.

  • Belgia, Espanja, Hollanti, Irlanti, Italia, Itävalta, Kroatia, Latvia, Liettua, Luxemburg, Portugali, Puola, Ranska, Saksa, Slovakia, Slovenia, Tšekki, Unkari, Viro 15.12.

Osta ja lähetä paketti

Toimipisteiden aukioloajat

 • Matkahuollon lähes 2000 palvelupisteestä suurin osa, mm. pakettiautomaatit, K-Marketit ja R-kioskit, palvelevat seitsemänä päivänä viikossa ympäri vuoden, myös joulun aikaan.

 • Matkahuollon omien toimipisteiden pakettipalvelut ovat jouluviikolla avoinna normaalisti arkisin ja jouluaattona klo 8–12. Toimipisteet on suljettu 25. –27.12., uudenvuodenpäivänä 1.1. ja loppiaisena 6.1.

Hae lähin palvelupiste

Asiakaspalvelukeskuksen laajennetut aukioloajat

 • Asiakaspalvelukeskus palvelee laajennetusti 30.11. -24.12.2020

  • Pakettipalvelujen asiakaspalvelu kuluttajille puh. 0600 11300, ma–pe klo 8–20 ja jouluaattona klo 8–12. Asiakaspalvelu on suljettu 25.–27.12., uudenvuodenpäivänä 1.1. ja loppiaisena 6.1. Joulun jälkeen ma 28.12. alkaen palveluajat ovat arkisin klo 8–18 ja lauantaisin klo 9–17. Vastatun puhelun hinta on 1,98 € / min + pvm / mpm. Jonotuksesta veloitetaan pvm / mpm.

  • Bussien aikataulut ja hinnat, puh. 0200 4000, numero on avoinna ympäri vuorokauden. Vastatun puhelun hinta on 1,98 €/min + pvm /mpm. Jonotuksesta veloitetaan pvm / mpm.

  • Somekanavissa vastaamme arkisin ma–pe klo 8–16 ja jouluaattona klo 8–12. Aaton jälkeen sometiimi vastaa seuraavan kerran ma 28.12.

Lisäjakeluita lauantaisin ja sunnuntaisin sesonkiaikana

Kiireisimmän sesongin ajan marraskuun lopusta jouluun asti jaamme paketteja palvelupisteisiin noudettavaksi kaikkina viikonpäivinä, myös sunnuntaisin. Seitsemänä päivänä viikossa tehtävien jakeluiden ansiosta vastaanottaja saa pakettinsa mahdollisimman nopeasti.

 • Lauantaisin kuljetamme paketteja yli 900 palvelupisteeseen laajasti ympäri Suomen. 64 % suomalaisista, 3,5 miljoonaa, on lauantaijakeluiden piirissä.

 • Kuljetamme paketteja palvelupisteisiin myös sunnuntaisin pääkaupunkiseudulla, Tampereella ja Turussa.

 • Kotijakeluita teemme ympäri Suomen suurimmissa kaupungeissa myös iltaisin ja lauantaisin. Suomalaisista 48 % asuu ilta- ja viikonloppujakelun alueella.

Ajankohtaista

1.7.2021
Matkahuollon matkakortit uudistuvat – Vaihda matkakorttisi viimeistään nyt
30.6.2021
EU:n arvonlisäverouudistus voimaan 1.7. – Matkahuolto toimittaa paketit entiseen tapaan
21.6.2021
Matkahuolto avaa ensimmäiset ulkoautomaatit heinäkuun aikana Turkuun, Tampereelle ja Ouluun
Kaikki uutiset →

Blogi

Katkesiko ketju? Haluamme julkista kritiikkiä Reitit ja Liput -sovelluksesta ja sen kautta ostetuista matkaketjuista

YK:n kestävän kehityksen tavoitteet vastuullisuusohjelman raamina

#vastuullisuus
PrivateCorporate customers

Passengers

TimetablesBus tickets and travel cardsRoutes and Tickets to all parts of FinlandJourney PlannerPrices and discountsInstructions and terms of use for passengers

Social media

Matkahuolto
Paremmin perillä