Hyppää sisältöön
HenkilöilleYrityksillePalvelupisteet
MatkustajatPaketitUsein kysyttyäAsiakaspalvelu
Kirjaudu

Julkisilla älykkäämmin Rukalle ja Karhunkierrokselle syksyllä 2020

27.8.2020

Ruskasesongin aikaan Ruka-Kuusamon alueen matkailijoille ja asukkaille tarjotaan älykkäämpää ja kattavampaa julkisen liikenteen kokonaispalvelua sovelluksen muodossa. Matkahuollon Reitit ja Liput -sovelluksessa kytkeytyvät yhteen osoitteesta osoitteeseen reittihaku, karttapohjainen opastus sekä yhdellä ostolla koko matkaketjun liput.

Uutuutena matkailijoille tarjotaan mahdollisuus kulkea Rukan ja Kuusamon väliä edullisilla, bussiyhteyksiin saumattomasti kytkeytyvillä kimppatakseilla. Lisäksi palvelusta löytyy päivittäin Karhunkierros kimppataksi Rukalta. Molemmat palvelut voi tilata Rukan lähiympäristössä ovelle saakka lisämaksusta. Pilotoitavat palvelut on suunnattu erityisesti Koillismaan ruskasesongille laajalta alueelta saapuville matkailijoille, sillä yhteydet on suunniteltu sopimaan myös juna-aikatauluihin.

Reitit ja Liput -sovelluksella voi esimerkiksi hakea ja ostaa seuraavat matkat:

 • Matkailija saapuu arkipäivänä

  • etelän suunnasta Ouluun 14:25 saapuvalla junalla (VR reitit ja aikataulut tulossa palveluun 10/2020, liput 1/2021)

  • matkustaa 15:00 - 18:00 bussilla Oulusta Kuusamoon

  • jatkaa Kuusamossa 18:00 odottavalla kimppataksilla Rukan kylään / Rukan ympäristöön tai matkan varrelle osuviin Goiglo hotelliin ja Kuusamon Tropiikkiin

 • Matkailija vierailee Kiutakönkäällä käyttäen Karhunkierros Kimppataksia

  • Lähtee Rukalta 09:00 Konttaisen ja Juuman Retkietapin kautta Oulangan luontokeskukseen / Kiutakönkäälle

  • Palaa 14:00 Oulangan luontokeskukselta lähtevällä kimppataksilla Rukalle

 • Matkailija palaa takaisin minä tahansa viikonpäivänä
  o luovuttaa huoneen tai mökin 12:00 mennessä Rukalla
  o matkustaa 12:00 lähtevällä kimppataksilla Rukalta Kuusamoon
  o matkustaa 12:45 - 15:45 bussilla Kuusamosta Ouluun
  o ehtii halutessaan 16:11 etelän suuntaan lähtevään junaan.

Kimppataksit ajavat vain varauksesta, varaus tulee tehdä vähintään 2 tuntia ennen kimppataksin lähtöä. Mikäli varatuissa autoissa on tilaa, voi kyytiin hypätä myös varaamatta, maksaen autossa. ”Lähdemme innolla mukaan pilotoimaan taksit ja bussit yhdistävää joukkoliikennepalvelua ja toivomme palvelun tavoittavan matkailijat”, sanoo Ku-Ru Taksin johtaja Matti Pohjola.

Edellä mainittujen yhteyksien lisäksi Reitit ja Liput -sovelluksesta löytyvät Ruka-Kuusamon taksit soittotilauksella sekä kaikki Matkahuollon reitit, aikataulut ja liput. Lataamalla sovelluksen Apple Store’sta tai Google Play’sta löydät esimerkiksi matkailijoita maanantai- ja perjantai-aamuisin Kuusamosta Hautajärven opastuskeskukselle kuljettavan bussin sekä alueen koulubussit. Palvelut tuodaan esille myös Matkahuollon Reittioppaassa. ”Meille yhteistyö ja paikallisesti innovatiiviset ratkaisut ovat tärkeitä alueellisen saavutettavuuden parantamiseksi. Ruka-Kuusamon tyyppisillä ratkaisuilla saamme lisää kotimaan matkailijoita hienoihin kotimaan kohteisiin. Odotamme mielenkiinnolla asiakkaiden kokemuksia pilotista”, kertoo Matkahuollon liiketoimintajohtaja Leila Lehtinen.

Pilotointi on osa Älyliikenne 2020 -hanketta, jossa kehitetään uudenlaisia vähähiilisiä ja älykkäitä digitaalisia liikkumisratkaisuja. Pilotin toteuttajina toimivat Matkahuolto, Kyyti Group, OTAXI Kuusamo-Ruka, Pohjolan Matka, Naturpolis ja Micropolis.

Ajankohtaista

10.6.2024
Paketit Yritysportaali korvaa vanhan MPaketti-asiakasliittymän
4.6.2024
Tutkimus: Suomalaisilta murskapalautetta pakettitoimijoille – eniten ärsyttävät vaihtuvat toimituspaikat
31.5.2024
Pilotoimme tarkentuvien jakeluaikojen mallia Tampereella 15.5.–30.6.2024
Kaikki uutiset

Blogi

27.11.2023
Klaus harrastaa käsitöitä ja pohtii jo lahjaideoita: nyt tilataan tarvikkeet, pian lähetetään joululahjoja
26.9.2023Paketit
Verkkokaupan asiakaskokemus on muutakin kuin toimivat nettisivut – varmista ainakin nämä 5 asiaa
HenkilöilleYrityksille

Matkustajat

BussiaikataulutBussiliput ja matkakortitLataa Reitit ja Liput -sovellusReittiopasHinnat ja alennuksetOhjeet ja ehdot matkustajille

Sosiaalinen media